پياميکه بايد به اروپا مخابره کنيم
حنيف غفاري مقامات سه کشور آلمان، انگليس و فرانسه، بازي خطرناک و مشترکي را با هدايت وزارت امور خارجه ايالات متحده آمريکا و شخص مايک پمپئو در مواجهه با فعاليتهاي موشکي کشورمان آغاز كرده اند. روزنامه وال استريت ژورنال در يکي از گزارشهاي اخير خود در اين خصوص مي نويسد : ” اتحاديه اروپا از […]
حنيف غفاري
مقامات سه کشور آلمان، انگليس و فرانسه، بازي خطرناک و مشترکي را با هدايت وزارت امور خارجه ايالات متحده آمريکا و شخص مايک پمپئو در مواجهه با فعاليتهاي موشکي کشورمان آغاز كرده اند.
روزنامه وال استريت ژورنال در يکي از گزارشهاي اخير خود در اين خصوص مي نويسد :
” اتحاديه اروپا از طريق تدابيري جديد مانند اعمال فشار بر کشورهاي غير عضو جهت کاهش فروش «فناوريهاي حساس» به ايران و سختگيرانهتر کردن شرايط صادرات به ايران به دنبال تحديد توان موشکي ايران است. انگليس ، فرانسه و آلمان به دنبال آن هستند تا کل اتحاديه اروپا را در خصوص اعمال محدوديتهاي موشکي سنگين عليه ايران متقاعد نمايند. يکي از تدابيري که اروپاييها به دنبال آن هستند اين است که از کشورهاي آفريقايي و آسيايي بخواهند صادرات خود به ايران را متوقف کنند و يا مانع انتقال کالاهاي حساس به ايران شوند.”
واقعيت امر اين است که واشنگتن و اتحاديه اروپا در صدد تلفيق دوگزاره ضد ايراني خطرناک با يکديگر هستند: يکي “برجام دفرمه شده” و ديگري” توان دفاعي محدود شده ايران”! آنها در صددنديکسال پس از خروج رسمي دولت ترامپ از برجام ، پروسه علني “اعمال تحريمهاي موشکي” عليه ايران را با هدف مهار قدرت منطقه اي و دفاعي کشورمان عملي سازند. بدون شک،در اين برهه حساس و تعيين کننده، لازم است سيگنالها و پيامهاي قاطعانه اي از سوي جمهوري اسلامي ايران خطاب به طرف اروپايي ارسال شود. رصد بازي اتحاديه اروپا در زمين ايالات متحده آمريکا و دولت ترامپ، موضوعي است که بايد به صورت جدي از سوي وزارت امور خارجه مدنظر قرار گيرد.
بديهي است که اصلي ترين وظيفه دستگاه ديپلماسي و سياست خارجي کشورمان در برهه فعلي، عدم اعتماد به اروپا و اتخاذ مواضع صريح و قاطعانه در قبال سه کشور آلمان، فرانسه و انگليس مي باشد. در صورتي که اين بازخواست قاطعانه از سوي دستگاه سياست خارجي کشورمان صورت نگيرد، شاهد رفتار وقيحانه تري از سوي تروئيکاي اروپايي خواهيم بود. بديهي است که در اين معادله، پيش فرض ذهني يا محاسباتي به نام “تفکيک بازي آمريکا و اروپا” نيز معنايي نخواهد داشت زيرا “بدعهدي آمريکا” و ” دوگانگي اروپا” هر دو جزئي از پازل تقابل با جمهوري اسلامي ايران محسوب مي شود.
اين پازل مشترک، از ابتداي حضور ترامپ در کاخ سفيد بازتعريف شده و در حال حاضر نيز از سوي دشمنان غربي ملت ايران در حال اجراست.
نکته ديگر اينکه لازم است دستگاه ديپلماسي “خطوط قرمز راهبردي” کشورمان را بايد در برهه فعلي، به صورت مداوم به طرف مقابل ( آمريکا و تروئيکاي اروپايي) گوشزد نمايد. عدم مذاکره بر سر توان موشکي و دفاعي ايران، عزم ايران بر تقويت توان منطقه اي و دفاعي خود در برابر تهديدات موجود ، مخالفت مطلق با بازرسي از اماکن نظامي ايران توسط آژانس يا هر نهاد ديگر و …. از جمله اين موارد محسوب مي شوند. بديهي است که ايالات متحده آمريکا و تروئيکاي اروپايي حق ورود به اين مناطق ممنوعه استراتژيک و راهبردي کشورمان را نداشته و نخواهند داشت.
در نهايت اينکه تقابل ايران و تروئيکاي اروپايي بر سر توان موشکي کشورمان طي ماههاي آتي وارد مراحل حساس و سرنوشت سازي خواهد شد. آنچه ما را در اين نبرد پيروز خواهد کرد، اصرار بر خطوط قرمز استراتژيک و راهبردي کشورمان مي باشد. خطوط قرمزي که اگر ذره اي از آنها عدول نماييم، تلاش آمريکا و اروپا براي محدود سازي و ايزوله کردن کشورمان در نظام بين الملل و خصوصا منطقه غرب آسيا بيشتر خواهد شد.
اروپا , حنيف غفاري , نظام بين الملل
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.