واشنگتن همچنان وقت تلف می‌کند - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 49276
  پرینتخانه » بین الملل, سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۰۱ شهریور ۱۴۰۰ - ۶:۵۴ |
کلی‌گویی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص مذاکرات

واشنگتن همچنان وقت تلف می‌کند

 طی روزهای اخیر، مقامات آمریکایی در مواضع رسمی خود خواستار برگزاری هر چه سریع‌تر مذاکرات میان ایران و اعضای 1+4 شده‌اند.
واشنگتن همچنان وقت تلف می‌کند

گروه بین‌الملل  
 طی روزهای اخیر، مقامات آمریکایی در مواضع رسمی خود خواستار برگزاری هر چه سریع‌تر مذاکرات میان ایران و اعضای ۱+۴ شده‌اند. ند پرایس، سخنگوی کاخ سفید در واکنش به سخنان حجت‌الاسلام  سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان در مراسم تحلیف تأکید کرد که اگر او واقعا عزم راسخی برای برداشته شدن تحریم‌ها دارد این دقیقا همان چیزی است که روز میز مذاکرات وین قرار دارد.رئیس‌جمهور ۱۴ مرداد در سخنرانی خود در مجلس شورای اسلامی گفت از هر طرح دیپلماتیک که باعث لغو تحریم‌های آمریکا شود استقبال می‌کند.نمایندگان جمهوری اسلامی و کشورهای باقیمانده در توافق هسته‌ای از میانه فروردین تا حدود یک ماه و نیم پیش برای احیای برجام ۶ دور مذاکره کردند و دور بعدی گفت‌وگوها بدون این‌که تاریخ مشخصی برای آن تعیین شود به تشکیل دولت سیزدهم در ایران موکول شد.آمریکا برای نخستین‌بار پس از خروج از توافق هسته‌ای در اردیبهشت ۱۳۹۷ به‌طور غیرمستقیم در این مذاکرات مشارکت دارد. هدف نهایی از مذاکرات وین بازگشت آمریکا به توافق، لغو تحریم‌ها و بازگشت ایران به انجام کامل تعهدات برجامی عنوان می‌شود.بااین‌حال زیاده‌خواهی‌های ایالات‌متحده پشت میز مذاکره و عدم تن دادن به قواعد حداقلی احیای یک توافق بین‌المللی، منجر به عدم به نتیجه رسیدن مذاکرات شده است. 
  اصرار آمریکا بر خواسته‌های غیرقابل‌قبول در مذاکرات وین 
ند پرایس، سخنگوی کاخ سفید می‌گوید پیام آمریکا به رئیس‌جمهوری جدید ایران همان است که به رئیس دولت قبلی بود. او از ایران خواست هر چه زودتر به مذاکرات احیای برجام بازگردد.به گزارش شبکه دویچه وله، ند پرایس ابراز امیدواری کرد جمهوری اسلامی از فرصت استفاده کند و برای یافتن یک راه‌حل دیپلماتیک برای احیای توافق هسته‌ای، مذاکرات را از سرگیرد.او مدعی شد دولت جو بایدن با تمام ملاحظاتی که نسبت به جمهوری اسلامی دارد توافق هسته‌ای را امکانی برای اطمینان از «مهار دائمی و قابل راستی‌آزمایی برنامه‌های هسته‌ای» ایران می‌داند.سخنگوی کاخ سفید با تکرار اظهارات قبلی مقام‌های ارشد آمریکا، ازجمله وزیر خارجه آنتونی بلینکن، تأکید کرد که پیشنهاد واشنگتن برای برداشتن بخش بزرگی از تحریم‌ها در ازای بازگشت ایران به تعهداتش همیشگی و نامحدود نیست.سخنان سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نشان می‌دهد که واشنگتن فعلا تغییری در گفتار و رفتار ظاهری خود در قبال مذاکرات وین ایجاد نکرده است. بااین‌حال، آنچه در این برهه زمانی اهمیت دارد، «تغییر رویکرد آمریکا»و « عقب‌نشینی از مواضع سلبی در مذاکرات» می‌باشد. این مواضع سلبی، در تعارض مطلق با اصول و روش‌های مذاکره و توافق بوده و کمترین ارزشی به لحاظ دیپلماتیک و حقوقی ندارد. درهرحال، چنانچه بارها عنوان شده است، آمریکا روش بازگشت به توافق هسته‌ای و احیای برجام را به‌وضوح می‌داند و دیگر زمان «تشریح وضعیت موجود» برای ایالات‌متحده به پایان رسیده است. این واشنگتن است که اکنون باید در خصوص «عملیاتی شدن احیای برجام» یا « استمرار مسیر شکست‌خورده دولت ترامپ» تصمیم‌گیری کند. بدیهی است که ادامه تقابل واشنگتن با ملت ایران، هزینه‌های سختی برای کاخ سفید به همراه خواهد داشت. 
نکته مهم دیگری که باید دراین‌خصوص مدنظر قرار داد، به مطالبات غیرقانونی آمریکا بازمی‌گردد. سخنان حکیمانه اخیر رهبر معظم انقلاب ، بیانگر روایتی گویا از کارشکنی‌های واشنگتن و تروئیکای اروپایی در ۶ دور مذاکرات وین بوده است. در بخشی سخنان ایشان آمده است :
«آمریکایی‌ها در زبان و وعده می‌گویند تحریم‌ها را برمی‌داریم اما تحریم‌ها را برنداشتند و برنمی‌دارند.ضمن آنکه شرط هم می‌گذارند و می‌گویند که باید در همین توافق جمله‌ای بگنجانید که بعداً درباره برخی موضوعات صحبت شود وگرنه توافقی نخواهیم داشت….( همچنین) اکنون هم که به آمریکایی‌ها گفته می‌شود، تضمین دهید که توافق را در آینده نقض نخواهید کرد، می‌گویند تضمین نمی‌دهیم.واقعیت امر این است که مقاومت سرسختانه آمریکا در مقابل ارائه تضمین در خصوص آینده برجام به‌وضوح نشان می‌دهد که حفظ واقعی توافق هسته‌ای به خط قرمز مشترک دو حزب سنتی آمریکا، یعنی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان تبدیل شده است. نباید فراموش کرد که در مذاکرات هسته‌ای منتهی به انعقاد برجام در بین سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴، دموکرات‌ها با اصرار ویژه‌ای که بر روی « گنجاندن مکانیسم ماشه » در سند توافق و همچنین شکل دادن قانون داخلی لزوم تایید استمرار تعلق تحریم‌های ضد ایرانی  در فواصل ۱۲۰ روزه توسط رئیس‌جمهور مستقر در کاخ سفید، زمینه را جهت خروج دولت ترامپ از کاخ سفید فراهم ساختند. درهرحال، دموکرات‌های کاخ سفید تاکنون نشان داده‌اند که کمترین عزم و اراده‌ای در قبال بازگشت به توافق هسته‌ای ندارند. 
 دموکرات‌ها شریک جرم ترامپ هستند 
کاملا مسجل است که جرم دموکرات‌ها در تقابل با توافق هسته‌ای و اصالت آن، کمتر از جرم ترامپ و جمهوری‌خواهان ایالات‌متحده آمریکا نیست. در حال حاضر نیز دموکرات‌ها درصددند به هر نحو ممکن، از «افزایش هزینه نقض برجام» توسط آمریکا در آینده جلوگیری کنند. این همان امتیاز و  تعهدی است که دولت دموکرات بایدن دارد به دولت جمهوری‌خواه بعدی در ایالات‌متحده می‌دهد! بدیهی است که در مقابل چنین وقاحتی نباید حتی یک گام تسلیم شد. مسئله دیگری که نمی‌توان آن را نادیده انگاشت، به عدول قطعی حاکمیت آمریکا از «سند حقوقی برجام»بازمی‌گردد. مقامات آمریکایی پس از انعقاد برجام، صرفا جایی به سند برجام و سند قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد استناد می‌کردند که تأمین‌کننده و توجیه‌گر منافع ضد ایرانی آن‌ها بود. بااین‌حال در مواردی مانند تفسیر بند ۲۹ برجام و دیگر بندهایی که طرف غربی را در خصوص رفع تحریم‌های ضد ایرانی متعهد می‌ساخت، کمترین اصالت و موضوعیتی برای سند توافق قائل نبودند. بی‌دلیل نیست که مقامات غربی ،احیای برجام را متغیری وابسته به برگزاری مذاکرات منطقه‌ای و موشکی با ایران دانسته و هرگز آن را به‌مثابه یک «متغیر مستقل حقوقی» مورد شناسایی و رصد قرار نمی‌دهند. «سند حقوقی برجام» از همان سال ۲۰۱۶ میلادی ( زمان اجرایی شدن برجام) برای مقامات آمریکایی و اروپایی محلی از اعراب نداشت. اکنون، بازیگران غربی باید در این خصوص تصمیم نهایی خود را اتخاذ کنند!توپ در زمین آمریکا و تروئیکای اروپایی است….

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.