داغ پلیس‌کشی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 60062
  پرینتخانه » اسلایدر, فرهنگی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 15 بهمن 1400 - 22:00 |
انتقام شهید علی اکبر رنجبر را باید با ارتقای اقتدار پلیس گرفت

داغ پلیس‌کشی

درست در شب لیلة الرغائب، نخستین شب جمعه ماه رجب، مردم شاهد فیلم درگیری   یک تن از اراذل و اوباش با یک مأمور نیروی انتظامی شیراز بودند که موجب شهادت این مأمور نیروی انتظامی شد. مردم از دیدن این کلیپ دردآور، خشمگین اند، اما تنها نه از اراذل و اوباش.
داغ پلیس‌کشی

گروه فرهنگی
درست در شب لیلة الرغائب، نخستین شب جمعه ماه رجب، مردم شاهد فیلم درگیری   یک تن از اراذل و اوباش با یک مأمور نیروی انتظامی شیراز بودند که موجب شهادت این مأمور نیروی انتظامی شد. مردم از دیدن این کلیپ دردآور، خشمگین اند، اما تنها نه از اراذل و اوباش.
مأمور نیروی انتظامی کلتی به دست دارد که در این صحنه هیچ فرقی با یک لنگه دمپایی ندارد. از آن هم کمتر، این نیروی شهید حتی قدرت این که با این کلت به سر مهاجم بزند را هم ندارد. نتیجه این که شهید علی اکبر رنجبر با دو بچه کم سن و سال، مثل آب خوردن سفاکانه مورد ضرب تیزی قرار می‌گیرد و به شهادت می‌رسد. نه در درگیری با اشرار در لب مرز، نه در درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر،  بلكه در درگيری با یک لات خیابانی 
بی سر و پا که جز  یک قمه هیچ ندارد. آقای نیروی انتظامی! تو مسئولی. آنکه شهید شد، تنها مأمور تو نبود، خیلی پیش از آن، فرزند خانواده و ملت خود بود. گمان نبر که تنها اگر پلیس مقتول را شهید بخوانی و شهادتش را به چپ و راست تسلیت بگویی، می‌توانی پشت این واژه مقدس پنهان گردی و به جای نمایش اقتدار در مقابل اشرار، مانور مظلوم‌نمایی در برابر مردم مطالبه گر به راه بیندازی. آقای نیروی انتظامی! به دو واژه ظلم نکن؛ یکی به واژه شهید و دیگر به واژه قاطع. در اینکه شهید علی اکبر رنجبر، یک شهید مظلوم و بلندمرتبه است شکی نیست، اما خوف از این است که از کلمه شهید سوء استفاده شود. این لطمه بسیار بزرگی است برای کشور و نیروی انتظامی که یک پلیس به عنوان نماد و مجسمه اقتدار حاکمیت، به همین راحتی به قتل برسد. معلوم است که قند در دل اراذل و اوباش آب
 می شود با دیدن این پیروزی. این‌گونه نمی‌شود امنیت برقرار کرد. مردم و صاحب‌نظران بر این نکته اتفاق  نظر پیدا کرده‌اند که نیروی انتظامی باید برای ارتقای توان و اقتدار خود فکری بکند. محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در توییتی نوشت: « شهادت مظلومانه مأمور وظیفه‌شناس شهید علی‌اکبر رنجبر در درگیری با اراذل و اوباش دردناک و جانکاه است؛ امنیت جامعه و آسایش مردم جز با فراهم کردن زمینه های اعمال اقتدار و قاطعیت پلیس تامین نخواهد شد. ستاد کل نیروهای مسلح و نیروی انتظامی در اسرع وقت اصلاحات مورد نیاز «قانون استفاده از سلاح» برای مأمورین شجاع و جان برکف ناجا را به مجلس ارائه کنند تا خارج از نوبت در دستور رسیدگی و تصویب قرار گیرد.» احمد نادری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در توییتی نوشت: «امشب در تماس تلفنی با برخی فرماندهان ارشد نیروی خدوم انتظامی، در مورد قوانین مربوط به ناجا و به خصوص قانون استفاده از سلاح و لزوم اصلاح و تکمیل آنان تبادل نظر و تأکید کردم مجلس آماده هرگونه همکاری در این زمینه است. پلیس سمبل اقتدار اجتماعی است و نباید در مقابل اوباش، دست او را بست.» انتقام شهید رنجبر را باید از تمام اراذل و اوباش گرفت و این تنها با ارتقای اقتدار پلیس امکان‌پذیر است که اکنون برای این کار دیر هم شده است. آنچه از اقتدار پلیس در کشورهای دیگر شنیده‌ایم، با آنچه در کشور خودمان می‌بینیم فاصله فراوانی دارد. پلیس باید مقتدر مظلوم باشد، اما مقتدر مفلوک دیگر معنایی ندارد! سرتیپ پاسدار رهام بخش حبیبی فرمانده انتظامی استان فارس در مورد جزئیات قتل این‌گونه توضیح می‌دهد: «برابر قرائن به دست آمده یک خودروی پراید، تردد ماشین پلیس را رصد می کرده تا آنجا که وقتی ماشین پلیس به یک رستوران می رسد قاتل از یک خودروی پراید که متوقف شده بود پیاده شده و به سمت ماشین پلیس آمده و در وهله اول با قمه به سرباز ضربه زده و وی را زخمی می کند؛ از آن طرف مأمور رشید ما که این صحنه را می‌بیند در راستای دفاع از جان سرباز از ماشین پیاده شده، اسلحه خود را مسلح کرده و بدون آن که شلیک کند_در راستای حفظ جان مردم و همچنین قوانین موجود_به مجرم هشدار داده و به سمت او رفته و با او درگیر می شود؛ که در نهایت در این درگیری فرد مهاجم با قمه به جانشین پاسگاه ضربه زده و هنگامی که وی می افتد ضربه ای نیز به گلوی او زده و سوار خودرو شده و فرار می‌کند.»
 از فیلم این‌گونه بر نمی‌آید که استفاده پلیس از سلاح، مردم را متوجه خطری کند و بیشتر همان رعایت قوانین موجود است که نیروی انتظامی را از بین برده است. روح قانون چیزی جز امنیت نیست و این قانون، شدیدا ضدامنیت است. دامنه لطمه روانی و فرهنگی این اتقافات بسیار گسترده است. سرمایه اجتماعی و اعتمادی نظام خدشه‌دار می‌شود و مردم از احساس امنیت، این عنصر ضروری برای جامعه محروم می‌گردند. اگر قبح پلیس‌کشی بریزد بسیاری از حد و مرزهای اجتماعی جابه جا خواهد شد. پس دلسوزانه به نیروی خدوم انتظامی هشدار می‌دهیم: به داد خودتان و مردم برسید.این خبر را وقتی در کنار وضعیت امنیت شهرها به خصوص در تهران می‌گذاریم، لزوم بازبینی عملکرد نیروی انتظامی بیشتر احساس می‌شود. وضعیت گوشی‌قاپی، حیرت‌آور بوده و از حد گذشته است. ماشین‌دزدی هم  برای عزیزان دزد، تبدیل به تفریح شده است. دزد محترمی در کلانتری و رو به روی دوربین صداوسیما با وقاحت می‌گوید كه دزدگیر، قفل فرمان و قفل پدال سر کاری هستند و برای دزد کاری ندارد باز کردن آن‌ها. پیام اين سخنان وقیحانه و صادقانه این دزد محترم، خطاب به پلیس است. مردم هرچند از فرط وقاحت به این دزد می‌خندیدند، اما رگ غیرت پلیس باید باد کند با شنیدن این اظهارات. این یعنی آقای پلیس! دیگر از دست مردم کاری برای حفاظت از مال‌شان بر نمی‌آید و اکنون این تویی که باید برای دزدان عامل بازدارنده باشی.  

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای داغ پلیس‌کشی بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.