برنامه مجلس برای رفع محرومیت از روستاها در یک برنامه ۴ ساله
حانیه مسجودی
عبدالعلی رحیمی، نماینده مردم سروستان، کوار و خرامه در مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر ضرورت رفع محرومیت زدایی از روستاها به «رسالت» گفت: دغدغه محرومیتزدایی از روستاهای کشور بسیار مهم است. ما در مجلس این موضوع را پیگیری و درحال جمعآوری پیشنهادات هستیم اما هنوز اسم خاصی برای این طرح عنوان نشده است.وی یادآور شد: چند سال پیش اقدام خوبی که شد تحت عنوان بند «ق» در بودجه ردیفی برای گازرسانی به روستاها تعریف و این مسئله باعث شد تا بتوانیم گازرسانی به روستاهایی که از شبکه گاز دورهستند را انجام دهیم. اما هنوز عدالت رفاهی برای روستاها برقرار نشده است. متاسفانه در سالهای اخیر با توجه به جمعیت روستایی کشور توجهی که باید به آن ها می شد انجام نشده است. اگر کل بودجهای که برای بهسازی روستاها در ۱۰ سال اخیر صرف شده است را جمع کنیم، ممکن است به اندازه یک عدد پروژه آزادراهی شهری به طور مثال آزادراه تهران-شمال نباشد و این درحالی است که روستائیان نیمی از جمعیت کل کشور را تشکیل میدهند.رحیمی تاکید کرد: مردم روستاها جمعیتی تولیدکننده، زحمتکش و ازجمله کسانی هستند که در انتخابات و راهپیمایی ها از تمام مردم فعالتر هستند و هر اتفاقی در تولید محصولات کشاورزی آن ها افتاده باز هم پا پس نکشیده و ایستادهاند. حتی با اینکه نرخ خرید محصولاتشان کم و خدمات و نهاده های دامی و کشاورزی به دستشان نرسیده، پای انقلاب ایستادهاند.
نماینده مردم سروستان، کوار و خرامه افزود: با این حال ما شاهد هستیم عدالتی در روستاها برقرار نشده است. طبق مذاکراتی که مجلس یازدهم با بنیاد مسکن انجام داده درنظر داریم یک سازمان، تحت عنوان سازمان عمران روستایی را ایجاد کنیم. تا یک سازمان جدایی برای روستاها وجود داشته باشد و اموراتشان رسیدگی شود.
برنامه هفتم برمبنای توسعه روستایی رقم خواهد خورد
او گفت: قبل از اینکه این طرح ارائه و تصویب شود، نیاز است ردیف هایی مشخص برای محرومیت زدایی از روستاها در بودجه تعریف کنیم تا طی یک برنامه چهار ساله آن را اجرا کنیم و این برنامه را در برنامه هفتم توسعه نیز بیاوریم تا تمام طرحهای روستاهای کشور طی چهار سال آینده بازنگری شود. به طور مثال بگوییم که جاده های ۵ متر به بالا، کاملا آسفالت شوند. معبرهای ۱۰ متر به بالا جدول کشی هایشان انجام و خدمات بهداشتی و رفاهی نیز تقویت شوند.
رحیمی ابرازکرد که این موضوع را در دستور کار داریم و انتظار داریم هم دولت و هم نمایندگان مجلس ما را همراهی کنند. اگر بتوانیم بدون اینکه بافت روستاها را از حالت قدیمی تغییر دهیم اما امکانات بهداشتی و رفاهی را در آن ها فراهم کنیم، قطعاً کسی تمایل به خروج از روستاها و ورود به شهرها و حاشیه نشینی نخواهد داشت. حتی اگر شرایط روستاها فراهم شود ممکن است است بسیاری از کارمندان شهری به روستاها مهاجرت کنند.نماینده مردم سروستان، کوار و خرامه می گوید: قطعاً باید قبل از بسته شدن بودجه سال آینده ردیفهای بودجهای را برای این مسئله در نظر بگیریم. اکنون که لایحه بودجه به مجلس ارائه شده است این اقدام امکان پذیر است. درحال حاضر در برخی از بندها مسائل مربوط به محرومیت زدایی وجود دارد اما باید حمایت و تقویت شوند. می توانیم از ظرفیت بنیاد مسکن یا حتی سازمانهای دیگر مانند قرارگاه خاتم یا بسیج سازندگی که به حوزه عمرانی وارد شدهاند استفاده و به طرحهای بازسازی روستاها ورود کنیم.وی عنوان کرد: برای تامین منابع مالی نیز میتوانیم از موضوعات مختلفی مانند مالیات ارزش افزوده و درآمدهایی که در بودجه است استفاده کنیم. همچنین برخی از پیشنهادات مبنی بر اینکه اگر نفت را مازاد بر اعداد و ارقام پیشبینی شده دربودجه فروختیم، وجود دارد که می توانیم از این منابع استفاده کنیم و آن را به عنوان بند الحاقی در درآمدهای بودجه بیاوریم. حتماً یک برنامه چهارساله را برنامهریزی خواهیم کرد تا محرومیت زدایی از روستاها انجام شود.رحیمی درانتها تاکید کرد که ما پروژه نیمه شهری و دهیاری را در روستاها پیاده و برای آنها بودجه تعریف کردهایم و اکنون از مردم پول میگیریم. بنابراین شایسته روستایی ها نیست مقرراتی که برای آنها ضرر ایجاد می کنند را پیاده کنیم، اما مزایایی که باید را به آن ها ارائه نکنیم.
حانیه مسجودی , عبدالعلی رحیمی , محرومیت زدایی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.