سازمان ملل، متهم اصلی مرگ کودکان یمنی
گروه بینالملل
بدون شک سازمان ملل متحد، اصلیترین متهم فجایع انسانی در یمن محسوب میشود.سازمانی ظاهرا بینالمللی که هدف اصلی خود را بهجای کاهش درد و رنج ملت یمن، بر روی شکست مقاومت در این کشور متمرکز ساخته است. طی روزهای اخیر، اخبار امیدوارکنندهای از یمن به گوش میرسد.رزمندگان مقاومت یمن نهتنها در استان استراتژیک و تعیینکننده مارب، بلکه در الحدیده و دیگر نقاط این کشور نیز در حال رقم پیروزی تاریخی و بزرگی هستند فراتر از آن، خرید تسلیحات آمریکایی از سوی ریاض ، نهتنها موازنه نبرد را به سود ائتلاف متجاوز سعودی تغییر نداده، بلکه بر شدت و ضریب آسیبپذیری عربستان درصحنه جنگ نامنظم با یمنیها افزوده است. بدون شک، عربستان سعودی تنها بازنده جنگ یمن نیست و شبکه حامی ریاض به سرکردگی آمریکا و شبکه پیرو ریاض با عاملیت القاعده جملگی بازندگان این عرصه خواهند بود.
دولت بایدن بهاندازهای از شکست سعودیها در یمن وحشتزده است که حتی ژست ظاهری و حقوق بشری خود در خصوص توقف ارسال و فروش تسلیحات به ریاض را زیر پا گذاشت اما کالبد بیجان بن سلمان و همراهانش، با تنفس مصنوعی آنتونی بلینکن و جیک سالیوان احیا نخواهد شد! یمنیها در آیندهای نزدیک، پیروزی خود را درمارب و الحدیده اعلام خواهند کرد. پیروزیهای بزرگی که اصلیترین پیشنیاز پیروزی نهایی مقاومت یمن در یک نبرد هفتساله و طولانی با متجاوزین محسوب میشود.
وحشت سازمان ملل از شکست سعودیها
اما نمیتوان از کنار نام سازمان ملل متحد، بهعنوان اصلیترین نهاد بینالمللی بازنده جنگ یمن بهسادگی گذشت! نقش سازمان ملل در بحران یمن بسیار حائز اهمیت است، سازمان مللی که در طول سالهای گذشته نهتنها اقدامی در راستای توقف نسلکشی در یمن صورت نداد بلکه خود به کاتالیزور و عامل تسریعکننده در پروسه کشتار و نسلکشی کودکان بیگناه در این کشور تبدیل شد.
بان کی مون، دبیر کل سابق سازمان ملل متحد در دوران حضور خود در مسند قدرت، نام سعودیها را از لیست نقضکنندگان حقوق کودکان ( که به دلیل کشتار کودکان یمنی در آن قرار گرفته بود) حذف کرد و آنتونیو گوترش دبیر کل فعلی سازمان ملل نیز با هدف خرید زمان و شکست نیروهای مردمی و مقاومت یمن، به بهانههای گوناگون از رفع محاصره این کشور ممانعت به عمل آورد تا بلکه کشتار زنان و کودکان یمنی به اهرم فشاری علیه ملت بیپناه یمن ( جهت پذیرش یکطرفه آتشبس) تبدیل شود. اکنون سازمان ملل متحد باید پاسخگوی حمایتهای مستقیم و غیرمستقیم خود از جنایات سعودیها و کلیه اعضای ائتلاف متجاوز به یمن باشد. جنگ یمن، لکه ننگی در کارنامه سازمان ملل متحد محسوب میشود.
یک خبر تکاندهنده
«نجیب القباطی» معاون وزیر بهداشت یمن در خصوص پیامدهای جنگ چندین ساله این کشور اعلام کرد: روزانه بیش از ۳۰۰ کودک زیر پنج سال درنتیجه جنگ، گرسنگی، بیماری و محاصره و آثار فاجعهآمیز آن جان خود را از دست میدهند.به گزارش خبرگزاری «الصحافه الیمنیه»، القباطی افزود:۴۳ درصد نوزادان تازه متولد شده که ناقص الخلقه و نارس هستند به دلیل نبود امکانات و تجهیزات پزشکی زنده نمیمانند.
«عبدالعزیز بن حبتور» نخستوزیر دولت نجات ملی مورد حمایت انصارالله یمن نیز گفت که جنگ و محاصره تحمیلی علیه کشورش تأثیرات منفی برای کودکان داشته و از آغاز جنگ، آنها نخستین قربانیان آن بودهاند.وی در مراسمی که به مناسبت روز جهانی کودک در صنعاء برگزار شد، مسئولیت جهانیان در برابر کودکان یمنی را که روزانه صدها نفر از آنها در جنگ مستقیم یا محاصره میمیرند، به آنها یادآوری کرد.«علی الدیلمی» سرپرست وزارت حقوق بشر یمن نیز دراینباره گفت که به هشتمین سالگرد جنگ یمن و محاصره نزدیک شدهایم و سازمانهای بشردوستانه ازجمله سازمان ملل به وظایف خود در حمایت از یمنیها بهویژه کودکان عمل نکردند.وی اوضاع کودکان در یمن را دشوار دانست و گفت، میلیونها کودک تحت محاصره قرار دارند و تجاوزگری موجب دردها و رنجهای روحی و جسمی آنان شده است.حملات ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان به یمن که بیش از هفت سال به طول انجامیده است، تاکنون خسارت زیادی به زیرساختها و بخشهای مختلف این کشور ازجمله بخش بهداشت این کشور وارد کرده است.
وضعیت سخت کودکان سرطانی در یمن
از سوی دیگر، محاصره شدید کشور یمن زندگی کودکان سرطانی این کشور را بسیار سخت و دشوار کرده است.تجاوزهای عربستان سعودی و آمریکا به ملت یمن، محاصره شدید این کشور و بستن فرودگاه بینالمللی صنعاء، تأثیر ناگوار خود را بر بیماران یمنی بهویژه بر کودکان سرطانی بر جای گذاشته است.ازجمله این کودکان دختربچهای به نام یاسمین الحاج است که از بیماری سرطان رنج میبرد و نمیتواند درمانی برای درد و رنجهای خود بیابد.
محمد الحمران در گزارشی گفت چیزی گویاتر از معصومیت کودکانه در چهره این دختربچه نیست. این دختربچه یاسمین محمود الحاج نام دارد. این دختربچه معصوم، تنها ۴ سال دارد، اما دردهایی که این کودک دارد او را سخت مستأصل کرده است. دردهای بزرگ و شدیدی که جسم کوچک و نحیف این کودک را فرا گرفته است. بیماری سرطان، این دختربچه را از آغاز تولدش گرفتار کرده است. برای اینکه با مشکلاتی که یاسمین با آنها دستوپنجه نرم میکند، بهتر آشنا شویم، به منزل پدرش محمود الحاج در منطقه ضحیان در صعده رفتیم. پدر این دختربچه از درد و رنجهای آنکه باعث شده است خانواده را با مشکلات عدیدهای مواجه کند، با ما سخن گفت. در این میان، محاصره شدید یمن و عدم ورود اقلام دارویی و غذایی به این کشور، وضعیت این کودک و دیگر کودکان را سختتر از گذشته کرده است. در این میان سازمان ملل متحد نهتنها کمترین توجهی نسبت به این اوضاع بیسامان نمیکند، بلکه قصد دارد از رنج مردم یمن بهمثابه مؤلفهای برای تقویت موقعیت سعودیها و ائتلاف متجاوز تحت امر ریاض در یمن استفاده کند.
پناهجویان , سازمان ملل , یمن
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.