بنیاد شهید نیازمند تحول بنیادی
بنیاد شهید و امور ایثارگران پس از ۷ سال مدیریت حجتالاسلام شهیدی محلاتی با حضور سعید اوحدی دوران تازه را تجربه میکند. امروز قرار است مراسم تودیع و معارفه آن برگزار شود.حجتالاسلام شهیدی محلاتی پس از انقلاب از اعضای مؤسس وزارت سپاه بود و معاونت پارلمانی این وزارتخانه را بر عهده گرفت. وی سپس رئیس عقیدتی سیاسی نیروی هوایی ارتش شد. شهیدی محلاتی نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی و ریاست کمیسیون فرهنگ و ارشاد مجلس سوم را نیز در کارنامه خود دارد. او مدتی معاونت پارلمانی و کنسولی وزارت امور خارجه را عهدهدار بود و ۱۶ شهریورماه ۹۲ طی حکمی از سوی روحانی، به سمت معاونت رئیسجمهور و ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران منصوب شد. شاید مهم دلیل کنارهگیری شهیدی بیماری و عملهای جراحی بود که در این اواخر انجام داد و دیگر توانی برای اداره بنیاد شهید و کار سنگین این مجموعه نداشت. دو رویکردی که شهیدی در دوران مدیریتی خود بنابراجرای آن داشت دوری از سیاسیکاری و انجام امور فرهنگی بود اما درنهایت نشانهها حکایت از آن دارد که در هیچکدام از این دو موضوع موفق نبود. شاید مهمترین اتفاقی که در دوره مسئولیت او در بنیاد افتاد اجرای قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران بود که پس از مدتها تا حدود زیادی اجرایی شد.از سوی دیگر سعید اوحدی، آزاده، جانباز و از خانواده معظم شهدا و رئیس سابق سازمان حج و زیارت نیز که برمسند بنیاد نشسته با رویکرد جهادی و تحولخواهی پا به ساختمان این نهاد مهم و ارزشی گذاشته و انتظارات از او بالاست.نکاتی در حکم پیوست روحانی به اوحدی وجود دارد که نشان میدهد بدنه دولت در بنیاد شهید به دنبال تغییرات اساسی و تغییر نگاه و رویکرد است و این تغییرات نیازمند نیروی باانگیزه و آشنا با این حوزه است.در این پیوست رئیسجمهور در دو بخش انتظارات دولت را از رئیس جدید بنیاد برشمرده که مهمترین شاخصهای آن در بخش عمومی، سلامت نظام اداری و مالی و نیز استفاده از نیروهای شایسته و رعایت اصل شایستهسالاری در این مجموعه است. ضمن اینکه در حوزه اولویتهای تخصصی هم دغدغه این بخش توسعه فرهنگ ایثار و مقاومت از طریق بازتعریف مفهوم ایثار متناسب با شرایط زندگی اجتماعی امروز و افزایش منزلت اجتماعی ایثارگران و ارتقا ی مشارکت و حضور اجتماعی ایثارگران و خانوادههای شهدا و جانبازان برشمرده شده است.در این زمینه به نظر میرسد آسیبشناسی تعاملات و ارتباطات با جامعه هدف و تلاش برای افزایش اعتماد ایثارگران و گروههای تحت پوشش نسبت به بنیاد یکی از مهمترین رویکردهای مدیریت جدید باید در نظر گرفته شود.درعینحال تعامل و همکاری با دستگاهها و مراجع تصمیمساز و اثرگذار برای مرتفع نمودن معضلات مربوط به عدم تطابق میان خدمات موردنیاز جمعیتهای هدف و قوانین مربوط به بیمه و همچنین ارتقای کمی و کیفی ارائه خدمات و تسهیلات درمانی به ایثارگران و خانوادههای ایثارگر بر مبنای نیازهای جمعیت هدف و تسهیل فرآیندهای دسترسی ایشان به دارو و خدمات بهداشتی و درمانی از مهمترین برنامههای مدیریت جدید به شمار میرود.
لزوم مدیریت جهادی در بنیاد شهید و امور ایثارگران
| مهدی محمدی|
بهطور حتم سوابق متعدد و متنوع رئیس جدید بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزههای مدیریتی، فرهنگی و اقتصادی که همواره باروحیه جهادی همراه بوده میتواند متضمن حرکت جهادی بنیاد شهید و امور ایثارگران در مقطع کنونی باشد.بنیاد شهید و امور ایثارگران بهعنوان نهادی با وظایفی متنوع و چندین گروه مخاطب متفاوت – که همگی از ظرفیتها و سرمایههای ارزشمند نظام اسلامی هستند – شناخته میشود. اکنون و در گام دوم انقلاب اسلامی ضرورت ارتقای کیفیت خدماترسانی در کنار بازتعریف فعالیتها و اولویتها ، شاید از مهمترین موضوعاتی است که بهویژه از سوی نهادهای انقلابی بایستی موردتوجه قرار گیرد. گفتمان مدیریت جهادی از آن دست تئوریها و مفاهیمی است که جای خالی آن امروز در جایجای کشور دیده میشود و بنیاد شهید و امور ایثارگران بیش و پیش از هر مجموعه دیگر در حوزههای عمل خود بهویژه «خدماترسانی» به خانواده معظم شهدا و جانبازان، حوزه مسائل «اقتصادی» بنیاد و بخش مهم «فرهنگ» بایستی پیشتاز تحقق و تسری این گفتمان باشد. حال که با استعفای حجتالاسلام شهیدی سکان مدیریت بنیاد در اختیار آقای سعید اوحدی قرارگرفته است مهمترین دستور کار این بنیاد بایستی پیوستن به مدل مدیریت جهاد گونه در تمامی ارکان و ساختارها و توجه به جامعه هدف ، نیازها و مسائل آن در کنار تلاش جهادی برای گسترش فرهنگ ایثار ، شهادت و مقاومت بهعنوان وظیفه مهم این بنیاد که یادگار امام روحالله (ره)است، باشد.بهطور حتم سوابق متعدد و متنوع رئیس جدید این بنیاد در حوزههای مدیریتی، فرهنگی و اقتصادی که همواره باروحیه جهادی همراه بوده میتواند متضمن حرکت جهادی بنیاد شهید و امور ایثارگران در مقطع کنونی باشد. درعینحال تعلق رئیس جدید بنیاد شهید و امور ایثارگران به خانواده معظم شهدا بهعنوان برادر شهید و همچنین جانبازی و سابقه ۸ سال اسارت وی در زندانهای رژیم بعث عراق مهمترین سرمایههای او در اداره مسئولیتی است که ظرایف و پیچیدگیهای بسیاری دارد. حال که شمیم مدیریت جهادی در بنیاد شهید وزیدن گرفته است، تغییر گفتمان این بنیاد از یک سازمان «بوروکراتیک و صرفا خدمات رسان» به یک سازمان «جهادی و اجتماعی با خدمات هوشمند و مؤثر، فرهنگساز ، مولد و پیشرو» با تأکید بر مفاهیم و اهدافی همچون مشارکت ، کرامت ، شفافیت ، تحولگرایی، چابکسواری، هوشمند سازی، تسهیل دسترسی، توانمندسازی، ظرفیتسازی و … نهتنها غیرقابلدسترس نیست بلکه چشم دلسوزان انقلاب منتظر تحقق این موارد و رسیدن بنیاد به جایگاهی درخور فلسفه و نامش است.
شاکری: تحول لازمه مدیریت جدید بنیاد است
تغییرات صورت گرفته در راستای لزوم تحول در دستگاههای مختلف است و به نظر میرسد بنیاد شهید و امور ایثارگران نیازمند این تغییر بود.مجتبی شاکری فعال سیاسی و دبیر کل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در گفتوگو با «رسالت» ضمن بیان این نکته ادامه داد: تحول خواهی
تحول انگیزی و تحول آفرینی که دربیانات اخیر مقام معظم رهبری به آن اشاره شد بایستی در بنیاد شهید و امور ایثارگران عینیت یابد تا بتوان شاهد قرار گرفتن این مجموعه در جایگاه واقعی خود بود.وی ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران در طول ۷ سال گذشته کم کار و زمینگیر شده بود و بسیاری از مطالبات ذینفعان آن برآورده نشد. ضمن اینکه بسیاری از عزیزان تحت پوشش بنیاد به ویژه جانبازان با درصدهای پایین در وضع بسیار سختی گذران زندگی کردند و می کنند و برای آنها هیچ راه حلی تبیین نشده است. به همین خاطر انتظار ما از مدیریت جدید بنیاد منطقی کردن درصد جانبازان و رسیدگی به این عزیزان است.شاکری ادامه داد: مسئله بهداشت و درمان نیز یکی از مهمترین اولویت های آقای اوحدی در این مقطع است زیرا به دلیل نبود تعامل و ارتباط منطقی با بیمه های درمانی، عزیزانی که از خدمات بهداشتی و درمانی استفاده می کنند دچاز مشکلات عدیده ای هستند که موجبات نارضایتی فراوانی شده است.این جانباز دفاع مقدس سپس به رویکردهای فرهنگی در دوره جدید مدیریتی بنیاد اشاره کرد و بابیان اینکه در این سالها به حوزه فرهنگی به شکل قرارگاهی توجه نشده و اتفاق مناسب در شأن خانواده شهدا و ایثارگران انجامنشده
یادآور شد: با توجه به تهاجم فرهنگی سنگین دشمن به حوزه فرهنگ ایثار و شهادت اما در مقابل در این زمینه اتفاق اساسی و کیفی انجامنشده و حوزه فرهنگی بنیاد عملا تعطیل است. در این زمینه پیشنهاد میشود تولیدات هنری در عرصه فرهنگ ایثار و شهادت به میزان لازم انجام شود تا بتوان در برابر تهاجمات فرهنگی دشمنان مقابله نمود.دبیر کل جانبازان انقلاب اسلامی سپس به توجه مدیریت جدید بنیاد به ماده ۱۶ قانون جانبازان اشاره و تصریح کرد: بااینکه در این زمینه قوانین متقنی وجود دارد اما بنیاد شهید در زمینه ارتقا ی دریافتیهای ایثارگران بهدرستی عمل نمیکند و پس از شکایت و دریافت حکم قضائی این عزیزان بهحق و حقوق خود میرسند. به همین دلیل نیاز است تا تیم مدیریتی جدید در این خصوص نیز پیگیری لازم را صورت دهد.این فعال سیاسی در پایان به حوزه نیروی انسانی و مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران اشاره کرد و گفت: بایستی تغییرات اساسی در حوزه مدیران بنیاد انجام شود و با بهکار گیری نیروهای فعال و جوان و نیز ترجیحا از خانواده معظم شهدا که بسیار هم علاقهمند و متخصص هستند، شرایطی فراهم شود تا بنیاد شهید به تخصص گرایی روی آورده و از اموری ابتدایی و تکراری دوری گزیند. بنیاد شهید نیاز به پوستاندازی دارد و در حوزه نیروی انسانی و مدیران این امر بیش از همیشه احساس میشود.
ایثار گران , بنیاد شهید , مهدی شجاعی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.