بازگشت واشنگتن به نیمه قرن بیستم
| گروه بین الملل|
همگام با شیوع گسترده کرونا و ناتوانی دولت ترامپ در کنترل اوضاع، بحرانهای داخلی و اقتصادی در آمریکا نیز تشدید شده است. طبق جدیدترین آمار و ارقام دانشگاه جانز هاپکینز، با مرگ یک هزار و ۱۵۴ نفر دیگر ظرف ۲۴ ساعت گذشته، مجموع قربانیان ویروس کرونا در ایالاتمتحده آمریکا به ۸۰ هزار و ۶۸۲ نفر رسید.
این آمار و ارقام همچنین نشان میدهد که در بازه زمانی مذکور، ابتلای ۱۸ هزار و ۹۰ نفر به کروناویروس مورد تأیید قرار گرفت تا مجموع مبتلایان به این ویروس ناشناخته در ایالاتمتحده آمریکا به یکمیلیون و ۳۴۷ هزار و ۸۸۱ نفر برسد.
مقایسه آمار و ارقام جدید دانشگاه جانز هاپکینز با آمار و ارقام یک روز پیش این مرکز نشان میدهد که تعداد قربانیان کرونا در آمریکا روند افزایشی خود را طی میکند. ایالت نیویورک همچنان با مجموع ۳۴۷ هزار و ۱۵۱ مورد ابتلا و ۲۷ هزار و سه مورد فوتی کانون بیماری همهگیر کرونا در ایالاتمتحده آمریکاست.
نرخ بیکاری بزرگترین اقتصاد جهان تا پایان ماه آوریل دورقمی شد و رقم ۷/۱۴ درصد را ثبت کرد. این بدترین عملکرد ثبتشده بازار کار این کشور از زمان بحران بزرگ دهه ۱۹۳۰ بوده است. شمار جمعیت بیکاران طی این مدت با افزایشی محسوس نسبت به ماه قبل به ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر افزایش پیدا کرد. این وضعیت میتواند زنگ خطری جدی برای دونالد ترامپ باشد که برای انتخاب مجدد بهعنوان رئیسجمهور در انتخابات ماه نوامبر حساب ویژهای روی اقتصاد باز کرده است.
چنانچه خبرگزاری ایسنا گزارش داده است: گریگوری داکو، اقتصاددان مؤسسه کپیتال اکونومیکس گفت: آسیبی که از طریق بحران بزرگ ناشی از کرونا به ما تحمیل شده، واقعا عمیق است و مدت زیادی طول خواهد کشید تا بازار کار بتواند خود را به سطح قبل از بحران بازگرداند. در حال حاضر حدود ۷۵ درصد شاغلین آمریکایی تحت تأثیر پیامدهای کرونا با کاهش درآمد، تعدیل موقت یا با بیکاری دائمی مواجه شدهاند.
متوسط نرخ بیکاری آمریکا در بازه زمانی ۱۹۴۸ تا ۲۰۱۹ معادل ۷۳/۵ درصد بوده که بالاترین رقم ثبتشده مربوط به نوامبر ۱۹۸۲ با ۸/۱۰ درصد و کمترین نرخ ثبتشده نیز مربوط به می ۱۹۵۳ با۵/۲ درصد بوده است.اتفاقات عجیب بازار کار آمریکا در شرایطی رخ میدهد که تنها دو ماه قبل یعنی در ماه فوریه نرخ بیکاری آمریکا ۵/۳ درصد بود که کمترین سطح ثبتشده نیمقرن اخیر در این کشور محسوب میشد. در ماه مارس نیز نرخ بیکاری ۴/۴ اندازهگیری شده بود.
گاوس فاوشر، کارشناس ارشد مسائل اقتصادی در مؤسسه پی ان سی فایننشیال گفت: تنها در ظرف دو ماه نرخ بیکاری از پایینترین سطح نیمقرن اخیر به بالاترین سطح نیمقرن اخیر رسیده است و این نشان میدهد که وضعیت اقتصاد تا چه حد وخیم است.
وزارت خزانهداری آمریکا گزارش داده است که به خاطر شیوع ویروس کرونا، حدود
۳۳ میلیون نفر در این کشور شغل خود را از دست داده و تنها در ماه آوریل ۲۰٫۵ میلیون نفر بیکار شدهاند.استیون منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا با اشاره به این آمار گفت: احتمالا شاهد بدتر شدن اوضاع بیکاری در این کشور خواهیم بود.وی در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز، گفت: احتمالا آمار تعداد بیکاران در آمریکا پیش از آنکه روند بهبود را در پیش بگیرد، بدتر خواهد شد.بر اساس گزارش وزارت کار آمریکا، نرخ بیکاری این کشور در ماه آوریل از ۴٫۴ درصد در ماه مارس به ۱۴٫۷ درصد در ماه آوریل رسیده است.این رقم رکورد ۱۰٫۸ درصد نرخ بیکاری در ماه نوامبر ۱۹۸۲ را که تا پیش از بالاترین نرخ بیکاری در آمریکا که پس از جنگ جهانی دوم به شمار میرفت را شکست.همچنین مقامات وزارت خزانهداری آمریکا افزایش نرخ بیکاری در این کشور به بالای ۲۰ درصد را نیز پیشبینی کردهاند.
از سوی دیگر، نشنال اینترست از نگرانی شدید جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا، درباره چگونگی مدیریت احیای اوضاع اقتصادی کشور در دوره پسا کرونا خبر داد.
این نشریه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم دسموند لاچمن افزود: افزایش شدید تعداد بیکاران در کشور به وی خاطرنشان میسازد که اقتصاد آمریکا وارد مرحله ناشناخته و مبهم پس از جنگ شده است. این موضوع نیز وی را نگران میکند که احتمالا آمریکا بهزودی با چالشهای اقتصادی مشابه چالشهایی که در دهه ۱۹۳۰ با آنها مواجه بود، دست به گریبان خواهد شد.حتی در دوره رکود یا ایستایی بزرگ هم میزان بیکاری با سرعت کنونی افزایش نمییافت.( رکود بزرگ یا ایستایی بزرگ به رکود گسترده اقتصادی جهان، یک دهه پیش از آغاز جنگ جهانی دوم گفته میشود.)در ۶ هفته گذشته که کشور در حال قرنطینه بود، رقم سرسامآور
۳۰ میلیون نفر یا به عبارت دیگر حدود یک نفر از هر پنج آمریکایی مجبور شدند فرم استفاده از مزایای بیکاری پر کنند. این احتمال قریب بهیقین وجود دارد که پیش از لغو قرنطینه، میزان بیکاری در آمریکا به بیش از ۲۰ درصد نیروی کار برسد.موضوع دیگری که میتواند به همین میزان دردسرساز باشد، این است که احتمالا میزان بیکاری در آمریکا برای یک دوره طولانی، بالا بماند، زیرا احیای اوضاع اقتصادی همانند پس از رکود اقتصادی بزرگسال ۲۰۰۸، تدریجی خواهد بود. به گزارش دفتر بودجه کنگره، احتمالا تا پایان سال ۲۰۲۱، میزان بیکاری در آمریکا تنها ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت.تجربه کردن میزان بیکاری بالا در هیچ زمانی برای آمریکا خوشایند نیست. بهویژه زمانی که میزان بیکاری در حالی بهشدت افزایش یابد که همانند امروز میزان بدهی کشور بالاست و آمریکا با کسری بودجه عظیمی دستبهگریبان است.به اعتقاد نویسنده، باتوجه به آنکه میزان بیکاری در آمریکا احتمالا برای یک دوره طولانی بالا خواهد ماند، مردم این کشور باید انتظار فشار نزولی قابلتوجه بر میزان حقوق و قیمتها را داشته باشند.لازم به یادآوری است که تورم منفی یا افت قیمتها رهایی از کسری بودجه و مشکلات بدهی را برای دولت دشوارتر خواهد ساخت.
آمریکا , بحران اقتصادی , ترامپ
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.