توافق امارات و اسرائیل؛ خدمت انتخاباتی به ترامپ
حانیه مسجودی
۲۳ مرداد ۹۹ خبر رسید که امارات متحده عربی و رژیم صهیونیستی با میانجیگری دولت آمریکا و شخص دونالد ترامپ، درباره صلح و همکاری با یکدیگر به توافق رسیدند.
رژیم صهیونیستی، توافق صلح و همکاری با امارات متحده عربی را «روزی بزرگ برای صلح» اعلام کرد. گفته میشود که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در ارتباط با این توافق و برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی، جلسه کابینه اسرائیل برای مقابله با کرونا را نیمه تمام رها کرده است.
این موضوع واکنشهایزیادی را در عرصه بینالمللی به همراه داشت. سید هادی سید افقهی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با «رسالت» در رابطه با توافق سازش امارات با رژیم صهیونیستی عنوان کرد: این توافق آن چه پشت پرده بود را هویدا کرد. چراکه سالیان متمادی این ارتباط وجود داشت و دیدارهای مقامات اماراتی، بحرینی و سعودی با رژیم صهیونیستی به صورت جسته و گریخته منتشر و افشا میشد. این ارتباط مخفی اما با این توافق علنی شد و این صورت اصلی مسئله است.
وی مطرح کرد: آنها در تلاش بودند که عادیسازی روابط را اعلام کنند و زمانی که دیدند دنیا نیز به ویژه جهان اسلام و عرب عکسالعمل خاصی به جز اعتراضاتی از طرف کشورهای محور مقاومت و سازمانهای فلسطینی صورت نگرفت، ارتباط خود را آشکار کردند.
سیدافقهی افزود: تمام کشورها از ارتباط امارات و رژیم صهیونیستی باخبر بودند زیرا نزدیک به سه ماه قبل هواپیماهای اماراتی به بهانه رساندن فوریتهای پزشکی، دارو، ماسک و وسایل طبی به رژیم صهیونیستی چندین بار در تلآویو فرود آمدند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان علت زمان این توافق در شرایط حساس کنونی، میگوید: این توافقنامه در واشنگتن با وساطت ترامپ صورت میگیرد و وضعیت امارات و رژیمصهیونیستی و آمریکا به عنوان واسطهای که قرار است به صورت رسمی بین این دو کشور قرار گیرد، ویژه است. این سه مسئول محمد بن زائد، نتانیاهو و دونالد ترامپ که درصدد اجرای این توافق هستند هرکدام شرایط و منافع خاص خود را دارند.
او با اشاره به تحلیلی از وضعیت و منافع محمد بن زائد ادامه داد: او به عنوان ولیعهد ابوظبی با شرکای خود در حال آماده شدن برای رهبری کل امارات متحده عربی است. بنابراین به حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی نیاز دارد و از آنجا که لابی صهیونیستها در آمریکا قوی و بانفوذ میباشد، مجبور است به آنها باج دهد تا به قیمت فروختن قدس که مسئله جهان اسلام است، به قدرت و حمایت دست یابد.
سیدافقهی تصریح کرد: مسئله نفوذ و قدرت جمهوری اسلامی در منطقه نیز برای آنها اهمیت دارد و به گفته خودشان با این توافق در تلاش برای کاهش قدرت جمهوری اسلامی هستند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا ضمن اشاره به وضعیت نتانیاهو و منافع آن از این توافقنامه، تشریح کرد: نتانیاهو تاکنون سه بار در انتخابات شکست خورده است. بنابراین میترسد که اگر این بار هم با این وضعیت شکننده به سمت انتخابات پیش برود و دستاورد بزرگی نداشته باشند، ریسک بزرگی را متحمل شود زیرا خود و اعضای خانوادهاش پروندههای فساد مالی دارند.
او ادامه داد: به همین دلیل نتانیاهو نیز شدیدا به این توافق نیاز دارد تا از آن به عنوان یک پیروزی بزرگ استفاده کند. اکنون نیز به خیال خودش این موفقیت را به دست آورده است.
سیدافقهی وضعیت دونالد ترامپ را بدتراز بن زائد و نتانیاهو دانست و بیان کرد: بدتر از این دو، ترامپ است که وضعیتش در داخل آمریکا رو به عقبگرد و در رقابت نفسگیر انتخاباتی با جو بایدن چند امتیاز عقب افتاده است. او با کمال غرور تصور میکرد وضعیت اقتصادی آمریکا را کمی بهبود بخشیده است و هر کاری کند مردم آمریکا به او رأی می دهند. در حالی که این چنین نیست و زمانی که ویروس کرونا شیوع پیدا کرد و اقتصاد آمریکا تحت تأثیر قرار گرفت و اعتراضات سیاه پوستان به دلیل کشته شدن شهروند سیاه پوست این کشور به نام جورج فلوید فراگیر شد، وضعیت او متزلزل و غیرقابل پیشبینی شد.این کارشناس خاطرنشان کرد: حتی هنوز هم در ایالتهای مختلف آمریکا مانند پورتلند تظاهرات برگزار میشود و دعوای جداشدن از آمریکا نیز مطرح است. ازطرف دیگر رقابت شدید حزب جمهوریخواه و دموکرات و حتی کتابهایی که علیه ترامپ نوشته شده، وضعیت او را بدتر کرده است.
وی افزود: در این کتابها به دروغ پردازی، فساد و پولشوییهای ترامپ اشاره شده و اخیرا نیز وکیل دعاوی حقوقی ترامپ علیه او کتاب نوشته است. در نتیجه رئیس جمهور فعلی آمریکا به شدت ترسیده است که این محتوا بر افکار عمومی تأثیر بگذارد.سیدافقهی گفت: با این اوصاف بنابراین هر سه اینها از جمله محمد بن زائد، نتانیاهو و ترامپ نیاز داشتند که دست به این اقدام خائنانه بزنند. اما به طورحتم این کار برای امارات گران تمام میشود و جهان اسلام و تاریخ به حرکت خیانت آمیز آن هارحم نخواهد کرد.
او بیان کرد: در این وضعیت نتانیاهو برای خودش تبلیغ کرده و میگوید امیدوار هستیم بعد از امارات نیز کشورهای دیگر به این توافق ملحق شوند! با این حال پیشبینی میشود بحرین و سلطنت عمان و عربستان سعودی نیز این معاهده را با رژیم صهیونیستی امضا خواهند کرد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در انتها تأکید کرد که بازتاب این معاهده برای امنیت منطقه خوب نیست و حضور رژیم صهیونیستی به صورت علنی در امارات و بحرین برای امنیت منطقه مضر است. بنابراین جمهوری اسلامی ایران عکس العمللازم را نشان میدهد و محور مقاومت و فلسطینیها در راستای تحقق این معاهده بیپاسخ نمی مانند.
آمریکا , امارات , ترامپ , حانیه مسجودی , رژیم صهیونستی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.