جنگی که به ضرر غرب خواهد بود
گروه بینالملل
دریاسالار کای آخیم شونباخ، فرمانده نیروی دریایی آلمان پس از سخنان مناقشهبرانگیزش درباره بحران اوکراین و روسیه از سمت خود استعفا داد. او گفته بود نگرانی غرب درباره حمله روسیه به اوکراین «بیهوده» است.
به گزارش دویچه وله،شامگاه شنبه ۲۲ ژانویه دریاسالار کای آخیم شونباخ، فرمانده نیروی دریایی آلمان استعفایش را به کریستینه لامبرشت، وزیر دفاع آلمان تقدیم کرد. او در بیانیه مطبوعاتیاش نوشته است: «من از خانم وزیر تقاضا کردم تمامی وظایف و تکلیفهایم را بهعنوان فرمانده نیروی دریایی فورا از من سلب کند.»
او دلیل این تقاضا را «جلوگیری از آسیب» عنوان کرده و گفته است: «اظهارات ناسنجیده من در هند درباره امنیت و سیاست نظامی بار زیادی بر نهاد تحت فرمان من گذاشت. برای جلوگیری از خسارت بیشتر به نیروی دریایی و ارتش آلمان و بیش از همه به جمهوری فدرال آلمان، این اقدام را ضروری میدانم.»
جنجالهایی که ادامه دارد
خانم لامبرشت، وزیر دفاع آلمان استعفای فرمانده نیروی دریایی را پذیرفت.دریاسالار شونباخ در جریان مراسمی در هند در یک ویدئو که در اینترنت منتشر شد، گفته بود: «شبهجزیره کریمه رفته و دیگر بازنمیگردد.» او همچنین نگرانی کشورهای غربی از حمله روسیه به اوکراین رابیموردتوصیف کرده و گفته بود آنچه پوتین واقعا میخواهد «احترام متقابل در سطحی برابر» است. او افزوده بود: «خیلی آسان است که این احترام به او گذاشته شود چراکه او خواهان آن است و احتمالا محق هم هست.»
پس از اعتراض اوکراین به این سخنان، شونباخ سعی کرد، زیان بهبار آمده را جبران کند و در توییترش نوشت: «چیزی برای تفسیر وجود ندارد، اینیک اشتباه آشکار بود.»
سخنگوی وزارت دفاع آلمان نیز گفت که سخنان شونباخ، «با مواضع این وزارتخانه مطابقت ندارد.» این سخنگو همچنین گفت: دریاسالار شونباخ در این مورد پاسخگوست و باید رفتارش را به مافوق خود، ژنرال ابرهارد تسورن توضیح دهد.وزارت خارجه اوکراین نیز روز شنبه ۲۲ ژانویه با احضار سفیر آلمان اعلام کرد که مقامهای دولت این کشور در گفتوگو با آنکا فلدهوزن، سفیر آلمان در اوکراین، بهصراحت اعلام کردهاند که اظهارات فرمانده نیروی دریایی آلمان«کاملا غیرقابلقبول»است.
پس از استعفای فرمانده نیروی دریایی آلمان، آندره ملنیک، سفیر اوکراین در برلین گفت: این قدم کافی نیست«ما از اینکه آقای شونباخ استعفا داده استقبال میکنیم اما این اتفاق ترکشهایی بر جای گذاشته و اعتبار بینالمللی آلمان را بهشدت زیر سؤال برده است.»
انتقاد وزارت خارجه اوکراین از ژرمنها
پیشتر وزیر خارجه اوکراین از تصمیم آلمان درباره عدم ارسال سلاح به این کشور بهشدت انتقاد کرده بود. دمیترو کولبا در توییترش نوشته بود که از این تصمیم آلمان سرخورده شده است. او این اقدام را خلاف رویهای دانسته که آلمان از سال ۲۰۱۴ برای ارسال کمک به اوکراین اتخاذ کرده و تأکید کرده بود که به خاطر آن سپاسگزار است. وزیر خارجه اوکراین در ادامه نوشته بود: «اکنون بیشتر از هر زمان دیگری اتحاد غرب در برابر روسیه مهم است. برای مهار روسیه تلاشهای دستهجمعی زیادی ضروری است. شرکای آلمانی باید به بر هم زدن این اتحاد با حرفها و اعمالشان پایان دهند.»با توجه به استقرار گسترده نیروهای روسیه در مرز اوکراین دولت کییف از مدتها پیش از آلمان درخواست کرده تا تجهیزات دفاعی و نظامی لازم به اوکراین ارسال کند.دولت آلمان اما میگوید سلاحهای مرگبار نباید به مناطق بحرانزده ارسال شوند. کریستینه لامبرشت، وزیر دفاع آلمان ۲۲ ژانویه بار دیگر تأکید کرد: «برلین فعلاقصد تحویل تسلیحات به اوکراین را ندارد.»
هزینهسنگین بازی اروپا در زمین آمریکا
زمانی که در تاريخ هفتم فوريه سال ۱۹۹۲ ميلادی پيمان ماستريخت يا همان پيمان اتحاديه اروپا بين سران ۱۲ کشور عضو جامعه اقتصادی اروپا منعقد شد، اروپائيان بر اساس قرائت و تفسير رئاليستی خاصی که نسبت به مقوله قدرت داشتند، خود را موظف به بازی در زمين ایالاتمتحده آمريکا میدانستند.اتحاديه اروپا درست در زمانی تشکيل شد که اتحاد جماهير شوروی فروپاشيده و ساختار نظام دوقطبی بهنظام تکقطبی تبديل شده بود. اروپائيان در سال ۱۹۹۲ فرصت طلايی استقلال از آمريکا را از دست دادند. اگرچه برخی مفسران اروپايی معتقد بودند تجميع قدرت کشورهای اروپايی با يکديگر بهمثابه عرض اندامی مؤثر در برابر یکهتازی اقتصادی و سياسی آمريکا در نظام بینالملل خواهد بود اما نگاه زيرساختی بیشتر کشورهای اروپايی که خود را جزئی از شبکه «حامی_ پيرو» تشکیلشده پس از فروپاشی کمونيسم به رهبری آمريکا میدانستند، منجر به تعريف «توان جمعی اروپا» در زمینبازی آمريکا شد.اگرچه پس از گذار بشريت به هزاره سوم و متعاقب شکست آمريکا در جنگ عراق و ابتر ماندن بسياری از طرحهای بینالمللی کاخ سفيد و بازتعريف قدرت روسيه، چين و هند عملا دوران نظام تکقطبی به پايان رسيد، اما بسياری از کشورهای اروپايی به بازی سنتی خود در زمين آمريکا ادامه دادهاند.اروپائیان جهت از بين بردن هزینههای ناشی از بازی در زمين آمريکا، چارهای جز پوستاندازی کامل و تغيير جهت ملموس خود در حوزههای اجتماعی، سياست داخلی، اقتصادی و سياست خارجی ندارند.
هشدار روسیه به لندن
از سوی دیگر ادعاهای ضد روسی مقامات انگلیسی طی روزهای اخیر ، با هشدار مقامات کاخ کرملین مواجه شده است. ماریانا زاخاروا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در این خصوص اظهار داشته است : «وزارت خارجه انگلیس»مطالب را از پیش آماده کرده بود و نیمهشب مسکو زمانی که بهزعم آنها مناسب بوده است و گمان میکردهاند با واکنش مسکو مواجه نمیشود، آن را منتشر کرد. سخنگوی وزارت خارجه روسیه تأکید کرد:«این تهاجم اطلاعاتی، اقداماتی بدخواهانه است. ما احتمال اقدامات تحریکآمیز اطلاعاتی آتی و همچنین اقدامات تحریکآمیز نظامی را نیز منتفی نمیدانیم.» پیشتر انگلیس بدون ارائه هیچگونه سند یا مدرکی، دولت روسیه را متهم کرد که بهدنبال اجرای طرحی برای روی کار آوردن یک رهبر حامی خود در اوکراین است. وزارت امور روسیه طی بیانیهای این ادعا را جعلی و مهمل خواند.پیشازاین، دومینیک راب معاون نخستوزیر و دادستان کل انگلیس، اعلام کرد: انگلیس نهتنها در صورت تهاجم به خاک اوکراین، بلکه درصورتیکه فدراسیون روسیه یک «رژیم دستنشانده» در این کشور ایجاد کند، روسیه را تحریم خواهد کرد. پیشازاین وزارتخارجه بریتانیا از برنامه روسیه برای به قدرت رساندن یک رهبر طرفدار روسیه در اوکراین خبر داده بود. لندن مدعی است که یوگنی مورائف معاون سابق پارلمان رادا بهعنوان نامزد در نظر گرفته شده است.
آمریکا , اروپا , کای آخیم شونباخ
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.