خیزش اسکاتلندیها علیه دولت انگلیس
گروه بینالملل
دهها هزار نفر روز شنبه در خیابانهای شهر «گلاسکو» در اعتراض به اثرات منفی تغییرات اقلیمی و حمایت از استقلال اسکاتلند راهپیمایی کردند.به نوشته خبرگزاری «آناتولی» این اعتراض گسترده در آخرین روز از اولین هفته برگزاری اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد، صورت گرفت. معترضان در این تظاهرات سران جهان را به اقدام درزمینهٔ تغییرات اقلیمی و تغییر سیستم برای یک اکوسیستم پایدار ترغیب کردند.
روی برخی از دستنوشتهها نوشته شده بود: «برای برقراری عدالت اقلیمی هماکنون اقدام کنید»، «آینده در حال تماشا است». در این تظاهرات همانند تظاهرات روز جمعه، کودکان زیادی در میان جمعیت حاضر بودند. این دور از اجلاس تغییرات اقلیمی شاهد حضور سران جهان در دو روز اول بود و برخی از اعلامیههای همکاری مهم در هفته اول ازجمله توقف جنگلزدایی و کاهش انتشار گاز متان منتشر شد.این تجمع اعتراضی در پارک «کلوینگروو» با جمعیت عظیمی آغاز شد و راهپیمایی به داخل شهر ادامه یافت تا به «میدان جورج» برسد. این در حالی است که پلیس تمام جادههای فرعی منتهی به مسیر اصلی تظاهرات را مسدود کرده بود.
استقلال اسکاتلند نیز یکی دیگر از موضوعات راهپیمایی بود که هزاران معترض خواستار برگزاری دومین همهپرسی استقلال شدند. معترضان در حالی خواستار برگزاری همهپرسی دوم شدند که نیاز به مجوز از دولت انگلیس دارد.
این سومین راهپیمایی بزرگ استقلال در اسکاتلند در سال جاری بود. «نیکولا استورجن» وزیر اول اسکاتلند اخیراً گفت که اسکاتلند یک همهپرسی جدید تا پایان سال ۲۰۲۲ برگزار خواهد کرد. در اولین همهپرسی که در سال ۲۰۱۴ برگزار شد، رأیدهندگان با اختلاف اندکی تصمیم گرفتند بهعنوان بخشی از انگلیس باقی بمانند.
استورجن پیشتر نیز خطاب به «بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس گفته بود، ممانعت از برگزاری این همهپرسی «مقابله با آرزوی دموکراتیک مردم اسکاتلند» خواهد بود. جانسون در واکنش به قاطعیت حزب ملی اسکاتلند جهت برگزاری همهپرسی استقلال، برگزاری نشستی با حضور رهبران سرزمینهای اصلی بریتانیا شامل اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی را خواستار شد.
معمای اسکاتلند ادامه دارد
اسکاتلندیها ازجمله مخالفان اصلی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در جریان همهپرسی سال ۲۰۱۶ بودند. پس از برگزاری همهپرسی و رأی مثبت شهروندان انگلیسی به خروج از اتحادیه اروپا نیز اسکاتلندیها سعی کردند ضمن همپیمانی با حزب کارگر و لیبرال دموکراتها، صحنه را به عقب بازگردانده و مجددا همهپرسی جدایی از اروپا را در سال ۲۰۱۹ یا ۲۰۲۰ برگزار کنند. بااینحال درنهایت بوریس جانسون و حزب محافظهکار انگلیس، این کشور را بهسوی خروج رسمی از اتحادیه اروپا سوق دادند. اکنون بازی برای اسکاتلندیها به نقطه حساسی رسیده است: جایی که باید میان دو گزینه «بقا در انگلیس» و «استقلال از انگلیس» دست به انتخاب بزنند. سال ۲۰۱۴ میلادی و در دوران نخستوزیری دیوید کامرون، همهپرسی جدایی اسکاتلند از انگلیس برگزار شد و رأی نیاورد.پس از برگزاری همهپرسی سال ۲۰۱۶، زمزمههای برگزاری همهپرسی مجدد در اسکاتلند برای جدایی از انگلیس تشدید شد و طبق نظرسنجیها میتوان گفت بسیاری از اسکاتلندیها خواستار این بودند که انگلیس ذیل اتحادیه اروپا باقی بماند و آنها هم جزئی از انگلیس اروپایی باشند.درهرحال، اسکاتلندیها طی ماههای اخیر نشان دادهاند که مطالبه آنها در خصوص خروج از انگلیس، یک موضوع جدی محسوب میشود و قصد عقبنشینی از آن را ندارند.
آناتولی
اسکاتلند , انگلستان , بوریس جانسون
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.