شوراها، تجلي اراده مردم
نهم ارديبهشتماه، روز شوراها، روزي است كه امام خميني(ره) در سال ۱۳۵۸ در سه ماهه اول پيروزي انقلاب اسلامي، زماني كه كشور بعد از انقلاب هنوز استقرار كامل نيافته بود، با پيام و فرماني هوشمندانه به شوراي انقلاب، دستور تهيه و تدوين قانون شوراها را در سطوري كوتاه ولي مهم صادر مينمايند و عملا روشنبيني […]
نهم ارديبهشتماه، روز شوراها، روزي است كه امام خميني(ره) در سال ۱۳۵۸ در سه ماهه اول پيروزي انقلاب اسلامي، زماني كه كشور بعد از انقلاب هنوز استقرار كامل نيافته بود، با پيام و فرماني هوشمندانه به شوراي انقلاب، دستور تهيه و تدوين قانون شوراها را در سطوري كوتاه ولي مهم صادر مينمايند و عملا روشنبيني و آيندهنگري و روشنفكري خود و انقلاب اسلامي را به جهانيان و ايرانيان به ويژه نسلهاي بعد نشان ميدهند.
گرچه شوراي انقلاب، فرصت تدوين قانون شوراها را نيافت و اين كار به عهده مجلس شوراي اسلامي نهاده شد كه در سال ۶۱ قانون شوراها را به تصويب رسانيد، ولي حمله نظامي صدام به ايران و شروع جنگ، فرصت پياده شدن اين قانون و تشكيل شوراها را نداد و بالاخره در دهه هفتاد يعني سال ۷۵، قانون شوراها در مجلس شوراي اسلامي اصلاح شد و در سال ۷۷ اولين انتخابات شوراها در اسفندماه صورت پذيرفت و اولين دوره شوراها در سال ۱۳۷۸ بعد از بيست سال تشكيل شد.
شوراهاي اسلامي شهر و روستا، تجلي اراده مردم در اداره شهرها و روستاها است. مديريت كلان كشور را دولت و مجلس شوراي اسلامي بر عهده دارند و مديريت داخلي شهرها و روستاها، بر عهده نمايندگان مردم به عنوان شوراها و شهردار يا دهيار منتخب آنها گذاشته شده است و اين نمونه خوب مديريت كشور و سپردن كار مردم به خود مردم است كه در دنيا نتايج خوبي داشته است و جمهوري اسلامي ايران نيز به داشتن چنين نهاد مردمي به خود ميبالد.
از زمان شروع كار شوراها تاكنون، شهرها و روستاهاي ما بهويژه شهرهاي بزرگ، دچار تحولي بزرگ و پيشرفتي شايان توجه شدهاند كه بيسابقه بوده است و به طور كلي، بهخصوص در اجراي پروژههاي عمراني، اين شهرها نمونهاي از حركت و سازندگي را به خوبي نشان دادند و امروز به عنوان يك دستاورد ارزنده از آنها ياد ميشود. بنابراين در همه شوراها اين حركت سازنده و بعضا جهادگونه را گرامي ميداريم و به عنوان يك دستاورد بزرگ حضرت امام(ره) و انقلاب اسلامي از آن ياد ميكنيم و اميدواريم با آن كه اين اصل قانون اساسي بيست سال دير پياده شد، هر روز راه پيشرفت و حركت رو به جلو را بپيمايد.
از سوي ديگر، بايد تجربه اين پنج دوره شوراها را چراغ راه آينده قرار داد و آفتهايي كه به شورا آسيب رسانيده و ميرسانند را به خوبي بررسي کرد و از ضربه خوردن اين نهاد با تاخير تشكيل شده جلوگيري کرد.مهمترين آفتي كه به شوراها آسيب ميرساند و به جاي حركت سازنده در شهرها به ركود ميانجامد، فراموش كردن انگيزه خدمت شورائيان است. عضو منتخب شورا، سوگند ياد ميكند كه براي كشور خود و شهر خود خدمتگزاري مفيد باشد و براي خدمت، سر از پا نشناسد و بايستي به اين سوگند و وعده خود وفادار باشد، منافع شخصي و حزبي و سياسي را در برنامههاي خود لحاظ ننمايد كه اگر راهي جز خدمت به مردم و کار فيسبيلالله را انتخاب كرد، قطعا دنيا و آخرت خود را خراب نموده و به مردم خود خيانت كرده است. آفت سياستزدگي و رياكاري و تبليغاتي كار كردن، ربههاي سختي هم به مردم شهرها و هم به اصل شوراهاي خدمتگزار و جايگاه آنان ميزند.در شوراها بايستي براي خدا و خدمت به خلق خدا كار كرد و نتيجه آن را مردم به چشم ميبينند و بالاتر از همه، خداي بزرگ ميبيند و ميداند. بنابراين آنچه كه مهم است، اصل كار و فعاليت سازنده و مفيد است، نه بوق و كرنا و تبليغات كه گاهي هم، چنان ناشيانه و كاذب صورت ميپذيرد كه مردم عادي را هم به تعجب واميدارد.روز نهم ارديبهشت، روز تجلي اراده مردم در اداره امور شهرها و روستاها را به همه مردم، به ويژه به همه شورائيان سراسر كشور تبريك ميگوييم و توفيق خدمتگزاري صادقانه همه اين ۱۱۰ هزار نفر شورايي را از خداي بزرگ مسئلت ميداريم و باز هم خود را مديون رهبر كبير انقلاب اسلامي، خميني بزرگ ميدانيم.
شورا , شورا شهر , مردم , مهدي چمران
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.