نقش محوری حزبالله در پیروزی عون
شبکه المنار از دیدار میان مقامات حزبالله و جنبش امل با جوزف عون در فاصله بین دور اول و دوم نشست پارلمان در ۹ ژانویه خبر داده اعلام کرد که در این دیدار، طرفهای مذکور به تفاهماتی رسیدند که موجب شد بهلطف حزباللّه و امل، آرای عون بالا برود. بعد از دوسالونیم خالی بودن پست ریاستجمهوری در لبنان، روز پنجشنبه ۹ ژانویه «جوزف عون» در سیزدهمین نشست پارلمانی لبنان و دور دوم این نشست، توانست چهاردهمین رئیسجمهور لبنان شود.
در اولین دور این نشست که ساعت ۱۱ قبلازظهر پنجشنبه بهوقت بیروت (۱۲:۳۰ بهوقت تهران) برگزار شد، جوزف عون با کسب ۷۱ رأی از ۱۲۸ نمایندهای که در جلسه شرکت کرده بودند، در کسب رأی کافی ناکام ماند و این نشست به دور دوم کشید و در این دور که دو ساعت بعد برگزار شد، او ۹۹ رأی کسب کرد و بهاینترتیب به خلأ ریاستجمهوری طولانی لبنان پایان داده شد.
نشست سرنوشتساز حزبالله و جنبش امل
اما در مورد اینکه چگونه آرای جوزف عون طی دو ساعت نزدیک به ۳۰ رأی بیشتر شد، شبکه المنار گزارش داد: نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان دور دوم جلسه را بهمدت دو ساعت به تعویق انداخت و طی آن نشستی میان جوزف عون با «محمد رعد» رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان و «علی حسن خلیل» مشاور سیاسی نبیه بری برگزار شد.
طرفها در این نشست بحثهای خود را درباره عناوین سیاسی و تفاهمات مربوط به مرحله آینده، حول چهار محور اصلی تکمیل کردند که بهشکل زیر است:
ـ قطعنامه ۱۷۰۱ هیچ ارتباطی به قطعنامه ۱۵۵۹ ندارد و مرزهای قطعنامه ۱۷۰۱ جنوب لیتانی است نه شمال آن؛ بهخلاف آنچه تبلیغ میشود.
ـ بر نقش محوری حزبالله و جنبش امل در تشکیل دولت بعدی بههرشکلی که باشد، تکنوکرات یا… تأکید شد.
ـ دریافت تضمین (برای حزبالله و جنبش امل) بهویژه درباره نقش آنها در وزارت دارایی و تشکیلات اصلی آینده در سطح قضائی، نظامی و امنیتی.
ـ گرفتن تضمین (درباره نقش حزبالله و جنبش امل) در پرونده بازسازی لبنان.
نقش محوری حزبالله در خروج لبنان از خلأ ریاستجمهوری
به گزارش المنار، تثبیت این نکات اساسی، امکان تکمیل روند انتخاب رئیسجمهور و انجام موفقیتآمیز آن را فراهم کرد و اگر موضع منطقی نمایندگان حزبالله و جنبش امل نبود، این جلسه پارلمان هم مانند ۱۲ جلسه قبلی ناکام میماند، بنابراین نشستی که بین فاصله دور اول جلسه روز پنجشنبه با دور دوم آن، میان جوزف عون و مقامات حزبالله و جنبش امل برگزار شد، موجب گشت تعداد آرای جوزف عون از ۷۱ به ۹۹ برسد.
بعد از انتخاب جوزف عون، محمد رعد گفت: حزبالله همانطور که حافظ حاکمیت ملی لبنان است، حافظ وفاق ملی نیز میباشد و شهدای زیادی را در این راه تقدیم کرده است که همگی از حاکمیت و وفاق ملی لبنان دفاع میکردند، بنابراین حق مقاومت است که از این فداکاریها محافظت و از حاکمیت و وفاق ملی لبنان در برابر هرگونه توطئه خارجی دفاع کند.
این مقام حزبالله همچنین اظهار داشت: ما حافظان واقعی مردم لبنان هستیم و در این راه شهدای زیادی تقدیم کردهایم که در رأس آن، شهید سید حسن نصرالله ،سید بزرگ مقاومت قرار دارد. ما به سرزمین و مردم خود، صرفنظر از اختلافات فرقهای و مذهبی وفاداریم.
علی حسن خلیل هم بهنوبه خود اعلام کرد: امروز موضع خود را در رابطه با مدیریت این نبرد انتخاباتی بیان کردیم و به یک اجماع ریشهدار ملی رسیدیم که موجب شد ژنرال جوزف عون، فرمانده ارتش به منصب ریاستجمهوری برسد.این مسئول جنبش امل تأکید کرد: امروز صفحه جدیدی در تاریخ لبنان باز شد و به خلأ ریاستجمهوری پایان داده شد که مستلزم همکاری همه مؤلفهها با یکدیگر بود. آنچه ما از ژنرال جوزف عون شنیدیم، این است که ایشان بهدنبال برقراری یک رابطه اعتمادساز میان همه نهادهای کشور برای رسیدن به واقعیتی بهتر است.
پیام آشکار مقاومت
در همین زمینه، روزنامه الاخبار هم گزارش داد: حزبالله و جنبش امل این پیام روشن را به همه طرفهای داخلی و خارجی رساندند که بدون توافق آنها رئیسجمهور لبنان انتخاب نمیشد، بنابراین به سرانجام رسیدن روند انتخاب رئیسجمهور تا حد زیادی وابسته به حزبالله و جنبش امل بود و همه باید از هرگونه محاسبات اشتباه پرهیز کنند و همانند گذشته با حزبالله تعامل داشته باشند.
ادعای هوکشتاین
از سوی دیگر، درحالیکه باوجود گذشت بیش از یک ماه از توافق آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی، این رژیم همچنان به نقض توافق مذکور و ادامه تجاوزات و اشغالگریهای خود در جنوب لبنان ادامه میدهد، روزنامه الاخبار به نقل از منابع خود اعلام کرد: آموس هوکشتاین، فرستاده آمریکا به مقامات رسمی لبنان اطلاع داده که واشنگتن خروج کامل نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان را قبل از پایان مهلت ۶۰ روزه تضمین میکند.الاخبار به نقل از همین منابع گزارش داد که هوکشتاین در جلسه کمیته نظارت بر اجرای توافق آتشبس در هفته گذشته، یک جدول زمانی را برای خروج نیروهای اسرائیلی از لبنان موردبحث و بررسی قرار داده و نبیه بری، رئیس پارلمان نجیب میقاتی نخستوزیر دولت موقت و جوزف عون، فرمانده ارتش که اکنون رئیسجمهور لبنان شده است را در جریان گذاشت.
بر اساس این گزارش، هوکشتاین با طرف اسرائیلی تماس برقرار کرده و یک جدول زمانی مفصل برای عقبنشینی نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان دریافت کرد که بر مبنای آن ۲۶ ژانویه جاری، آخرین مهلت حضور نیروهای اسرائیلی در لبنان خواهد بود و بعدازآن باید ارتش لبنان حضور خود را در مناطق جنوبی تقویت کرده و سطح آمادگی را برای پر کردن خلأ در این منطقه بالا ببرد.
هماهنگی حزبالله و ارتش لبنان
منابع مذکور تأکید کردند که هوکشتاین بعد از گفتوگو با جوزف عون متوجه شد یک توافق پایدار میان ارتش و حزبالله در این زمینه وجود دارد و اقدامات به شکل طبیعی انجام خواهد شد و ارتش بعد از مدتی اعلام خواهد کرد که منطقه جنوب لیتانی عاری از وجود هرگونه سلاح خارج از کنترل دولت لبنان است.درحالیکه طی هفته گذشته برخی رسانههای عبری ازجمله هاآرتص اعلام کرده بودند، اسرائیل در حال بررسی نقشهای برای ادامه ماندن در جنوب لبنان است، وبسایت عبری والا به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که اسرائیلیها بهزودی پیامی از سراسر جهان دریافت خواهند کرد؛ با این مضمون که آنها نمیتوانند در لبنان بمانند. بنابراین پیشبینی میشود انتخاب فرمانده ارتش لبنان بهعنوان رئیسجمهور جدید این کشور، فشار را بر اسرائیل جهت تکمیل خروج نیروهای خود از جنوب لبنان تا پایان ماه جاری افزایش دهد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.