ماهی که خرّم شد - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 22427
  پرینتخانه » فرهنگی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 07 خرداد 1399 - 8:31 |
روایتی متفاوت از برنامه رمضانی شبکه سلامت؛

ماهی که خرّم شد

 رسانه ملی در روزهای پرفیض ماه مبارک رمضان برنامه‌های متنوعی را از طریق شبکه‌های مختلف سیما بر روی آنتن برد که هرکدام به فراخور مخاطبان خود عملکرد متفاوتی ارائه کردند. در این میان شبکه تلویزیونی سلامت، با ویژه‌برنامه خرم‌شهر مهمان‌خانه‌های مردم بود و موفق شد با رویکرد گفت‌وگومحور خود مخاطبین را راضی مقابل جعبه جادویی نگه دارد.
ماهی که خرّم شد

| گروه فرهنگی|
 رسانه ملی در روزهای پرفیض ماه مبارک رمضان برنامه‌های متنوعی را از طریق شبکه‌های مختلف سیما بر روی آنتن برد که هرکدام به فراخور مخاطبان خود عملکرد متفاوتی ارائه کردند. در این میان شبکه تلویزیونی سلامت، با ویژه‌برنامه خرم‌شهر مهمان‌خانه‌های مردم بود و موفق شد با رویکرد گفت‌وگومحور خود مخاطبین را راضی مقابل جعبه جادویی نگه دارد. این برنامه که در بخش‌هایی از آن رویکردش یادآوری تلاش‌های کادر درمانی در ایام کرونایی بود و موفق شد نگاه جامعه را به تلاش‌های این عزیزان از زاویه‌ای جذاب به تصویر بکشد و در دل‌ها ماندگار نماید.این برنامه ۸۰ دقیقه‌ای ساختاری داستانی و گفت‌وگومحور داشت. اساس برنامه بر این مبنا بود که ابتدا یک چهره شناخته‌شده برای مردم در موقعیتی که نام «جزیره خیال» داشت قرار می‌گرفت و واکنش‌های او به موقعیت‌های ترسیم‌شده توسط مجری برنامه از او گرفته می‌شد. در ادامه «مهمان اجتماعی» برنامه وارد صحنه شده و داستان خود را تعریف می‌کرد؛ داستانی که سؤالات بخش جزیره خیال، از آن وام گرفته بود. تقابل‌ها و اشتراکاتی که بین پاسخ‌های مهمان شناخته‌شده و داستان زندگی مهمان اجتماعی وجود داشت، نقطه عطف خرم‌شهر بود. در پایان برنامه نیز برگه‌هایی در اختیار مهمانان قرار می‌گرفت تا دل نوشته‌های خود نسبت به پزشکان و پرستاران و کادر درمان کشور در این روزها را روی کاغذ بیاورند و از احساس خود نسبت به این روزهای سخت بنویسند. این برگه‌ها در کنار دل نوشته مهمانان روزهای قبل، به «درخت آرزو» که به همین منظور طراحی‌شده نصب می‌شد تا درنهایت به دست مدافعان سلامت برسد. نکته قابل‌توجه دیگر اینکه به دلیل جذابیت سوژه‌هایی که به خرم‌شهر آمدند، بخش‌های متعددی از آن در فضای مجازی نیز دست‌به‌دست شد و مورد اقبال عمومی قرار گرفت. درباره روند تولید این برنامه بامحمدحسین امیدی مجری برنامه و علی رجبی تهیه‌کننده خرم‌شهر گفت و گو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

خودم هم از بعضی سوژه‌ها غافلگیر می‌شدم
محمدحسین امیدی مجری این برنامه در مورد میزان رضایتش  به‌عنوان اولین تجربه تلویزیونی  می‌گوید: اگر در یک جمله بخواهم بگویم، از این کار راضی هستم. من فعالیتم در شبکه رادیویی تهران را از سال ۱۳۸۹ آغاز کردم و در تمامی این سال‌ها از ورود به عرصه اجرای تلویزیونی نگرانی و اندکی ترس داشتم که خداراشکر برنامه «خرم‌شهر» و عوامل کاربرد این برنامه از همکاران فنی گرفته تا تیم تحقیق و پژوهش و همچنین کارگردان ماهر و تهیه‌کننده کاربرد برنامه باعث شد اولین تجربه من درمجموع بسیار راضی‌کننده باشد.وی در خصوص دلایل پذیرفتن همکاری با این برنامه نیز گفت: سال گذشته مجری اختتامیه جشنواره بین‌المللی رادیو بودم که اتفاقا مورد استقبال هم قرار گرفت. بعدازآن چندین پیشنهاد تلویزیونی از شبکه‌های مختلف داشتم که به دلیل همان نگرانی که اشاره کردم و به این دلیل که نمی‌خواستم حضورم در تلویزیون به فعالیت رادیویی‌ام ضربه بزند همه را رد کردم. اما وقتی امسال دوستان سازنده خرم‌شهر پیشنهاد اجرای این برنامه را دادند چون از ماه مبارک رمضان خاطرات خوبی داشتم، راغب شدم که این پیشنهاد را بپذیرم و با صحبت‌های تکمیلی که با تهیه‌کننده و کارگردان داشتم این تفاهم  فکری و اشتیاق در من بیشتر شد و خوشحالم که توانستیم در ماه رمضان برنامه‌ای بسازیم که تؤامان بتواند موردتوجه مردم، فضای مجازی و رسانه‌های رسمی قرار بگیرد.امیدی در پاسخ به این پرسش که یکی از انتقاداتی که به‌ویژه برنامه‌های ماه مبارک رمضان می‌شود این است که غمگین هستند. شما با این چالش در خرم‌شهر مواجه نبودید گفت: باید قبول کنیم که به‌هرحال هر برنامه نقاط مثبت و منفی بسیاری دارد و ما در برنامه خرم‌شهر سعی کردیم با بضاعت خود برنامه‌ای جذاب به بینندگانمان ارائه دهیم. اما نکته اصلی اینجاست که در تمامی این سال‌ها به دلیل پخش برنامه‌های موفقی مثل ماه‌عسل و اختیاریه، گوش و چشم مخاطبان به شنیدن و دیدن روایت زندگی آدم‌ها خو گرفته است. تیم تحقیق و پژوهش ما سعی کرده که در این روایت هم ازلحاظ فرمیک، تغییر ایجاد کند و از لحاظ تلخی و شیرینی روایت‌ها. ما در خرم‌شهر شب‌هایی داشتیم که آن‌قدر فضای برنامه مفرح بوده که حتی عوامل فنی نیز که باید در هنگام حضور در استودیو سکوت را رعایت کنند، مجبور به خنده شدند و همین اتفاق برای ما دردسرساز هم شد!مجری خرم شهر برنامه‌ای که به پیوند سلول‌های خونی اختصاص داشت را تاثیرگذارترین برنامه این مجموعه در ماه رمضان دانست و افزود: در شب بیست و پنجم برنامه سراغ مردی رفتیم که دکترها به علت سرطان، جوابش کرده و توانسته بود با پیوند مغز استخوان از یک خانم ناشناس به زندگی برگردد. در آن شب، هم اهداکننده و پذیرنده در برنامه حضور داشتند، بدون آنکه یکدیگر را بشناسند. نکته جالب اینکه برای طبیعی‌تر شدن اوضاع، کارگردان موضوع را به من هم نگفته بود و اواسط برنامه و از طریق گوشی متوجه شدم. لحظه‌ای که به مهمان اجتماعی خود گفتیم که اهداکننده خون در کنارتان نشسته، نقطه عطفی بود که باعث شد بازخورد زیادی از مخاطبان در فضای مجازی بگیریم. علاوه بر اینها قسمت‌هایی که آتش تقی‌پور، مهران رجبی، اصغر نقی‌زاده و هادی ساعی مهمان برنامه بودند نیز خیلی به دلم نشست چون قصه‌هایی که روایت شد بسیار جذاب از کار درآمد.

رسانه ملی به ایده‌های جوانان اعتماد بیشتری کند
علی رجبی تهیه‌کننده خرم‌شهر نیز در خصوص ایده تولید این برنامه به «رسالت» گفت: من فعالیت رسانه‌ای خودم را حدود ۱۲ سال هست که آغاز کرده‌ام و پیش از آنکه وارد دنیای تصویر بشوم، خود را یک روزنامه‌نگار حوزه اجتماعی می‌دانم. به‌هرحال با تغییر ذائقه مخاطبان در حوزه فرم و کمرنگ شدن تأثیر روزنامه‌ها، اهالی رسانه باید به سمت قاب دوربین حرکت کنند و حرف خود را از زبان تصویر بزنند. در دو سه سال اخیر، بنا به سلیقه خودم تولید چند مستند را شروع کردم و کم‌کم رو به برنامه‌سازی در بستر وب آوردم و پس‌ازآن هم این چرخه به همکاری با صداوسیما ختم شد. البته خرم‌شهر اولین تجربه من در ساخت برنامه‌های زنده نیست و پیش از آن در برنامه‌های مؤثری همچون متن‌و‌حاشیه که از شبکه۳ پخش شد، تجربه برنامه زنده را داشتم. خرم‌شهر روایتگر داستان آدم‌هایی بود که در کنار ما هستند، احتمالا آن‌ها را هم می‌شناسیم ولی از فرازوفرود زندگی‌شان خبر نداریم. در طول سال‌های گذشته که در رسانه‌های مکتوب و برخط فعالیت می‌کردم به سوژه‌هایی برخورده بودم که بخشی از آن‌ها را با خودم به خرم‌شهر نیز آوردم. بخش دیگر داستان‌ها نیز توسط تیم تحقیق و پژوهش برنامه که دوستان بسیار خوب من هستند تأمین شد.وی در پاسخ به این پرسش که چرا برای پرداختن به دغدغه‌هایتان شبکه سلامت را انتخاب کردید گفت: اینکه شبکه سلامت، یک شبکه سراسری نیست و در رقابت با شبکه‌های سراسری یک تا پنج، بالقوه عقب‌تر است نکته‌ای بود که به آن واقف بودیم، اما چالش جذابی بود که بتوانیم در یک شبکه تخصصی برنامه‌ای مخاطب پسند بسازیم و بازخوردهایی که در این مدت از مهمانان برنامه، مردم و شبکه‌های اجتماعی گرفتیم، تا حد زیادی ما را نسبت به راهی که رفتیم امیدوار کرد و احساس رضایت در تیم برنامه‌ساز ما ایجاد شد. من از همین‌جا دوست دارم از مدیران ارشد صداوسیما و شبکه سلامت که به تیم جوان خرم‌شهر اعتماد کردند تشکر و تأکید کنم که به اعتقاد من به‌عنوان یک روزنامه‌نگاری که از بیرون نیز مخاطب بوده‌ام، رسانه ملی با تکیه‌بر جوانان صاحب ایده می‌تواند روزبه‌روز مؤثرتر از گذشته بشود.رجبی یکی از نقاط قوت برنامه را آیتم‌هایی دانست که در خلال برنامه پخش می‌شد. در این زمینه تهیه‌کننده خرم‌شهر اعتقاد دارد: شاید چالش‌برانگیزترین بخش کار ما همین تولید آیتم‌ها بود که شما به آن اشاره کردید. ما چیزی حدود ۲۰۰ آیتم تولیدی در طول ۳۰ قسمت برنامه در نظر گرفتیم. کار تولیدی ما به‌واسطه برخی مسائل تقریبا از ۵ روز مانده به ماه مبارک رمضان آغاز شد. در ابتدای هر برنامه آیتم کوتاهی داشتیم که خودمان نام آیتم مشاغل را بر آن گذاشتیم و هرروز به سراغ یک کسب‌وکار رفتیم و درد دل آن کاسب را باخدای خود و با توجه به ایام کرونا و کساد شدن بازار منعکس کردیم. هرروز مهمان اجتماعی برنامه یک مستند معرفی داشت. گذشته از این در لبیک به ندای رهبر انقلاب برای مستندسازی حرکت‌های جهادی و مؤمنانه مردم ایران اقدام کردیم و هر شب در قالب گزارشی کوتاه به سراغ یک محفل یا خیریه جهادی رفتیم. مستند دیگری که هر شب، یک قسمت از آن پخش شد مربوط به فعالیت‌های کادر درمانی بود و روزانه خاطرات یک پرستار یا دکتری که در این ۳ ماه درگیر مبارزه با کرونا بود را نقل کردیم. همه این‌ها در کنار نماهنگ‌هایی که با صدای افرادی همچون محمدحسین پویانفر، مصطفی پاشایی، حمید عابدی و رضا صادقی تولید کردیم، باعث شد ریتم برنامه تندتر از برنامه‌های مشابه باشد که احساس می‌کنیم به جذابیت بیشتر داستان مهمان اجتماعی ما نیز کمک کرد. 

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای ماهی که خرّم شد بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.