ايجاد ۳ هزار شغل با فعالسازی بنادر جنوب
حانیه مسجودی
فریدون حسنوند، نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به مشکلات این استان در گفتوگو با «رسالت» مطرح کرد: با توجه به ظرفیتهای مختلف استان خوزستان در حوزه کشاورزی، صنعت، نیروگاه نفت، گاز، پتروشیمی و همچنین میراث فرهنگی و گردشگری به طورحتم اگر به کلیت استان توجه شود، این استان هم منشأ ایجاد فرصت شغلی در مرکز و هم سایر شهرستانها خواهدبود.
وی تأکید کرد: برای تولید محصولات کشاورزی و استراتژیک و همچنین برای ارز آوری و تقویت بنیههای اقتصادی کشور لازم است که به این استان توجه شود. نه تنها مرکز استان بلکه اندیمشک و سایر شهرستانها از این موضوع مستثنی نیستند. بهطور مثال اندیمشک در تمام حوزههای ذکرشده قابلیت بالایی دارد و به همین دلیل توجه دولتمردان و مسئولان را در حوزه سرمایهگذاری به ویژه در حوزه اشتغال جذب میکند.
حسنوند افزود: در حال حاضر پروژههای مهمی از جمله پتروشیمی هلدینگ خلیجفارس، نیروگاه سیبل ترکیبی و نیروگاه دوم دژ که در حال انجام است، توجه بیشتری میطلبد و میتواند کمکی به کل استان و حتی کشور باشد.
وی همچنین با اشاره به اهمیت ایجاد بندر خشک در اندیمشک تصریح کرد: کالاها و بارهایی که در بنادر جنوبی کشور تخلیه میشوند، به ویژه در آبادان، خرمشهر، اروند، هندیجان و بندر امام باید به یک پایانه خشکی تحت عنوان بندر خشک منتقل شود و از این محل به سایر استانها ارسال و نقطه اتصالی از جنوب به شمال کشور و همچنین از خلیج فارس و دریای عمان و دریای خزر وجود داشته باشد.
نماینده مردم اندیمشک ادامه داد: میزان بارهای تخلیه شده در بنادر سالانه حدود ۵۰ میلیون تن است که میتواند در این بندر خشک تخلیه و به کل کشور توزیع شود و حدود ۳ هزار نفر شغل مستقیم ایجاد کند. طرح مطالعاتی این ایده انجام شده و زمین های
موردنیاز هم واگذار شده است. اکنون منتظر هستیم مسئولان ذیربط در وزارت راه این کار را آغاز کنند.
وی در ادامه تشریح مباحث استان خوزستان تاکید کرد: شرکت فولاد این استان نیز در حال انجام کار است، اما کنسرسیومی وجود دارد که فولاد خوزستان، فولاد مبارکه و گل گهر و چادرملو غولهای بزرگ نفتی کشور این کنسرسیوم را انجام دادند و اگر این اقدام صورت گیرد، حدود ۱۰۰۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.
حسنوند ضمن اشاره به سفر رئیس مجلس به این استان یادآورشد: در سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به استان خوزستان کارخانه سیمان مورد بازدید قرارگرفت. عملیات اجرایی این کارخانه از سالهای قبل آغاز و حدود ۷۰ درصد این آن ساخته شده و تمام تجهیزات آن نیز از کشورهای اروپایی وارد شده است. اما به دلیل مشکلات حقوقی و تغییر ساختاری نهایی نشده است. در بازدید قالیباف نیز بر این نکته تاکید شد. از آنجاکه اکنون این کارخانه متعلق به بنیاد تعاون ناجا است اگر به نتیجه برسد که زمان بندی اجرای آن نیز حدود
۱۰ تا ۱۲ ماه پیش بینی شده و سرمایه ای نزدیک ۲۸۰ میلیارد تومان نیاز دارد، حدود ۷۰۰ نفر شغل به صورت مستقیم و ۱۵۰۰ شغل به صورت غیرمستقیم ایجاد میکند.
او همچنین به بخش کشاورزی استان خوزستان اشاره کرد و گفت: در حوزه کشاورزی نیز آبیاری زمینها با مشکل مواجه است که در طرح مقام معظم رهبری شهرستان اندیمشک از آن سهم دارد. اگر به این زمینها آب تخصیص داده شود چندین هکتار زمین آبیاری و بخش کشاورزی نیز بهبود مییابد.
حسنوند تاکید کرد: از طرف دیگر سد بالارود نیز پروژه آبی در دست اجراست که بیش از ۹۵ درصد کار احداث آن تمام شده و امسال باید آبگیری شود، اما معطل عبور خطوط انتقال فرآورده های نفتی از جنوب به شمال کشور است که اگر این خطوط جابه جا شود، این سد در سال جاری تکمیل و در سال بعد افتتاح می شود. افتتاح این سد ۱۲ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی منطقه گرمسیری را آبیاری میکند و منشاء تحول اقتصادی و تولیدات کشور خواهد بود و از طرف دیگر نیز فرصتهای شغلی بسیار زیادی ایجاد خواهد کرد.
حانیه مسجودی , فریدون حسنوند
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.