مهرعلیزاده؛ نامزدی که از سوی اصلاح‌طلبان جدی گرفته نمی‌شود - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 44668
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۷:۰۲ |
«رسالت» سوابق نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را بررسی می‌کند

مهرعلیزاده؛ نامزدی که از سوی اصلاح‌طلبان جدی گرفته نمی‌شود

قرار است در کمتر از شانزده روز دیگر یعنی در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود. انتخابات این دوره مهم‌ترین اتفاق سیاسی امسال و یکی از بااهمیت‌ترین انتخابات در تاریخ کشور می‌باشد.
مهرعلیزاده؛ نامزدی که از سوی اصلاح‌طلبان جدی گرفته نمی‌شود

سعید نوروزی
قرار است در کمتر از شانزده روز دیگر یعنی در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود. انتخابات این دوره مهم‌ترین اتفاق سیاسی امسال و یکی از بااهمیت‌ترین انتخابات در تاریخ کشور می‌باشد. طی ماه‌های اخیر خصوصا بعد از آغاز سال جدید، که فضای سیاسی و انتخاباتی کشور سرد و بی‌روح بود حالا کم‌کم کارزار انتخاباتی دارد گرم می‌شود و هرچه که به‌روز انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم هیجان آن نیز افزایش پیدا می‌کند.
روز ۲۵ اردیبهشت‌ماه ثبت‌نام نامزدهای انتخاباتی پایان یافت و پس از چند روز گمانه‌زنی درباره تأيید صلاحیت‌های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، سرانجام شورای نگهبان در روز سه‌شنبه ۴ خردادماه لیست نهایی نامزدهای تأيید شده را منتشر کرد. بر این اساس آقایان سعید جلیلی، محسن رضایی میرقائد، سید ابراهیم رئیسی، علیرضا زاکانی، سید امیرحسین قاضی­‌زاده هاشمی، محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی به‌عنوان نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری معرفی شدند.
هرکدام از این چهره‌ها سوابق سیاسی و اجرایی متفاوتی دارند که در هر شماره روزنامه سابقه یک نفر از آن‌ها موردبررسی قرارگرفته و مرور می‌شود. در شماره‌های قبل به سوابق «سید ابراهیم رئیسی»، «محسن رضایی»، «سعید جلیلی»، «قاضی‌زاده هاشمی» و «علیرضا زاکانی» پرداخته‌شده است.
 محسن مهرعلیزاده
محسن مهرعلیزاده سیاست‌مدار شناخته‌شده اصلاح‌طلب است که مهرماه سال ۱۳۳۵ در خانواده‌ای در مراغه واقع در استان آذربایجان‌شرقی به دنیا آمد. وی سال ۱۳۵۳ وارد دانشگاه تبریز شد و چهار سال بعد
 لیسانس مهندسی مکانیک را از این دانشگاه اخذ کرد. او بلافاصله پس از پایان کارشناسی
 توانست در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تبریز قبول شود و پس‌ازآن نیز دکتری خود را در رشته مدیریت مالی از دانشگاه تهران گرفت. ازجمله سوابق وی در سال‌های اول انقلاب
 می‌توان به: تشکیل کمیته انقلاب اسلامی مراغه، مشارکت در تأسیس جهاد سازندگی در استان آذربایجان شرقی و همچنین مشارکت در تشکیل سپاه پاسداران شهرستان مراغه و فرماندهی آن، اشاره کرد.
در دهه اول انقلاب و طی سال‌های جنگ 
تحمیلی‌مهرعلیزاده بیشتر در مسئولیت‌های اجرایی فعالیت داشت و سمت‌های
 اقتصادی-عمرانی را عهده‌دار بود. ازجمله آن‌ها می‌توان گفت که وی از سال ۱۳۶۱ تا۱۳۶۳ عضو هیئت‌مدیره و قائم‌مقام مدیرعامل شرکت خودروسازی سایپا بود. همچنین او از سال ۱۳۶۴ به مدت ۵ سال، معاون وزیر صنایع سنگین کشور بود. مهرعلیزاده 
دهه ۷۰ را با منصوب شدن در معاونت سازمان انرژی اتمی ایران آغاز و به مدت ۳ سال در این سمت خدمت کرد. 
وی در سال ۱۳۷۰ منطقه آزاد کیش را پایه‌گذاری کرد و ایجاد و توسعه شهرک صنعتی منطقه آزاد کیش را هم بر عهده داشت.
محسن مهرعلیزاده در دولت اول اصلاحات استاندار خراسان بود. پس از رأی‌آوری مجدد خاتمی، وی در دولت دوم اصلاحات نیز حضور داشت و معاون رئیس‌جمهوری و همچنین رئیس سازمان تربیت‌بدنی بود. او تأسیس و ریاست فدراسیون بین‌المللی ورزش‌های زورخانه‌ای از سال ۱۳۸۳ تا امروز را نیز در کارنامه خود دارد. این چهره اصلاح‌طلب همچنین در آبان ماه ۱۳۹۶ و در دولت حسن روحانی به‌عنوان استاندار اصفهان انتخاب شد اما در ۲۶ آبان سال ۱۳۹۷ به علت قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان مسئولیت خود را ترک کرد. مهرعلیزاده در سال ۱۳۸۴ جهت حضور در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کاندیداتوری کرد و در کارزار انتخاباتی آن دوره ثبت‌نام نمود. پس‌ازآن وی توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد اما در موعد تجدیدنظر و به‌واسطه‌ حکم رهبر معظم انقلاب، صلاحیت وی مورد تأيید قرار گرفت. در آن سال که احمدی‌نژاد برای نخستین‌بار رئیس‌جمهور شد، محسن مهرعلیزاده رتبه چهارم را کسب کرد و از رفتن به پاستور بازماند. پس‌ازآن وی برای انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۴ ثبت‌نام کرد اما صلاحیتش توسط شورای نگهبان رد شد.با شروع کارزار انتخاباتی سال ۱۴۰۰، حزب راه ملت با صدور بیانیه‌ای و با اشاره به مرامنامه خود، از محسن مهرعلیزاده، برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری دعوت کرد. همچنین در گوشه و کنار، برخی اصلاح‌طلبان نیز از او برای حضور در انتخابات دعوت کردند. سرانجام در تاریخ ۲۳ اردیبهشت‌ماه بود که وی با حضور در ستاد انتخابات کشور برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ثبت‌نام کرد و پس‌ازآن صلاحیت وی توسط شورای نگهبان تأيید شد. پس‌ازآن بود که ستاد مهرعلیزاده طی اطلاعیه‌ای با تأکید بر این‌که «می‌توان دولت سوم اصلاحات را تشکیل داد» اعلام کرد: «شکی نیست که جریان اصلاحات با همه ظرفیت‌های خود برای برگزاری یک انتخابات پرشور و سازنده وارد میدان می‌شود.» این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری محمود زمانی‌قمی که از اعضای هیئت‌مدیره بنیاد باران، نزدیک به سید محمد خاتمی است را به‌عنوان رئیس ستاد انتخاباتی خود معرفی کرده است. از سویی دیگر طی روزهای گذشته نیز برخی رسانه‌ها از احتمال دعوت جبهه اصلاحات ایران از مهرعلیزاده برای ارائه برنامه‌ خبر داده‌اندهرچند به نظر می‌رسد اقبال به عبدالناصرهمتی بیشتر باشد تا مهرعلیزاده.
مهرعلیزاده پس از ثبت‌نام در انتخابات بابیان این‌که دولتی با اولویت اقتصادی تشکیل می‌دهد، نام دولت خود را «دولت تحول و عدالت» اعلام کرد و اظهار داشت: «برای رفع این مشکلات باید دولتی روی کار بیاید که روحیه‌ای عمل‌گرایانه و دارای تعامل با همه نخبگان و گروه‌های فعال در جامعه را داشته باشد تا همه در کنار هم بتوانیم راه‌حل‌های لازم برای رفع مشکلات اقتصادی و همچنین رفع موانع تولید و صادرات و حضور در بازارهای بین‌المللی را پیدا کنیم. حذف بسیاری از اقلام اساسی از سفره‌های مردم ریشه در ضعف‌های مدیریتی دارد که ضروری است به شکل اساسی اصلاح شود. برای رفع مشکلات اقتصادی
 ریشه‌کن شدن فقر و تنگدستی، مهار رشد بی‌رویه قیمت‌ها، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و رفع رکود و بیکاری نیازمند رئیس‌جمهوری هستیم که عملگرا باشد و با مسائل مدیریتی در زمینه‌های مختلف آشنا باشد. بنده بیش از ۴۰ سال تجربه اجرایی در زمینه‌های مختلف داشته‌ام و برنامه مفصلی را آماده کردم که حاصل کار یک سال گذشته و البته با تکیه‌بر برنامه‌ای است که در سال ۸۴ ارائه کرده بودم. هدف بنده این است در زمینه اقتصادی تحول اساسی ایجاد شود و مشکلات را از سر راه مردم برداریم. از ویژگی‌های دولت بنده اهمیت دادن به مدیران بومی و منطقه‌ای است و برنامه محوری، فسادستیزی و شایسته‌سالاری را دنبال خواهم کرد. تأمین معیشت مردم، رفع مواد تولید و صادرات، افزایش ۳ تا ۵ برابری یارانه نقدی دهک‌های جامعه، مهار تورم، مبارزه با فساد، جذب سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور، به‌کارگیری سیاست خارجی توسعه و… ازجمله برنامه‌های بنده در ابعاد مختلف است.»

نویسنده : سعید نوروزی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.