سعودیها به دنبال فرار از بحران
گروه سیاسی
برخلاف انتظار و میل پادشاهی سعودی، جو بایدن به عنوان رئیسجمهور آمریکا انتخاب شده است و از آنجا که جو بایدن، محمد بن سلمان را به خاطر دست داشتن در قتل جمال خاشقجی لایق محاکمه و اعدام میداند و از موافقان برجام محسوب میشود، نوعی ترس و وحشت را در خاندان پادشاهی سعودی افکنده تا مبادا رئیسجمهور منتخب آمریکا برخلاف ترامپ با سیاستهای منطقهای عربستان مخالفت کند یا اینکه با بازگشت آمریکا به برجام، تحریمهای جمهوری اسلامی لغو و تأثیرگذاری منطقهای ایران افزایش یابد.
منطقه غرب آسیا شبیه به پازلی است که تکههای بزرگ و کوچک آن در تعارض با یکدیگر قرار دارند. این منطقه در طول ۲۰۰ سال اخیر انواع تنشها و بحرانها را تجربه کرده و براساس تحلیل مؤسسات و اندیشکدههای معتبر روابط بینالملل، بازیگران منطقهای و فرامنطقهای هر یک به نوبه خود در ایجاد این بحرانها، نقش و اثرگذاری داشتهاند.
متأَسفانه در ۴۰ سال اخیر؛ یعنی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، عربستان سعودی به عنوان یکی از بازیگران مهم و تأثیرگذار در منطقه با تحریک آمریکا، انگلستان و رژیم صهیونیستی به ایفای نقش مخرب در منطقه روی آورده است. شواهد و قرائن نشان میدهد همواره حکام سعودی در ناامنیهای موجود در خاورمیانه نقش بسزایی دارند که حمایت از القاعده، طالبان، داعش و ایجاد ناامنی در یمن، خلیج فارس و شمال آفریفا نمونههایی از اقدامات مخرب عربستان سعودی است.
ادعاهایی که رنگ و بوی فتنه دارد
عربستان سعودی در مقاطع مختلف تاریخی ادعاهای واهی علیه جمهوری اسلامی مطرح کرده و برای اینکه از قدرت و توان منطقهای کشورمان بکاهد آنچه را که خود انجام میدهد، متوجه ایران میکند. ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی در جدیدترین ادعاها و اتهامات واهی خود علیه جمهوری اسلامی بر خطرات طرح منطقهای کشورمان، مداخله ایران در دیگر کشورها، حمایت از تروریسم، شعلهور کردن آتش فرقهگرایی تأکید داشته و از جامعه جهانی درخواست کرده که رویکردی قاطعانه علیه ایران اتخاذ کند. همچنین او در جدیدترین اظهارات ضدایرانی خود تأکید داشته است که جمهوری اسلامی درصدد دستیابی به سلاحهای کشتار جمعی است و از بازیگران جهانی درخواست کرده که به مقابله جدی با برنامه هستهای و برنامه موشکی ایران بپردازند.
همزمان با پیروزی جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا، این اتهامزنیها علیه ایران شدت گرفته و عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی طی یک پروژه مشترک تلاش میکنند تا مانع بازگشت آمریکا به برجام و تعلیق تحریمهای اقتصادی علیه جمهوری اسلامی شوند. درواقع عربستان و رژیم صهیونیستی از اینکه جو بایدن تا به امروز پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است، خشنود نیستند و تلاش میکنند با تشدید افراطگرایی در منطقه و مقصر جلوه دادن ایران، مانع احیای دوباره توافق هستهای برجام شوند.
دلارهای بادآورده و افراطگرایی در منطقه
حکومت سعودی به واسطه دلارهای نفتی سالهاست که به افراطگرایی و ترویج تفکرات وهابی در منطقه دامن زده و نتیجه آن تقویت داعش در منطقه و ستاندن جان هزاران انسان در سوریه، یمن و عراق است. همچنین عربستان سعودی به واسطه همین دلارهای نفتی بارها مانع تصویب قطعنامه سازمان ملل علیه کشتار کودکان یمنی شده است؛ بنابراین ادعای عربستان سعودی در متهم ساختن جمهوری اسلامی ایران به حمایت از تروریسم و افراطگرایی در منطقه و نیز ساخت سلاحهای کشتار جمعی بیشتر شبیه به یک شوخی است. اغلب کشورهای منطقه دل خوشی از عربستان ندارند؛ زیرا زمانیکه مدافعان حرم در جبهههای جنگ علیه داعش در سوریه و عراق به شهادت میرسیدند، عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی و آمریکا به تروریستهای تکفیری کمکهای مالی و تسلیحاتی میکردند و نیز عربستان همزمان با تشدید وحشیگری داعش در سوریه و عراق، به یمن حمله کرد و این کشور را وارد بحرانی ساخت که تا به امروز هم ادامه دارد.
عربستان با اقدامات نابخردانه خود، بحرانهای موجود در منطقه را به اوج رسانده و مسیر رسیدن به یک امنیت دستهجمعی را ناهموار ساخته است؛ لذا مقامات سعودی تلاش میکنند با طرح اتهامات دروغ علیه ایران، جو بایدن را با سیاستهای اشتباه و ناامنکننده خود همراه سازند که برای تحقق این هدف از دو کارت ایرانهراسی و تهدید به عدم خرید گسترده تسلیحات نظامی از آمریکا استفاده خواهند کرد.
آمریکا , عربستان , عربستان سعودی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.