گام‌های لرزان ترامپ در شورای امنیت - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 27106
  پرینتخانه » بین الملل, سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 22 مرداد 1399 - 22:36 |
اصلاحیه آمریکا بر تحریم تسلیحاتی ایران؛

گام‌های لرزان ترامپ در شورای امنیت

 درحالی‌که ترامپ و پمپئو اصرار بر«تمدید نامحدود» تحریم تسلیحاتی ایران داشته‌اند، این‌بار با عقب‌نشینی ازموضع اولیه خود و البته در هماهنگی با بازیگران اروپایی، گزینه«تمدید محدود»تحریم‌های تسلیحاتی کشورمان را مطرح کرده‌اند.
گام‌های لرزان ترامپ در شورای امنیت

گروه  بین‌الملل
 درحالی‌که ترامپ و پمپئو اصرار بر«تمدید نامحدود» تحریم تسلیحاتی ایران داشته‌اند، این‌بار با عقب‌نشینی ازموضع اولیه خود و البته در هماهنگی با بازیگران اروپایی، گزینه«تمدید محدود»تحریم‌های تسلیحاتی کشورمان را مطرح کرده‌اند. این درحالی‌است که هرگونه اقدامی درراستای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران غیرقانونی بوده و این تحریم، حتی یک‌دقیقه پس از پایان زمان تعیین‌شده، نباید تمدید شود. 
  عقب‌نشینی اولیه آمریکا 
شبکه خبری الجزیره به‌نقل‌از منابع آگاه در سازمان ملل متحد گزارش داد که دولت آمریکا پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی خود به شورای امنیت برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را اصلاح کرده است.منابع آگاه در سازمان ملل متحد به خبرنگار شبکه خبری الجزیره گفته‌اند که واشنگتن پس‌ازآن‌که نتوانسته است حمایت دیگر اعضای شورای امنیت را برای افزایش شانس تصویب قطعنامه پیشنهادی خود علیه ایران جلب کند، تصمیم به اصلاح قطعنامه پیشنهادی و به تعویق انداختن رأی‌گیری بر سر این قطعنامه گرفته است تا شاید بتواند این قطعنامه را با اصلاحات تازه به تصویب برساند.الجزیره و برخی رسانه‌های دیگر ازجمله رویترز گزارش داده‌اند که آمریکا در پیش‌نویس اصلاح‌شده این قطعنامه ضدایرانی از خواسته‌های قبلی خود مبنی‌بر تمدید تحریم‌ها برای مدت نامحدود عقب‌نشینی کرده و از اعضای شورای امنیت خواسته است که این تحریم‌ها را دستکم تا زمانی که تصمیم جدیدی اتخاذ شود، تمدید کنند.
علاوه‌براین، آمریکا بندی را که در پیش‌نویس قبلی برای تحریم شخصیت‌های بلندپایه ایران ازجمله مقامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گنجانده بود و همچنین بند دیگری را که به بازرسی اجباری از کشتی‌های حامل کالاهای مرتبط با ایران اختصاص داشت در پیش‌نویس جدید حذف کرده است.درحالی‌که  طبق گفته مقامات آمریکایی قرار بود قطعنامه پیشنهادی این کشور برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران این هفته در شورای امنیت به رأی گذاشته شود،  اخيرا«کلی کرافت» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در مصاحبه با شبکه خبری العربیه اعلام کرد که رأی‌گیری در مورد این قطعنامه به هفته آینده موکول شده است.
برای تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد باید دستکم ۹ کشور عضو شورای امنیت با آن موافقت کنند و درعین‌حال قطعنامه از سوی هیچ‌یک از اعضای دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه) وتو نشود.اوایل تیرماه تعدادی از دیپلمات‌های غربی شاغل در سازمان ملل متحد در مصاحبه با نشریه آمریکایی فارن پالیسی اعلام کردند که قطعنامه پیشنهادی آمریکا به‌خلاف تبلیغات دولت ترامپ از حمایت کافی در شورای امنیت برخوردار نیست و احتمالا این قطعنامه حتی بدون در نظر گرفتن وتوی آن از سوی روسیه و چین، به تصویب نخواهد رسید.
 قطعنامه جدید آمریکا هم تصویب نمی‌شود 
مجید تخت‌روانچی نماینده کشورمان در سازمان ملل متحد  در یک یادداشت توییتری نوشت: با مخالفت اعضای شورای امنیت، ایالات‌متحده باردیگر به عقب‌نشینی از پیش‌نویس قطعنامه درمورد تحریم تسلیحاتی ایران مجبور شد و اخيرا  نسخه دیگری را ارائه داد که بازهم نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است. پیش‌نویس جدید در طبیعت و هدف خود مشابه موارد قبلی است. به‌طورحتم شورای امنیت، باردیگر این اقدام را رد خواهد کرد.
شبکه دویچه وله نیز در این خصوص گزارش مفصلی را منتشر کرده است. ریچارد گوان، مدیر «گروه پیشگیری از   بحران» سازمان ملل می‌گوید: احتمال رأی‌آوردن تمدید تحریم تسلیحاتی ایران«صفر» است. رویترز از قول گوان نوشت: «هدف آمریکا از این تلاش فعال کردن مکانیسم ماشه است».
به گزارش دویچه وله، پیش‌نویس کنونی باید حداقل ۹ رأی مثبت بیاورد اما دراین‌صورت چین و روسیه می‌توانند آن را وتو کنند. درعین‌حال، محافل دیپلماتیک سازمان ملل به رویترز گفته‌اند که پیش‌نویس پیشنهادی آمریکا، حمایت زیادی نزد ۱۵ عضو شورای امنیت ندارد و کسب همین ۹ رأی هم بعید به نظر می‌رسد. یکی از این دیپلمات‌ها گفته است: «من هیچ‌دلیلی برای راهبردهای سریع تحریمی در جهان نمی‌بینم».
ریچارد گوان نیز معتقد است که پیش‌نویس «محلی برای گسترش مناقشه درباره توافق اتمی است.»
 ادامه دروغ‌های تسلیحاتی آمریکا 
درادامه فشارهای کنگره آمریکا درباره اخراج بازرس کل وزارت خارجه این کشور در بحبوحه تحقیقات او از مایک پمپئو       وزیر خارجه این کشور درباره سوءاستفاده از توسل به اعلام وضعیت اضطراری در قبال ایران برای فروش سلاح به عربستان سعودی و برخی‌دیگر از کشورهای عربی، عضو ارشد دموکرات کنگره از سوءاستفاده پمپئو از اختیاراتش خبر داد.
به نوشته «هیل»، رئیس دموکرات کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که گزارش دفتر بازرس کل نشان می‌دهد مایک پمپئو از اعلام وضعیت اضطراری در قبال ایران برای فروش سلاح به کشورهای عربی و بدون مجوز کنگره آمریکا، سوءاستفاده کرد.
«الیوت انگل» رئیس این کمیته که طبق قوانین آمریکا نظارت بر عملکرد وزارت خارجه آمریکا از وظایف و مسئولیت‌های این کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان و همچنین کمیته امور خارجی مجلس سنا است، رسما اعلام کرد كه گزارش دفتر بازرس کل نشان می‌دهد، استفاده مایک پمپئو وزیر خارجه این کشور از اعلام وضعیت اضطراری در قبال ایران برای فروش تسلیحات، «ساختگی» بوده و او از این اعلام وضعیت اضطراری سوءاستفاده کرد.به‌گفته این قانونگذار ارشد دموکرات، گزارش بازرس کل ثابت می‌کند که پمپئو از اختیارات خود برای فروش میلیاردها دلار سلاح به کشورهای متحد واشنگتن در منطقه غرب آسیا بدون تأيید و مجوز کنگره آمریکا سوءاستفاده کرد.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا ماه می ۲۰۱۹ به‌رغم مخالفت‌های کنگره این کشور برای فروش تسلیحات به عربستان سعودی و برخی دیگر از کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس، برای فروش سلاح وضعیت اضطراری در قبال ایران اعلام کرد و زمینه دور زدن کنگره برای فروش تسلیحات را فراهم کرد.الیوت انگل رئیس‌ کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا پیش‌ازاین گفته بود :
اخراج «استیو لینیک» بازرس کل وزارت خارجه آمریکا ممکن است به این دلیل بوده باشد که او درحال انجام تحقیقاتی درباره اعلام وضعیت اضطراری با ایران، باهدف فروش سلاح به عربستان سعودی بوده است.
«نانسی پلوسی» رئیس‌ مجلس نمایندگان آمریکا هم تصمیم دولت آمریکا برای اعلام وضعیت اضطراری درقبال ایران برای فروش تسلیحات به عربستان سعودی را «جعلی» توصیف کرده بود.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای گام‌های لرزان ترامپ در شورای امنیت بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.