آژیر قرمز در تایوان - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 53867
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 19 آبان 1400 - 6:40 |
آیا دستور دولت چین در خصوص ذخیره‌سازی مواد غذایی به شهروندان این کشور، حکایت از جنگی جدید در شرق آسیا دارد؟

آژیر قرمز در تایوان

 دستور دولت چین به شهروندان این کشور در خصوص ذخیره‌سازی مواد غذایی ، مولد تحلیل‌های تازه‌ای در این کشور و منطقه شرق آسیا بوده است.
آژیر قرمز در تایوان

گروه  بین‌الملل
 دستور دولت چین به شهروندان این کشور در خصوص ذخیره‌سازی مواد غذایی ، مولد تحلیل‌های تازه‌ای در این کشور و منطقه شرق آسیا بوده است. اگرچه برخی رسانه‌ها مدعی شدند که این دستورالعمل، معطوف به‌احتمال افزایش میزان شیوع کرونا در چین صادرشده ، اما آمارهای پایین ابتلا به کووید ۱۹ در این کشور چنین فرضیه‌ای را باطل ساخته است. از سوی دیگر، تنش‌ها میان چین و تایوان طی ماه‌های اخیر به نقطه اوج خود رسیده است. در این میان، دولت تایوان نیز با تحریک و حمایت مستقیم آمریکا، در تقابل مستقیم با پکن قرارگرفته است. آیا جنگی تازه در شرق آسیا در پیش است؟ آیا در صورت وقوع منازعه‌ای نظامی میان چین و تایوان، آمریکا به صحنه منازعه ورود پیدا خواهد کرد؟
 فرمانی که غرب را سردرگم ساخت
طی روزهای اخیر، رسانه‌های غربی تمرکز ویژه‌ای بر روی اوضاع جاری در تایوان و شرق آسیا کرده‌اند. شبکه یورونیوز در گزارشی تأکید کرده است که توصیه به‌ظاهر بی‌ضرر دولت چین به مردم این کشور برای ذخیره نیازهای اضطراری به‌سرعت در حال گسترش نگرانی‌ها شده و گمانه‌زنی‌های مختلفی هم در این رابطه مطرح‌شده که آیا قرار است شاهد جنگ چین و تایوان باشیم؟خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز دریکی از گزارش‌های خود مدعی شده است :
«اکثر تحلیلگران بر این باورند باوجود شدت‌گیری تنش‌ها، در حال حاضر شکل‌گیری یک درگیری نظامی در منطقه چندان محتمل نیست. اما بااین‌حال رصد شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد بسیاری از کاربران چینی این موضوع را چندان دور از ذهن نمی‌دانند.»
با همه این اوصاف، اکثر رسانه‌های غربی اذعان کرده‌اند که نمی‌توان پیش‌بینی واقع‌بینانه و مطلقی از رفتار دولت چین در قبال بحران تایوان داشت. 
 تایوان در نقطه انفجار
تایوان یک جزیره خودمختار در نزدیکی چین است که ۲۴ میلیون نفر نیز جمعیت دارد. چین هرگز این جزیره را مستقل ندانسته و همواره آن‌ها را یکی از استان‌های خود می‌داند. در این میان، بر اساس توافقات قبلی صورت گرفته ، چین به سیاست «یک کشور دو نظام» معتقد است اما طی سال‌های گذشته و اخیر، تایوان بارها مدعی استقلال کامل شده و ارتباطات نظامی و تسلیحاتی خود را با ایالات‌متحده آمریکا تقویت کرده است. در مقابل، چین با فرستادن تعداد زیادی هواپیمای جنگی به نزدیکی این جزیره تأکید کرده است که هرگز در مقابل هم‌افزایی نظامی تایوان و آمریکا سکوت نخواهد کرد. اگرچه اکثر چینی‌ها در نظرسنجی‌ها اعلام کرده بودند که بیشتر علاقه‌مندند حکومت آن‌ها  با استفاده از روش‌های صلح‌آمیز تایوان را تحت حاکمیت پکن بازگرداند اما روش‌های صلح‌آمیز تاکنون در قبال پرونده تایوان پاسخگو نبوده است. ورود آمریکا به این منازعه و وعده اخیر جوبایدن مبنی بر دفاع از تایوان ( در صورت وقوع نبرد میان چین و تایوان)، شدت و سطح منازعه را در این جزیره تقویت کرده است. 
 ذخیره‌سازی مواد غذایی توسط چینی‌ها 
به گزارش رسانه‌های محلی در روزهای اخیر گزارش‌های پراکنده‌ای در خصوص تلاش‌های گسترده مردم برای ذخیره و انبار کردن اقلام غذایی مانند برنج، رشته‌فرنگی و روغن منتشرشده است. این مسئله پس‌ازآن اتفاق افتاد که دولت چین به مردم این کشور توصیه کرد مواد غذایی ذخیره کنند.دولت بلافاصله تلاش کرد با تأمین مواد غذایی کافی بر ترس‌های مردم غلبه کند و اجازه ندهد که مردم نگران پیش آمدن شرایطی شبیه قحطی شوند.بااین‌حال شایعات در فضای مجازی در خصوص وضعیت احتمالی در آینده به‌سرعت در حال پخش شدن است. در هفته‌های اخیر رسانه‌های دولتی چین تنش‌های افزایش‌یافته پکن و تایپه را به‌صورت کامل پوشش داده‌اند و همچنین تلاش کرده‌اند چین را در یک‌طرف و تایوان را به همراه ایالات‌متحده و کشورهای غربی در  ‌سوی دیگر این ماجرا به تصویر بکشند.
شی شوسییک، مفسر اجتماعی در چین در این خصوص می‌گوید: «دیدگاه‌هایی  در کشور که خواهان جنگ هستند، دیدگاه اکثریت جامعه را نشان نمی‌دهند اما درعین‌حال سیگنال یا هشداری به تایوان ارسال می‌کنند. ما باید توضیحات دولت را باور کنیم اما درعین‌حال باید در خصوص این شرایط تفکر و محاسبه  نیز داشته باشیم.»
همچنین شایعات تأیید نشده زیادی هم در فضای مجازی چینی پخش‌شده است. یک نفر تصویری از لیست تجهیزات اورژانسی توصیه‌شده برای خانواده‌ها در شهر ساحلی ژیامن را منتشر کرده و مدعی شده دولت از همین حالا به فکر شرایط اورژانسی جنگی است. همچنین گزارش‌های غیر معتبر دیگری در خصوص دعوت از کهنه‌سربازان برای آماده‌باش منتشرشده بود که بازهم بر شایعات در خصوص قریب‌الوقوع بودن یک درگیری نظامی با تایوان اثر گذاشته است.تحلیل این موضوع دشوار است که مردم چگونه اطلاعیه‌های دولتی را به‌عنوان مقدمه یک جنگ احتمالی تفسیر می‌کنند اما این واکنش‌ها به‌اندازه‌ای قوی بوده‌اند تا مقام‌های دولتی را مجبور به واکنش کند.
 سکوت مقامات نظامی و دولتی چین 
در این میان، مقامات دولتی و نظامی چین موضع‌گیری  صریحی در خصوص چرایی صدور دستورالعمل اخیر نشان نمی‌دهند. بااین‌حال روزنامه دولتی اکونومیک دیلی در واکنش به نگرانی‌های جامعه در مقاله‌ای در این خصوص از مردم خواست که تخلیات خود را تا این اندازه به سمت درگیری احتمالی سوق ندهند. همچنین این رسانه دولتی در ادامه تأکید کرده که درخواست مقام‌های دولتی برای ذخیره مواد غذایی بیشتر به سبب نگرانی احتمالی از تکرار قرنطینه ناشی از بیماری کووید ۱۹ بوده است.هو ژین، سردبیر روزنامه چینی گلوبال تایمز شایعات در فضای مجازی را مسئول شدت یافتن نگرانی‌ها در بین مردم در شرایط افزایش تنش‌ها خواند. او در ادامه می‌گوید: «من فکر نمی‌کنم که دولت خواسته باشد از طریق وزارت بازرگانی یک نشانه یا سیگنال به مردم ارسال کند که عجله کنید، ما برای جنگ آماده می‌شویم.»
علی‌رغم این مسئله،  افکار عمومی همچنان نگرانی‌هایی دارند. نگرانی‌هایی که از تحلیل شرایط ماه‌های اخیر به وجود آمده است. بااین‌حال برخی هم همچنان نگران نیستند و تصور می‌کنند مسئله میان تایوان و چین به‌صورت مسالمت‌آمیز حل خواهد شد. آینده بهتر می‌تواند در خصوص این بیم‌ و امیدها قضاوت کند.

|
برچسب ها
,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای آژیر قرمز در تایوان بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.