سخنان ملک سلمان مبتنی بر خواست تلآویو است
نفیسه عبداللهی
جعفر قنادباشی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با «رسالت» با اشاره به صحبت های «سلمان بن عبدالعزیز»، پادشاه عربستان سعودی در هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اظهار داشت: آنچه از زبان پادشاه عربستان در نطق سازمان ملل صادر شد درواقع تکرار همه سخنان نادرست و مخدوشی است که بارها در زمان پادشاهی او به گوش رسیده است.
وی ادامه داد: سخنان ملک سلمان سه نکته و پیام پنهان دارد؛ پیام نخست این است که عربستان سعودی در مقابل اقتدار منطقهای جمهوری اسلامی ایران و تغییر توازن قدرت منطقهای به نفع ایران به شدت عصبانی است. این عصبانیت به خصوص در این ادعای ملک سلمان دیده میشود که مدعی شد عربستان سعودی طی دهههای گذشته دست صلح به سوی ایران دراز کرد و برای برقراری روابط با تهران، تعامل مثبتی داشت.
کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: سلمان بن عبدالعزیز در شرایطی چنین ادعایی مطرح کرد که عربستان از سال ۲۰۱۶ تاکنون روابط دیپلماتیک خود با جمهوری اسلامی ایران را قطع کرد و حتی چندین کشور عربی را برای قطع روابط با تهران تحت فشار قرار داده است.
قناد باشی گفت: پیام دوم سخنان پادشاه عربستان سعودی، حمایت از آمریکا در مقابل انتقادهای گسترده مقامات کشورهای جهان به خصوص قدرتهای غربی بود. مقامات کشورهای مختلف در سخنان خود در هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد آشکارا و تلویحا از یکجانبهگرایی دولت آمریکا در نظام جهانی و بیتوجهی آن به حقوق بینالملل و به خصوص ایجاد دوقطبی شورای امنیت آمریکا، انتقاد کردند.
وی تصریح کرد: به نظر میرسد ملک سلمان در سخنان خود تلاش داشت تمرکز افکار عمومی و رسانهها از انتقادهای گسترده علیه آمریکا را به سمت ایران متمرکز کند.
وی افزود: پیام سوم سخنان پادشاه سعودی این بود که عربستان جنگ در یمن را باخته است. عربستان سعودی که جنگ علیه یمن را آغاز کرد با گذشت ماهها نه تنها پیروز جنگ نشده بلکه عملا در باتلاق یمن گرفتار شده و حیثیت سیاسی آن به دلیل ناتوانی بر فقیرترین کشور عربی که بخشی از آن نیز با عربستان در جنگ همسو است، زیر سؤال رفته است.
قناد باشی با اشاره به ادعای عربستان در حمله به آرامکو توسط ایران، گفت: این ادعای ملک سلمان که ایران سپتامبر ۲۰۱۹ به تأسیسات نفتی عربستان حمله کرد و همچنان به هدف قرار دادن عربستان سعودی از طریق موشکهای بالستیک و پهپادها ادامه میدهد، بیش از همه تأیید کننده پذیرش شکست ریاض در جنگ علیه یمن است.
کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: بنابراین سخنان ملک سلمان مبتنی بر خواست تل آویو است چرا که اگر بر اساس منافع ملی خود صحبت می کرد قطعا باید علیه عادی سازی روابط سخن می گفت.
جعفر قناد باشی , عربستان سعودی , نفیسه عبداللهی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.