سال آینده اینترنت گران نخواهد شد - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 40356
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 20 اسفند 1399 - 6:12 |
محمدرضا دشتی اردکانی، عضو کمیسیون بودجه مجلس:

سال آینده اینترنت گران نخواهد شد

محمدرضا دشتی اردکانی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به شایعه اخیر درمورد مجلس مبنی براین‌که نمایندگان درلایحه بودجه 1400 اینترنت را 10 درصد گران کردند به «رسالت» گفت: آن چیزی که مجلس به دولت اجازه داده این است که 10 درصد حق امتیاز شبکه را از اپراتورها و شرکت‌های مخابراتی بگیرد و اسمش را می‌توانیم عوارض بگذاریم.
سال آینده اینترنت گران نخواهد شد

حانیه مسجودی
محمدرضا دشتی اردکانی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به شایعه اخیر درمورد مجلس مبنی براین‌که نمایندگان درلایحه بودجه ۱۴۰۰ اینترنت را ۱۰ درصد گران کردند به «رسالت» گفت: آن چیزی که مجلس به دولت اجازه داده این است که ۱۰ درصد حق امتیاز شبکه را از اپراتورها و شرکت‌های مخابراتی بگیرد و اسمش را می‌توانیم عوارض بگذاریم. این تصمیم به معنای آن نیست که مردم باید این مبلغ را پرداخت کنند زیرا در مصوبه مجلس تصریح و تأکید شده است که دولت به‌هیچ‌وجه حق افزایش اینترنت را ندارد.
وی افزود: این اضافه دریافتی هم که دولت از اپراتورها می‌گیرد باید شامل سه بخش باشد. بخش اول درآمدی، بخش دوم هزینه‌ای و بخش سوم نیز سیاست‌گذاری است. آن ۱۰ درصدی که دولت باید از این شرکت‌ها بگیرد که به‌عنوان حق امتیاز شبکه است باید صرف توسعه زیرساخت اینترنت و فیبر نوری در روستاها و شهرهای کشور توسط شرکت مخابرات شود.
دشتی اردکانی ادامه داد: به‌عنوان‌مثال زمانی که کشورهایی مانند چین را با خودمان مقایسه می‌کنیم و میزان پیشرفت آن‌ها در حوزه اینترنت مشهود می‌شود، می‌بینیم که فیبر نوری را به در تمام منازل رسانده  و توانسته‌اند سرعت اینترنت را در تمام نقاط افزایش دهند.
عضو کمیسیون بودجه مجلس تصریح می‌کند که ما نیز می‌توانیم سرعت اینترنت را باتوجه به درآمدی که از این ۱۰ درصد حق امتیاز
 به دست می‌آید تا ۱۵۰ مگ افزایش دهیم. دومین مطلبی که دراین‌بین مطرح است توسعه تولید محتواست که باید توسط بخش خصوصی و دستگاه‌های دولتی انجام شود.
وی افزود: پس‌ازآن که سرعت اینترنت افزایش یافت و زیرساخت‌ها نیز فراهم شد باید به محتواهای تولیدشده توجه کنیم. محتوایی که اکنون در کشور دیده می‌شود راضی‌کننده نیست و خانواده‌ها نگران فرزندانشان هستند. محتوایی که باید تولید شود، باتوجه به شرایطی که به‌واسطه کرونا در کشور به وجود آمده بسیار مهم است. چراکه تمام دانش‌آموزان باید برای استفاده از مطالب درسی، به‌صورت مجازی آموزش می‌بینند، بنابراین تبلت یا لپ‌تاپ و یا موبایل دارند. همین امر علاوه بر محتواهای موجود در سطح کشور باعث نگرانی خانواده‌ها شده است و بارها به ما و مسئولان گفته‌اند که فکری به حال اینترنت بکنید تا محتواهای خوبی تهیه شود.دشتی اردکانی عنوان کرد: اما یادمان نرود که دولت نمی‌تواند به‌تنهایی محتوای خوب تولید کند. بخش‌های استارتاپی و شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش‌های خصوصی باید تولیدکننده محتوای خوب باشند و ما باید راهکاری بیندیشیم تا این محتواها در یک صندوق ملی که حامی محتوای ملی است، جمع‌آوری شوند. درواقع این صندوق باید از بخش‌های خصوصی برای تولید محتوا حمایت کند. درحال حاضر ۲۶ دستگاه متولی این کار هستند که بخش کمی از این تعداد به بخش دولتی مربوط است.
این نماینده تأکید کرد: ازطرفی باید تأکید کنم که قرار نیست صداوسیما این پول را بابت تولیدمحتوا دریافت کند و این مسئله صحت ندارد. صداوسیما نیز یکی از ۲۶ دستگاه فرهنگی است می‌تواند نسبت به تولید محتوا اقدام کند و اصلا قرار نیست ما به صداوسیما پولی پرداخت کنیم. باتوجه به زیرساخت شبکه ملی اطلاعات یک مسئولیت بزرگی برای تولید محتوای خوب داریم تا خانواده‌ها را از این نگرانی خارج کند.
دشتی اردکانی درانتها گفت: اکنون بعضی‌ها به‌قصد و عمد برای تخریب مجلس یازدهم خط اول مصوبه را با خط آخر مصوبه کنار هم گذاشته‌اند. اما من بازهم این گفته را تکذیب می‌کنم و هرکس که تمایل دارد می‌تواند در سایت خانه ملت ببینند که دقیقا متن مصوبه چطور است.

نویسنده : حانیه مسجودی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای سال آینده اینترنت گران نخواهد شد بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.