مأموریت مخفی بایدن به ژرمنها
گروه بین الملل
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان به مواضع ضد ایرانی خود ، خصوصا پس از پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ادامه می دهد. این مواضع ضد ایرانی با استقبال رژیم اشغالگر قدس و دولت جدید آمریکا( اعضای دولت بایدن) رو به رو شده است.
تشویق هایکو ماس توسط صهیونیستها
سفیر رژیم صهیونیستی در آلمان اعلام کرد که کشورش از طرح آلمان برای اصلاح برجام و گسترش جنبههای امنیتی این پیمان، بهویژه پس از حضور جو بایدن در کاخ سفید استقبال میکند.
به گزارش یورونیوز، جرمی ایزاکاروف، سفیر رژیم صهیونیستی در برلین، دیدگاه اخیر وزارت خارجه آلمان را درباره لزوم اصلاح برجام، «گامی در مسیر درست» خواند.هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان اوايل ماه جاری میلادی گفت: توافق هستهای با ایران، بهویژه پس از خروج یکجانبه واشنگتن و «تخلفات مکرر تهران !
از تعهدات خود، نیازمند بازنگری است.» طرح الحاقی هایکو ماس برای برجام، علاوه بر تضمین عدم تولید سلاح هستهای، توقف برنامه موشکی ایران را نیز میطلبد.
سفیر رژیم صهیونیستی در آلمان با تأکید بر آنکه نمیتوان زمان را به سال ۲۰۱۵، یعنی زمان انعقاد برجام برگرداند، مدعی شد: «تولید و آزمایش موشک در کار بوده و این مسائل را باید در کنار تخلفات عمدهای! که ایران از تعهدات برجام مرتکب شده در نظر گرفت.»این دیپلمات صهیونیستی با یادآوری این نکته که هایکو ماس، میزبان نخستین دیدار مقامات تل آویو و امارات پس از برقراری روابط دیپلماتیک بود، تأکید کرد که اسرائيل برای عادیسازی روابط خود با چهار کشور عربی مراکش، بحرین، سودان و امارات، علاوه بر کمک ایالات متحده، مدیون پشتیبانی دیپلماتیک آلمان است.جرمی ایزاکاروف، سفیر رژیم صهیونیستی همچنین با اشاره به حضور پررنگتر آلمان در مسائل منطقه غرب آسیا ، خواستار آن شد که ایالات متحده و آلمان در نوعی مثلث استراتژیک درباره مسائل منطقه با صهیونیستها مشارکت داشته باشند.
سخنگوی رژیم صهیونیستی یا وزیر خارجه آلمان؟!
هایکوماس، در حال حاضر به سخنگوی رژیم صهیونیستی و آمریکا در تقابل با کشورمان تبدیل شده است. وزیر امور خارجه دولت آلمان سیگنالهای سلبی و بازدارنده ای را در قبال برجام و راهکارهای موجود برای حفظ آن به تهران و نظام بین الملل مخابره کرد! هایکو ماس معتقد است که اگر ایران می خواهد «برجام» حفظ شود، باید تن به محدودیتهایی جدید در حوزه هسته ای ( با هدف دائمی کردن محدودیتهای هسته ای ایران در برجام ) داده و علاوه بر آن، آزمایش موشکهای بالستیک را متوقف سازد! وزیر خارجه ژرمنها به این نقطه نیز اکتفا نکرده و همزمان نیز خواستار «تحدید قدرت منطقه ای ایران» در قالب یک «توافق جدید» شده است! در هر حال، باید ضمن رصد هوشمندانه بازی مشترک آمریکا و اتحادیه اروپا در قبال ایران، با قاطعیت و هوشمندی کامل ، پاسخ رفتارهای وقیحانه سیاستمدارانی مانند وزیر امور خارجه عهد شکن آلمان را داد.
باید این نکته را مدنظر قرار داد که متعاقب خروج ترامپ از کاخ سفید، تقسیم کار دوباره ای
میان مقامات اروپایی و آمریکا صورت گرفته است. بر اساس این تقسیم کار جدید، قرار است اتحادیه اروپا تا زمان حضور بایدن در کاخ سفید ( ژانویه ۲۰۲۱- اوایل بهمن ماه امسال)،ضمن ارسال سیگنالهای متناقض و هدفمند به ایران، زمینه لازم را برای ورود سریع بایدن به پرونده برجام فراهم سازند. نقشه راه مشترک دولت بایدن و سه دولت اروپایی در این خصوص مشخص است :« اینکه برجام به مثابه «نقطه آغاز» اعمال محدودیتهای همه جانبه
موشکی، منطقه ای و حتی محدودیتهای جدید هسته ای علیه ایران تعریف شود .»در این معادله چند لایه و پيچیده، توافق هسته ای
نه حکم یک «توافق حقوقی مستقل»و نه حکم یک«سند بین المللی مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد» را خواهد داشت! در این مسیر، برجام،حکم کاتالیزور یا عامل تسریع کننده ای را خواهد داشت که بتوان آن را معطوف به استراتژی مشترک آمریکا –اروپا مبنی بر «مهار همه جانبه ایران قدرتمند»به کار گرفت.
ژرمنها آرام و قرار ندارند
به نظر می رسد ژرمنها ( دولت آلمان) پس از مأموریتی که دولت بایدن به آنها در خصوص زمینه سازی برای انجام مذاکرات جدید با ایران داده، آرام و قرار ندارند! آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و هایکو ماس وزیر خارجه آلمان عملا پذیرش برجام و استمرار توافق هستهای با ایران را منوط به مهار منطقهای و تحدید توان موشکی ایران دانسته است؛ خواستهای فراتر از خواستههای اولیه واشنگتن و تروئیکای اروپایی در برجام است. از سوی دیگر، «ایرانهراسی» روح مشترک اظهارات مقامات غربی محسوب میشود و این سیاستمداران در صددند با تشدید این بازی روانی، ایران را نسبت به پذیرش شروط غرب در خصوص تحدید توان منطقهای و موشکی خود مجاب کنند؛ فرمولی که جمهوری اسلامی ایران با درایت آن را رصد کرده و مانع از تحقق آن میشود. صدراعظم آلمان در تابستان سال ۱۳۹۴ و تقریبا دو ماه پس از امضای توافق هستهای در وین، در مقالهای مشترک با دیوید کامرون (نخستوزیر سابق انگلیس) و فرانسوا اولاند (رئیسجمهور سابق فرانسه) برجام را توافقی دانسته بود که خواستههای تروئیکای اروپایی را کاملا برآورده میکند. در بخشی از این مقاله که در روزنامه آمریکایی واشنگتنپست به چاپ رسید، آمده بود: «این (برنامه هستهای ایران) یک تهدید جدی نهتنها برای امنیت همسایگان ایران و اسرائیل، بلکه برای کشورهای ما بود؛ رقابتی هستهای در خاورمیانه که تنها یک عنصر خطرناک به یک منطقه بیثبات اضافه خواهد کرد. ما باید مسئولیت خود را در قبال این تهدید ایفا میکردیم. تاریخچه طولانی مذاکرات بیفایده با ایران زمینه بدبینی را فراهم کرده بود. با این وجود، دو سال مذاکره بیوقفه به یک توافق انجامید که تمام تحریمهای اقتصادی علیه ایران را برمیدارد. ما به طور همهجانبه از این توافق حمایت میکنیم چون خواستههایمان را تأمین میکند.»
اما اکنون مقامات آلمانی، برجام را توافقی ناکافی دانسته و بدون اشاره به بی تعهدی خود در این خصوص، خواستار بسط این توافق هستند! پس از اجرای توافق هستهای نیز دولت آلمان، بارها در ظاهر حمایت کامل خود را از برجام اعلام کرد. با این حال برلین نیز مانند دیگر بازیگران اروپایی در دوران پسابرجام، اقدام مؤثری در راستای حلوفصل موضوع عادیسازی روابط بانکی میان اروپا و ایران برنداشت. نکته دیگر اینکه در جریان برگزاری سلسله مذاکرات کمیته مشترک نیز مقامات آلمانی همگام با مقامات فرانسوی و انگلیسی مانع از به نتیجهرسیدن شکایات ایران در قبال کارشکنیهای آمریکا (دولتهای اوباما و ترامپ) در دوران پسابرجام میشدند.ژرمن ها قصد دارند این نقش آفرینی را در قبال ایران ادامه دهند. موضوعی که قطعا دستگاه دیپلماسی ما بابت هزینه ها و تبعاتش به برلین هشدار دهد!
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.