خدمت در آن‌سوی هیاهو - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 32977
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 20 آبان 1399 - 7:55 |
گزارشی از خدمات‌رسانی کرونایی نیروهای مسلح؛

خدمت در آن‌سوی هیاهو

این روز‌ها بیماری کرونا وحشی‌تر از گذشته به سرزمین‌مان حمله‌ور شده است و متأسفانه هرروز تعداد زیادی از هموطنان نازنین‌مان را از ما جدا می‌کند. برای معادل‌سازی دردناکی خسارت کرونا نیازی به حل معادلات چندمجهولی نیست.
خدمت در آن‌سوی هیاهو

وحید عظیم‌نیا
این روز‌ها بیماری کرونا وحشی‌تر از گذشته به سرزمین‌مان حمله‌ور شده است و متأسفانه هرروز تعداد زیادی از هموطنان نازنین‌مان را از ما جدا می‌کند. برای معادل‌سازی دردناکی خسارت کرونا نیازی به حل معادلات چندمجهولی نیست. کافی است زلزله کرمانشاه را به یاد بیاوریم؛ زلزله‌ای که فردا چهارشنبه ۲۱ آبان، دقیقا سومین سالگرد آن است و پیرو آن بیش‌از ۶۰۰ نفر از بهترین هموطنانمان جان باختند و تا مدت‌ها موجی از اندوه و حسرت به‌حق در کشور موج می‌زد و مردم نوع‌دوست کشورمان برای کمک به زلزله‌زدگان مثل سایر حوادث طبیعی سنگ تمام گذاشتند.
اما گویا آن‌طور که بایدوشاید شیوع بیماری خطرناک کرونا را جدی نگرفته‌ایم و برای مهار آن تلاش نمی‌کنیم چراکه فقط طی دو روز یک‌شنبه و دوشنبه هفته جاری، طبق اعلام رسمی وزارت «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» کشور ۹۱۷ نفر از هموطنان براثر ابتلا به این بیماری جان باختند! یعنی ظرف دو روز بیش از مجموع جان‌باختگان زلزله کرمانشاه قربانی دادیم! این در حالی است که از مجموع جان‌باختگان براثر ابتلا به کرونا تاکنون از مرز ۳۸ هزار نفر گذشته است؛ آماری که روح هر انسان نوع‌دوست و وطن‌پرستی را آزرده و قلب او را به درد می‌آورد.یکی از علل جولان بی‌محابای کرونا در کشورمان، به ضعف مدیریت دولت برمی‌گردد، دولتی که طبق برخی تحلیلگران حاضر شد مردم را به رنج و سختی معیشت بیندازد و  ترخیص
۴ میلیون تن کالای اساسی را مشخص شدن نتیجه انتخابات  آمریکا موکول کند. البته انتقاد از عملکرد دولت در مدیریت بیماری کرونا، نافی زحمات شبانه‌روزی مدافعان سلامت از وزارت «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» گرفته تا دکتر و پرستار و همه فعالان این عرصه نیست چه آن‌که سعید نمکی فرمانده اصلی میدان مقابله با کروناست
 ۳ مهر امسال در نوشته‌ای با عنوان «درد دل با حاج قاسم» که نشان از همکاری نکردن دولت برای مهار کرونا داشت، نوشت: «پايیز سنگینی فرامی‌رسد. موج حمله جدیدی شکل‌گرفته، یک میلیارد دلاری که رهبری از صندوق توسعه موافقت کردند ماه‌هاست به‌جز سهم کوچکی نگرفته‌ام. نمی‌دانم برای کدام کار مهم‌تر گذاشته‌اند؟»
البته همکاری نکردن دولت برای مهار کرونا و تخصیص ندادن بودجه در حالی است که شاید دولت برای تخصیص بودجه به موضوع‌های غیرضرور ظاهرا محدودیتی نداشته باشد، رئیس سازمان بازرسی روز دوشنبه ۱۹ آبان درباره موضوع تخصیص غیرقانونی ۱۲۰ میلیارد تومانی به دانشگاه شهید بهشتی جهت تأسیس دانشکده فناوری‌های نوین این دانشگاه، گفت: «بررسی‌ها و پیگیری‌های سازمان بازرسی روشن کرده که این تخصیص به‌صورت غیرقانونی و از محل اعتبار یک‌میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای مقابله با کرونا صورت گرفته که پس از پیگیری‌های این سازمان محل تخصیص این اعتبار تغییر کرده و از محل حساب خاص در اختیار ریاست جمهوری تأمین شده است که البته پیگیری تخلفات احتمالی در تخصیص جدید نیز در دستور کار قرار گرفته است.»
فارغ از عدم مدیریت اقتصادی درست، هستند کسانی که با تمام توان در تلاش هستند تا ضمن جبران کاستی‌های نشئت‌گرفته از سیاسی‌کاری دولت به مهار بیماری کرونا کمک کنند. 
نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران ازجمله این خدمات‌رسان‌ها هستند که با تمام قوا پای کار آمده و در حال تلاش برای بهبود اوضاع هستند.
پیرو فرمان فرمانده معظم کل قوا حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح مبنی بر در اختیار قرار گرفتن کلیه مراکز درمانی و بیمارستان‌های نیرو‌های مسلح برای ارائه خدمات درمانی به مبتلایان ویروس کرونا، سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح نیز با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد کلیه مراکز درمانی و بیمارستان‌های نیرو‌های مسلح با حداکثر ظرفیت در اختیار بیماران مبتلا به کرونا قرار گرفت.همین فرمان کافی بود تا همه عِدّه و عُدّه نیرو‌های مسلح فعال‌تر از قبل در خدمت بیماران کرونایی قرار بگیرد. دریادار حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران در همین راستا اعلام کرد: ازآنجایی‌که ویروس منحوس کرونا شیوع فراوانی پیدا کرده است و فرماندهی معظم کل قوا در فرمان اخیر ابلاغ فرمودند؛ امکانات بهداشتی نیرو‌های مسلح به‌صورت کامل در اختیار ستاد ملی مبارزه با کرونا و در خدمت مردم قرار گیرد، ما نیز همزمان با طی مراحل دریافت ابلاغیه فرمان فرماندهی معظم کل قوا از ستاد کل نیرو‌های مسلح، بلافاصله در ارتش جمهوری اسلامی ایران اقدامات لازم را انجام دادیم.سردار رمضان شریف سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز اعلام کرد: بر اساس دستور فرمانده کل سپاه مقرر شده است کلیه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های حوزه بهداشت، درمان و علوم پزشکی این نهاد شامل منظومه مراکز درمانی و بیمارستان‌های ثابت و سیار (صحرایی)، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله الاعظم (عج) با آرایش جدید و همه‌جانبه، عملیاتی و در امتداد خدمت‌رسانی‌های هشت ماه گذشته به ارائه خدمات درمانی موردنیاز به مبتلایان ویروس کرونا بپردازند.
امیر سرتیپ دوم بهزاد مؤذنی رئیس اداره بهداشت و درمان نزاجا پیرو صدور این فرامین، گفته است که بیش از هشت هزار و ۵۰۰ نفر از کارکنان جان برکف بهداشت و درمان در کشور پهناور اسلامی ما در ۲۴ استان، مشغول خدمت‌رسانی هستند. همچنین طبق گفته دریادار دوم محسن مرادی‌نیا رئیس اداره بهداشت و درمان نیروی دریایی ارتش، تمام بیمارستان‌های این نیرو در موج سوم بیماری کرونا مثل گذشته پذیرش بیماران کرونایی را دارند و نمی‌گذارند بیماری بدون اقدامات تشخیصی و درمانی از بیمارستان‌های ما خارج شود. سردار احمد عبداللهی معاون سلامت، آموزش پزشکی و دفاع زیستی سپاه نیز اعلام کرده است: تمام ظرفیت مراکز درمانی سپاه به بیماران کرونایی اختصاص پیدا کرده و کلیه اعمال جراحی غیر اورژانس لغو شده است و فقط اعمال جراحی اورژانس را انجام می‌دهند.
به‌هرروی اقدامات نیرو‌های مسلح جمهوری ایران که به‌منظور کمک به دولت برای مهار بیماری کروناست، اما فارغ از هیاهو‌های سیاسی انجام می‌شود، منشأ قانونی هم دارد؛ آنجا که اصل یک‌صد و چهل و هفتم قانون اساسی تصریح دارد؛ «دولت [به معنای حاکمیت نه قوه مجریه]باید در زمان صلح از افراد و تجهیزات فنی ارتش در کار‌های امدادی، آموزشی، تولیدی  و جهاد سازندگی، با رعایت کامل موازین عدل اسلامی استفاده کند در حدی که به آمادگی رزمی ارتش آسیبی وارد نیاید.»

نویسنده : وحید عظیم نیا |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای خدمت در آن‌سوی هیاهو بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.