تلاطم در ارزهای دیجیتال - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 42174
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : 01 اردیبهشت 1400 - 6:55 |
بازار رمزارزها با نوسانات پی در پی روبه‌رو است

تلاطم در ارزهای دیجیتال

افزایش سرسام‌آور نرخ تورم در سال‌های اخیر موجب شده است، بسیاری از مردم برای حفظ ارزش پول‌ شان سراغ برخی فعالیت‌های غیر مولد بروند و همین مسئله باعث شد نقدینگی سرگردان هر از گاهی به یکی از بازارهای ارز، سکه، خودرو، مسکن و بورس سرک بکشد.
تلاطم در ارزهای دیجیتال

نفیسه امامی
افزایش سرسام‌آور نرخ تورم در سال‌های اخیر موجب شده است، بسیاری از مردم برای حفظ ارزش پول‌ شان سراغ برخی فعالیت‌های غیر مولد بروند و همین مسئله باعث شد نقدینگی سرگردان هر از گاهی به یکی از بازارهای ارز، سکه، خودرو، مسکن و بورس سرک بکشد.
در سال های اخیر مردم به علت نوسان در نرخ دلار و طلا، بالا رفتن قیمت مسکن و خودرو و عدم امکان سرمایه گذاری برای بیشتر افراد و همچنین متضرر شدن سهامداران در بورس ترجیح دادند برای کسب حفظ ارزش دارایی‌ های شان به استقبال رمزارزها بروند. ارزهای دیجیتالی نسبت به سال قبل جهش بزرگی را تجربه کردند و بیت کوین در ابتدای سال ۱۴۰۰ نسبت به یک سال قبل بیش از ۱۰ برابر شد و سال جدید شمسی را با قیمت ۵۵ هزار دلار آغاز کرد.
ارزهای دیجیتال که تا چند سال پیش برای بسیاری ناشناخته بودند با گذشت زمان وضعیت متفاوتی نسبت به گذشته پیدا کرده‌اند و حالا استفاده از آن در معاملات مانند ارزهای معتبر جهانی نظیر دلار و یورو تقویت شده است.
ثبت رکوردهای جدید و افزایش روزافزون ارزش رمزارزها به خصوص بیت کوین با استقبال عمومی از کریپتوکارنسی ها در بسیاری از کشورهای دنیا ازجمله ایران روبه‌رو شد. در این میان بسیاری از افراد عادی و یا کسانی که با سرمایه گذاری در بورس متضرر شده بودند، روی به خرید بیت کوین آوردند تا ضررهای بورس داخلی را از این طریق جبران کنند. این موضوع باید زنگ هشداری جدی برای فعالان به این حوزه باشد، چراکه هیچ امنیت و اطمینانی در این نوع سرمایه ‌گذاری ‌ها وجود ندارد.
لازم به یادآوری است که اگرچه ارزش دلاری بیت کوین در ماه های اخیر رکوردهای جدیدی را از خود به ثبت رسانده است، اما طبق گفته بسیاری از تحلیلگران این حوزه، عدم ثبات در قیمت رمزارزها می تواند تله ای باشد برای کسانی که اقدام به خریدهای هیجانی می کنند. 
بیت کوین دارایی با سودآوری و ضرر بسیار بالاست و چنانچه مردم از تحلیل تکنیکال آگاهی نداشته باشند، سرمایه شان را در معرض مخاطره قرار می دهند. به عنوان نمونه طی یک هفته گذشته ارزش بیت کوین که سرآمد بازار کریپتوکارنسی هاست، با نوسان زیادی روبه‌رو گردید و ارزش آن از ۶۵ هزار دلار تا ۵۴ هزار دلار کاهش پیدا کرد. هرچند بعضی معامله ‌گران بازار، افت بیت‌کوین را بخشی از نوسان طبیعی این رمز ارز پر تلاطم می‌ دانند.
بسیاری از کارشناسان داخلی و حتی خارجی هم نسبت به آینده ارزهای دیجتالی ابراز نگرانی می کنند، زیرا اقدامات بعضی از دولت ها مانند چین در عرضه رمزارزهای جدید می تواند نوید دهنده این باشد که بیت کوین نتواند روند صعودی خود را به طور ثابت حفظ کند. 
 احتمال ریزش دوباره بیت کوین ایوب ترابی، کارشناس امنیت رمزارزها درگفت و گو با «رسالت» درباره نوسانات اخیر در حوزه رمزارزها به خصوص بیت کوین اظهار کرد:‌ ریزش های اخیر دو دلیل مهم داشت، اول این‌که ترکیه در کشور خود خرید و فروش کریپتوکارنسی را به طور کل لغو کرد و این تصمیم تأثیر زیادی در ریزش های اخیر داشت و باعث تحت تأثیر قرار گرفتن ارزش رمزارزها شد. 
وی ادامه داد: از سوی دیگر وقتی که بازار به دنبال احیای خود بود، پول دیجیتال چینی هم عرضه شد. بازار رمزارزها در شرایطی بود که بازار شرق آسیا در حال بالا بردن قیمت ها بود و بازار چین برای جایگزین کردن دلار روی به بازار رمزارزها آورده بود و صرافی های چینی بیشترین میزان مارکت در بازار را جا به جا می کردند.
با عرضه رمزارز چینی، خیلی از کوین های قبلی در جدول کریپتوکارنسی متعلق به چین هستند و دولت این کشور تأکید بر خرید و فروش با رمزارز خودش را دارد. این مسئله باعث می شود
مارکت هایی که قبلا به خوبی کار می کردند، تحت تأثیر قرار بگیرند. 
ترابی با اشاره به این‌که احتمال ریزش دوبارهبیت کوین وجود دارد، افزود: به نظر می رسد با توجه به شرایط فعلی که اکنون وجود دارد، رمزارزها با نوسانات مجدد روبه‌رو شوند.   
وی با اشاره به ریسک بالای فعالیت در حوزه رمزارزها و هشدار نسبت به ورود افراد با دانش کمتصریح کرد: اصطلاحی با عنوان خرید گله ای وجود دارد که در شرایط فعلی درباره بیت کوین وجود دارد. اکنون بازار رمزارزها دارای ارزش ۲ تریلیون دلار است، اما ارزش واقعی این بازار به ۷۰ میلیارد دلار نمی رسد و این نشان دهنده وجود حباب در آن است. افرادی که دانش کافی نسبت به دنیای رمزارزها نداشته باشند، به طور قطع در زمان فعالیت متضرر خواهند شد. 
ترابی یادآور شد: پلیس فتا فعالیت در این حوزه را جرم اعلام کرده و صرافی های غیرمجاز اقدام به خرید و فروش رمزارز می کنند، بنابراین مردم با علم به این‌که احتمال از دست رفتن سرمایه شان وجود دارد، باید وارد این حوزه شوند. فعالان در این حوزه از طریق همکاری با شرکت های خارجی احراز هویت شده فعالیت می کنند،اما سوال اینجاست سرمایه گذاران در بورس چرا بدون داشتن آگاهی از آن با ضرر خارج می شوند که این حرکتی اشتباه است، زیرا این اقدام توسط دولت در راستای کمی سازی انجام گرفته است.
وی اضافه کرد: بازار رمز ارزها دارای حباب بزرگی است، زیرا به نظر می رسد مجموع استیبل کوین های آن ۷۰ میلیارد دلار ارزش داشته باشند و امکان ارزش گذاری دو تریلیون دلاری برای آن تصور نمی شود، چه بسا همین استیبل کوین ها با فیات مانی هایی که پول بدون پشتوانه هستند، ایجاد شده است.

این کارشناس امنیت رمزارزها اضافه کرد: با توجه به این‌که فعالیت در حوزه رمزارزها  در کشور جرم محسوب می شود، چنانچه دارایی افراد در صرافی ها به خطر بیفتد، هیچ قانونی از آن‌ها حمایت نمی کند. افراد متعددی سرمایه های سنگین ۳۰ تا ۴۰ بیت کوین را از دست داده اند چون صرافی با دریافت پول از آن‌ها کلاهبرداری کرده است. دولت مردم را برای فعالیت در بورس مجاب به خرید سهام کرد و حالا که سهامداران متضرر شدند، امکان احقاق حقوق آن ها وجود ندارد، چه برسد به بازاری که هیچ نهاد دولتی از آن پشتیبانی نمی کند. 
ترابی با بیان این‌که درآمد حاصل از ایجاد مزرعه ماینینگ در بهترین حالت به صرافی های غیرمجاز داخلی فروخته می شود، اگر در گروه های تلگرامی فروخته نشود، افزود: صرافی داخلی که بیت کوین یا سایر رمزارزها را خریداری می کند به هیچ نهادی متعهد نیست. افراد برای خروج ارقام بالای ارزی دلار را تبدیل به کریپتوکارنسی می کنند و دارایی خود را از ایران خارج می نمایند، زیرا با بیت کوین در داخل امکان پرداخت هزینه ها وجود ندارد. وی رمزارزها را عاملی برای جلوگیری از خروج ارز از کشور ندانست و افزود: دولتمردان باید به طور کارشناسی به این مسئله ورود کنند. آن‌ها رمزارزها را صنعتی ارزآور می دانند درصورتی‌که این صنعت ارزآور نیست، بلکه ارزبر است. افرادی که در این زمینه کسب درآمد می کنند، درباره ارزآوری این صنعت سوء تفاهم ایجاد کرده اند. افراد زیادی با این پول در خارج از کشور زندگی می کنند. به عنوان نمونه در دوره ای به افرادی که با بیت کوین در دوبی خانه خریداری کنند، امتیازهای بیشتری اختصاص می دادند. 
ترابی در پایان با اشاره به اتلاف انرژی که از طریق ماینینگ ها انجام می گیرد، گفت: صنایع ما روز به روز از دست می روند و تبدیل به مزارع ماینینگ با دستگاه های چینی می شوند. دستگاه های ماینینگ در کشورهای مختلفی در دنیا مورد استفاده قرار می گیرند و زمانی که کارایی آن‌ها کاهش پیدا می کند، دستگاه های جدیدی جایگزین می شوند و دستگاه های قدیمی را به ایران ارسال می کنند زیرا ایران تنها کشوری است که از آن‌ها استفاده می کند. این در حالی است که اتلاف انرژی این دستگاه ها به اندازه ای است که می تواند به ذخایر انرژی کشور ضربه وارد کند.   

نویسنده : نفیسه امامی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای تلاطم در ارزهای دیجیتال بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.