کاهش ۷.۵ درصدی بودجه مدیریت شهرها! - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 57510
  پرینتخانه » اجتماعی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 11 دی 1400 - 6:47 |
بخش قابل توجهی از سهم اعتبارات شهری با آب رفت قابل تاملی صرف هزینه های دیگر وزارتخانه ها شده است

کاهش ۷٫۵ درصدی بودجه مدیریت شهرها!

هشدارهای شورای شهر تهران و رایزنی های مدیریت شهری برای افزایش سهم شهرداری از بودجه ملی موثر واقع نشد. مهدی چمران پیش تر در جلسه شورای شهر تهران از شهردار خواسته بود تا برای افزایش سهم شهرداری ها از بودجه ملی وارد صحنه رایزنی شود. آلودگی هوا و تلاش‌هایی که برای تأمین اتوبوس و مشکلات حمل و نقل عمومی صورت گرفته و در حال زجر دادن مردم است، از نگرانی های چمران به شمار می رود. او 9 آذرماه گفته بود، «با این وضعیت، تنها یک راه باریک در بودجه ۱۴۰۱ داشتیم که دوستان ما در سازمان برنامه بودجه آن را حذف کرده‌اند. متأسفانه اعتبارات مربوط به واگن قطار، خرید اتوبوس، فایناس خارجی و غیره همگی حذف شده‌اند.»
کاهش ۷٫۵ درصدی بودجه مدیریت شهرها!

گروه اجتماعی
هشدارهای شورای شهر تهران و رایزنی های مدیریت شهری برای افزایش سهم شهرداری از بودجه ملی موثر واقع نشد. مهدی چمران پیش تر در جلسه شورای شهر تهران از شهردار خواسته بود تا برای افزایش سهم شهرداری ها از بودجه ملی وارد صحنه رایزنی شود. آلودگی هوا و تلاش‌هایی که برای تأمین اتوبوس و مشکلات حمل و نقل عمومی صورت گرفته و در حال زجر دادن مردم است، از نگرانی های چمران به شمار می رود. او ۹ آذرماه گفته بود، «با این وضعیت، تنها یک راه باریک در بودجه ۱۴۰۱ داشتیم که دوستان ما در سازمان برنامه بودجه آن را حذف کرده‌اند. متأسفانه اعتبارات مربوط به واگن قطار، خرید اتوبوس، فایناس خارجی و غیره همگی حذف شده‌اند.»
رئیس شورای شهر تهران، سوم دی ماه نیز در نشست منتخبان شورای عالی استانها در مشهد با بیان اینکه  برخی شهرهای کوچک این گونه فکر می کنند که به شهرهای بزرگ در بودجه توجه زیادی شده که این طور نیست و انتظار است در توزیع بودجه به عدالت رفتار شود، از تدوین لایحه بودجه دولت جدید انتقاد کرد و گفت: برای بودجه متروی تهران فقط ۵۰ میلیارد تومان کنار گذاشته شده است که با این بودجه فقط می توان ۴۸ متر مترو ساخت حال آن که اکنون طول شبکه متروی تهران ۲۵۰ کیلومتر است و در ۱۰ سال گذشته فقط ۲۰۰ کیلومتر مترو در این شهر ساخته شد.
چمران افزود: بودجه متروی شهرهای بزرگ از جمله مشهد در بودجه ۱۴۰۱، ۵۰۰ میلیاردتومان است و اصلا معلوم نیست چه می توان کرد و چه مقدار واگن خرید. به رغم همه گلایه ها و نقدهایی که به این بودجه  وارد شده، انتظار می رفت که مطالبه و خواسته منتقدان برآورده شود که چنین نشده است و محسن پیرهادی، رئیس فراکسیون شوراها و مدیریت شهری و روستایی مجلس خبرداده است که عمران شهرها، توسعه حمل و نقل عمومی و سلامت اجتماعی شهروندان در لایحه بودجه سال۱۴۰۱ ، ۷٫۵  درصد کاهش یافته است وبخش قابل توجهی  از سهم اعتبارات شهری با آب رفت قابل تاملی صرف هزینه های دیگر وزارتخانه ها شده است.
پیرهادی در نشست مشترک فراکسیون شوراها و مدیریت شهری مجلس با اعضای شورای شهر تهران و جمعی از صاحب نظران مسائل شهری با بیان اینکه اگرچه لایحه بودجه سال آینده دولت نقاط مثبتی چون افزایش پلکانی حقوق و دستمزد ،
حذف ارز ترجیحی و کاهش تراز بودجه دارد اما در برخی امورنیازمند اصلاحات جدی است که باید از سوی مجلس و با همراهی دولت صورت گیرد،گفت : توجه به سهم شهرداری ها بودجه توسعه شهری از مواردی است که از سوی دولت آنچنان که باید دیده نشده و توجه ورود جدی دولت را می طلبد. او تاکید کرد اغماض دولت در قبال مباحث توسعه  شهری و حقوق شهروندان در بودجه  در حالی است که عمران شهری و روستایی یکی از مولفه های مهم و تاثیرگذار در توسعه ملی به شمار می رود و موضوعاتی مانند حمل و نقل عمومی، شبکه های آب و فاضلاب، سکونتگاه های غیررسمی، افزایش ایمنی و امداد و نجات و … را در برمی گیرد.
این عضو هیئت رئیسه مجلس با تاکید بر اینکه بحث توسعه ای را نمی توان قربانی مباحث منطقه ای و هزینه های جاری دستگاه های اجرایی کرد،گفت: زیرساخت های
 شهری، مشکلات فیزیکی و کالبدی مانند رشد حاشیه ها و بافت های فرسوده، مشکلات زیست محیطی و نیز آثار و عوارض اقتصادی، اجتماعی و سیاسی آنها از قبیل فقر،اعتراضها و اعتصابات، ناهنجاری های اجتماعی و … از جمله مسائل عمده ای است که توجه ویژه مدیریت شهری در برنامه ریزی و بودجه ریزی را طلب می کند.
او افزود:توجه به زیر ساخت های شهری و توسعه آن از ابتدای سند چشم انداز و طی برنامه های چهارم، پنجم و ششم توسعه، یکی از مهمترین سیاست بوده است .
 بخشی از این خدمات را نهادهای « توسعه خدمات زیربنایی »  بودجه ای نظام در حوزه مدیریت شهری عمومی غیردولتی، بویژه شهرداری ها، انجام می دهند.
رئیس فراکسیون شوراها و مدیریت شهری در بخش دیگری از سخنانش با ابراز گلایه از حذف ردیف بودجه حفظ و ارتقاء سلامت اجتماعی  از بخش اعتبارات هزینه ای وزارت کشور نیزتصریح کرد: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ نسبت به قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، اعتبارات هزینه ای وزارت کشور به میزان ۴۳ درصد کاهش یافته است . علت این کاهش، حذف یکی از برنامه های اصلی با کد «حفظ و ارتقاء سلامت اجتماعی جامعه» وزارت کشور با عنوان ۱۰۰۲۰۰۱۰۰۰ بوده است که در قانون بودجه سال گذشته مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آن پیش بینی شده بود.
وی خاطرنشان کرد که متاسفانه بحث عمران شهر قربانی برنامه های دیگر شده است واعتباری که برای عمران شهرها منظور شده بسیار کمتر از شبکه آبیاری و زهکشی در نظر گرفته شده است ،در لایحه بودجه سال آتی اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای وزارت راه و شهرسازی نیز به میزان ۶۸ درصد کاهش یافته است . اعتبارات تملک سه شرکت آب و فاضلاب، مدیریت منابع آب و سهامی عمران شهرهای جدید به میزان قابل توجهی افزایش یافته است . اما بخش زیادی از این افزایش به برنامه های تامین و عرضه آب از قبیل سدها و شبکه های آبیاری و زهکشی اختصاص دارد و سهم عمران شهری از آنها کمتراست. رئیس فراکسیون شوراها و مدیریت شهری مجلس ادامه داد:سرجمع اعتبارات امور مسکن، عمران شهری و روستایی در لایحه نسبت به قانون بودجه سال گذشته به میزان ۷٫۵ درصد کاهش یافته است که این کاهش تماماً مربوط به اعتبارات تملک دارایی نیز که اصلی ترین فصل  توسعه و خدمات شهری، روستایی و عشایری  های سرمایه ای بوده است.  پیرهادی گفت :در مجموع آنچه از لایحه بودجه سال آینده بر می آید این است که اعتبارات امور عمران شهری کاهش یافته است . تغییرات اعتبارات برنامه ها نیز گویای آن است که دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ ، در بخش عمران شهری، عمده  توجه خود را به مسائل مربوط به آب معطوف کرده  و مسائل مهم دیگر، بویژه حمل و نقل شهری، را کمتر مورد توجه قرار داده است. رئیس فراکسیون شوراها و مدیریت شهری تاکید کرد: بر همین اساس فراکسیون شوراها و مدیریت شهری پیشنهاداتی را به کمیسیون تلفیق ارائه داده است که در آن اعتبارات نادیده گرفته برای توسعه شهری احیا شود و دستگاه های و سازمان های مختلف مکلف شوند در اعتبارات شهرداریها در جهت توسعه زیر ساخت های شهری را فراهم آورند. ۲۱ آذرماه بود که رسانه ها از قول لطف‌الله فروزنده، معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران مطلبی را در ارتباط با لایحه بودجه کشور ارائه کردند. او گفته بود: خوشبختانه با پیگیری‌هایی که انجام شد تغییراتی در این لایحه درخصوص سهم شهرداری‌ها صورت گرفت و موضوع فاینانس حل شده است. همچنین مقرر شده که بدهی‌های دولت به صورت تهاتر پرداخت شود. علاوه بر اینکه اوراق مشارکت نیز در لایحه بودجه ۱۴۰۱ کشور در نظر گرفته شده است.
فروزنده با بیان اینکه تاحدودی خواسته شهرداری در بودجه ۱۴۰۱ کشور محقق شده است تاکید کرد: این مسئله خیلی بهتر از بسته شدن ابتدایی لایحه بودجه ۱۴۰۱ کشور بود. همچنین پیگیری‌های لازم نیز در مجلس انجام خواهد شد تا سهم شهرداری‌ها افزایش یابد. چنانچه این مسئله بار مالی نداشته باشد لایحه بودجه ۱۴۰۰ دولت نیز بهتر از این خواهد شد و تلاشمان این است که در سال آینده از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم. او ادامه داد : پرداخت بدهی های دولت به صورت تهاتر هم در سال آینده ان شاء الله محقق می شود . 

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای کاهش ۷٫۵ درصدی بودجه مدیریت شهرها! بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.