مهرههای بازی واشنگتن و تل آویو
گروه تروریستی ـ تکفیری تحریرالشام که ادعا میکند از القاعده جدا شده است، همچنان ایدئولوژی این گروه را که شباهت زیادی به ایدئولوژی داعش دارد، دنبال میکند و بعد از حضور فعال در بحران تروریسم ۲۰۱۱ سوریه، امروز تبدیل به ابزاری برای صهیونیستها شده است. آغاز تحرکات متجاوزانه تروریستها در شمال سوریه و از حومه حلب و ادلب، بسیاری را بهیاد فتنه محور آمریکایی ـ صهیونیستی در سال ۲۰۱۱ علیه سوریه انداخت؛ جایی که این محور با ابزار تروریسم و در رأس آن گروه تروریستی تکفیری داعش بهدنبال پیشبرد پروژههای مخرب خود در منطقه از طریق براندازی نظام سوریه بود.
فعالشدن پروژه تروریسم در سوریه بعد از آتشبس در لبنان
این پروژه آشوبگرانه محور آمریکایی در سال ۲۰۱۱، بهلطف قدرت و برنامه دقیق محور مقاومت، با شکست مواجه شد و نیروهای مقاومت و روسیه کنار ارتش سوریه ایستادند و این کشور و کل منطقه را از مصیبتی بزرگ نجات دادند.
اما اواخر هفته گذشته و همزمان با اعلام آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی در صبح روز چهارشنبه، اخباری درباره حمله شدید تروریستها بهسرکردگی هیئت تحریر الشام در شمال سوریه منتشر شد و از آن روز درگیری بزرگی میان ارتش سوریه و همپیمانان آن با تروریستهای تکفیری در جریان است.
طبق گزارشهای موجود، هیئت تحریر الشام و متحدان آن در گروههای تروریستی موسوم به القوة المشترکة، الجبهة الشامیة، جیش العزة، صقور الشمال، انصار التوحید، حزب الترکستان، المجلس الثوری لاهل الشام و احرار الشام، در این حملات شرکت دارند و برخی اخبار حاکی است که گروه موسوم به «ارتش ملی سوریه» (ارتش آزاد سوریه) متشکل از معارضان سوری تحت حمایت ترکیه، نیز کنار گروه تحریر الشام در نبردها مشارکت دارد.
اما قبل از بررسی علت فعال شدن تروریسم در سوریه همزمان با اوضاع آشفته منطقه در سایه جنگ غزه و بلافاصله بعد از آتشبس در لبنان و همچنین پیش از پرداختن به نقش بارزی که رژیم صهیونیستی کنار آمریکا و ترکیه در این فتنه ایفا میکند، بهتر است نگاهی به ماهیت گروه تروریستی ـ تکفیری هیئت تحریر الشام و اهدافی که این گروه برای آن تأسیس شد، داشته باشیم.
از تحریر الشام و سرکرده آن چه میدانیم؟
هیئت تحریر الشام که پیشتر بهعنوان جبهه النصره شناخته میشد، از گروههای تروریستی وابسته به القاعده محسوب میشود که بهدنبال جدایی از این شاخه تکفیری بودند. در زمان حاضر این گروه تروریستی تحت سرکردگی «ابومحمد الجولانی» قرار دارد که اخباری درباره بمباران محل اقامت او و احتمال هلاکتش منتشر شده است.
ابومحمد الجولانی با نام اصلی «احمد حسین الشرع» در دهه ۱۹۸۰ در سوریه به دنیا آمد و از همان ابتدای جوانی در گروههای تروریستی و در رأس آن القاعده در عراق فعالیت میکرد. او ارتباط نزدیکی با «ابومصعب الزرقاوی» سرکرده القاعده در عراق داشت.
الجولانی در سال ۲۰۰۳ همزمان با حمله آمریکا به عراق و اشغال نظامی این کشور به عراق رفت و در صفوف القاعده حضور داشت و بهسرعت توانست در این گروه جایگاه بالایی به دست بیاورد و همانطور که گفتیم از نزدیکان سرکرده القاعده در عراق شد.
در سال ۲۰۱۱ همزمان با آغاز بحران تروریسم در سوریه، الجولانی به این کشور برگشت و در سال ۲۰۱۲ جبهه النصره را که شاخهای از القاعده بود، در سوریه تأسیس کرد. گروه تکفیری ـ تروریستی جبهه النصره از برجستهترین گروههای تروریستی در جنگ علیه مردم و دولت سوریه بود و جنایات زیادی انجام داد. سازمانهای حقوقبشری و کمیسیون تحقیق سازمان ملل متحد در سوریه جبهه النصره را که اکنون با عنوان هیئت تحریر الشام شناخته میشود به نقض حقوق بشر از جمله شکنجه، خشونت و آزار جنسی و آدمربایی متهم کرده و گزارشهایی دراینباره ارائه دادهاند.در ماه فوریه تظاهرات گستردهای در شهر ادلب علیه هیئت تحریر الشام و سرکرده آن برگزار شد که به برخی از مناطق حلب نیز رسید و معترضان مخالفت خود را با حضور و اقدامات این گروه تروریستی ـ تکفیری اعلام کردند.
این اعتراضات بعد از آن انجام شد که عناصر تروریستی هیئت تحریر الشام، زنانی را که در شهر ادلب در اعتراضات برای آزادی فرزندان خود از بند این گروه تروریستی شرکت کرده بودند، مورد حمله قرار دادند.
استراتژی و مراحل فعالیتهای تکفیریهای تحریر الشام
ابومحمد الجولانی یکی از نیروهای کلیدی تروریستی در جنگ تروریسم علیه سوریه بهشمار میرفت و توانست در مناطقی مانند ادلب در شمال سوریه نفوذ زیادی پیدا کند و با حمایت ترکیه، همواره مناطق شمالی سوریه را ناامن میکرد. بارها گزارشهایی درباره حمایت نظامی و اطلاعاتی ترکیه از هیئت تحریر الشام منتشر شده است، همچنین نیروهای ترکیه و پایگاههای نظامی و تجهیزات ترکی در شمال سوریه حضور دارند.
درباره ایدئولوژی گروه تروریستی ـ تکفیری هیئت تحریر الشام بهسرکردگی ابومحمد الجولانی هم باید بگوییم این گروه هرچند در سال ۲۰۱۶ از القاعده جدا شد، اما در سطح ایدئولوژیکی همچنان به القاعده و اصول و اهداف تروریستی تکفیری آن نزدیک است.طبق اعلام دیدهبان حقوق بشر سوریه هیئت تحریر الشام حدود ۳۰۰۰۰ عنصر تروریستی دارد که ۱۰ هزار نفر از آنها خارجی هستند.
همانطور که گفته شد هیئت تحریر الشام نقش برجسته و کلیدی در جنگ تروریسم علیه سوریه داشت و از زمان تأسیس تاکنون چهار مرحله را پشتسر گذاشته است.
ـ مرحله اول مربوط به سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۳ است که هیئت تحریر الشام تحت عنوان جبهه النصره فعالیت میکرد.
ـ مرحله دوم مربوط به سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ است که طی آن جبهه النصره برای جدا شدن از القاعده برنامهریزی میکرد.
ـ مرحله سوم مربوط به سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ است که طی آن جبهه النصره اعلام کرد روابط خود را با القاعده قطع کرده و بههمراه شمار دیگری از گروههای تروریستی، تحت عنوان هیئت تحریر الشام خودش را معرفی کرد.
ـ مرحله چهارم مربوط به سال ۲۰۱۷ تاکنون است که هیئت تحریر الشام کنار چندین گروه تروریستی در شمال سوریه به فعالیتهای تروریستی ادامه میدهد.
هیئت تحریر الشام از زمان جدایی از القاعده در سال ۲۰۱۷ فعالیتهای خود را محدود به انجام عملیاتهایی داخل مرزهای سوریه کرد و بهمرور حملات خود را تنها متمرکز بر سوریه کرد و با خارج از مرزهای آن کاری نداشت. هیئت تحریر الشام در واقع یک استراتژی نظامی را دنبال کرد که متکی بر شکست سایر گروههای تروریستی تکفیری مسلح در ادلب و شرق حلب و تحمیل سیطره خود بر همه گروههای تروریستی در این مناطق بود.
اما صهیونیستها و همچنین آمریکا که هیچکس باور نمیکند نقشی در حمایت از تروریستها و تحرکات آنها در شمال سوریه نداشته باشد، فراموش کردهاند که شرایط کنونی شباهتی به سال ۲۰۱۱ ندارد و علاوه بر تقویت قدرت نظامی محور مقاومت، ملتهای منطقه و در رأس آن سوریه بهخوبی از تحولات دهه گذشته درس عبرت گرفتهاند و بنابراین محور آمریکا نمیتواند روی فریب افکار عمومی برای پیشبرد پروژه آشوب در سوریه و منطقه حساب کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.