اهمیت حمایت از کسب‌وکارهای کوچک برای رشد پایدار اقتصادی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 107884
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 06 آذر 1403 - 6:08 |
لزوم تقویت تسهیلات در حوزه مشاغل خرد و خانگی بررسی شد؛

اهمیت حمایت از کسب‌وکارهای کوچک برای رشد پایدار اقتصادی

حمایت از مشاغل خرد و خانگی به دلایل مختلفی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور اهمیت دارد. این مشاغل نقش کلیدی در ایجاد اشتغال، کاهش بیکاری و افزایش درآمد خانوارها دارند.
اهمیت حمایت از کسب‌وکارهای کوچک برای رشد پایدار اقتصادی

حمایت از مشاغل خرد و خانگی به دلایل مختلفی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور اهمیت دارد. این مشاغل نقش کلیدی در ایجاد اشتغال، کاهش بیکاری و افزایش درآمد خانوارها دارند. همچنین، توسعه آن‌ها به بهبود وضعیت معیشتی اقشار کم‌درآمد و توانمندسازی زنان و جوانان کمک می‌کند. مشاغل خرد به‌طورکلی با سرمایه‌گذاری اندک راه‌اندازی می‌شوند و نیازمند زیرساخت‌های گسترده نیستند، بنابراین می‌توانند به‌سرعت گسترش یابند.

از سوی دیگر، حمایت از این مشاغل باعث تقویت تولید داخلی، کاهش وابستگی به واردات و توسعه اقتصادی پایدار می‌شود. براین اساس می‌توان عنوان داشت که تشویق مردم به مصرف محصولات داخلی و ارائه تسهیلات مالی و آموزشی به صاحبان این مشاغل می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی در رشد اقتصادی کشور داشته باشد و سبب رونق تولید نیز در کشور شود. دراین باره به‌تازگی احمد فاطمی، عضو کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس از مصوبه این کمیسیون به‌منظور تخصیص ۶۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات در حوزه اشتغال خبر داد و بیان کرد: اعضای کمیسیون مصوب کردند تا در جهت حمایت از اشتغال و مصوبات شورای عالی اشتغال، ۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار به‌منظور پرداخت تسهیلات به حوزه اشتغال اختصاص یابد .از این ۶۰ هزار میلیارد تومان، ۳۰ هزار میلیارد تومان سهم کمیته امداد و ۱۲ هزار میلیارد تومان سهم سازمان بهزیستی و مابقی سهم بسیج سازندگی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، صندوق کارآفرینی و شکوفایی و مؤسسات خیریه در بخش خصوصی است.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس با بیان اینکه همچنین اعضای کمیسیون مصوب کردند تا به‌منظور تجهیز مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای، هزار و هشتصد میلیارد تومان به سازمان فنی و حرفه‌ای کشور اختصاص یابد، گفت: علاوه بر این، اعضای کمیسیون مصوب کردند تا به‌منظور حمایت از مشاغل خانگی صد هزار میلیارد تومان اعتبار به‌منظور پرداخت تسهیلات به این بخش به هر استان اختصاص یابد. آگاهان و کارشناسان این حوزه بر این باورند که اقداماتی ازاین‌دست می‌تواند نتایج حائز اهمیتی را همچون کاهش بیکاری، افزایش درآمد خانوارها، توانمندسازی اقشار کم‌درآمد، تقویت تولید داخلی و توسعه پایدار اقتصادی را رقم بزند و اثرات چشمگیری را به همراه بدارد چراکه این مشاغل با سرمایه‌گذاری کم و بازدهی بالا، موتور محرک رشد اقتصادی کشور تلقی می‌شوند. در بررسی بیشتر این موضوع به گفت‌و‌گو با محمد بیات، نماینده خمین و عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ پرداختیم که در ادامه می‌خوانید. 

محمد بیات، عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون تلفیق مجلس:
حمایت از مشاغل خرد و خانگی در شرایط تورمی یک ضرورت است

محمد بیات، نماینده خمین و عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ در گفت‌و‌گو با خبرنگار «رسالت» به تشریح لزوم حمایت از مشاغل خرد و خانگی پرداخت و دراین‌باره بیان کرد: به‌طور حتم حمایت از مشاغل خرد و خانگی به‌ویژه برای افراد بی‌سرپرست و بد سرپرست اهمیت فراوانی دارد چراکه می‌توانند مایحتاج زندگی خود را فراهم کنند و پاسخگوی نیازهای خود شوند. بدیهی است که مستمری نها‌دهای حمایتی کافی نیست و نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای زندگی باشد. براین اساس است که همواره بر حمایت از مشاغل ویژه مشاغل خرد و خانگی تأکید می‌گردد. 

وی با اشاره به تورم سال آینده بیان کرد که حمایت از مشاغل خرد و خانگی می‌تواند در اقتصاد خانوارها اثرگذار باشد چراکه بر این اساس می‌توانند یک شغل پایدار بدارند و افزود: دولت خود تورم سال آینده را ۳۳ درصد تعریف کرده است. بنابراین بدیهی است که تنها مستمری نمی‌تواند پاسخگوی نیاز افراد باشد و می‌بایست درصدد حمایت از اقشار بود.

عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ با اشاره به در نظرگیری اعتبار برای پرداخت تسهیلات در حوزه اشتغال همچنین بیان کرد: چنانچه پرداخت تسهیلات توأمان با نظارت دقیق باشد، اثرات حائز اهمیت اقتصادی رقم خواهد خورد. 
او در پایان این گفت‌وگو متذکر شد: به‌موجب مصوبه کمیسیون تلفیق، حداقل مبلغ مندرج در حکم کارگزینی و قرارداد منعقده ماهانه حقوق‌بگیران شامل این تبصره، به میزان ۱۳۰ میلیون ریال تعیین شده است. آگاهیم که در شرایط حال حاضر اقتصادی این رقم کافی نیست و چنانچه از افراد حمایت شود تا شغل مختص به خود را داشته باشند و تسهیلات کافی دریافت کنند شرایط خیلی بهتری برای خانوارها رقم خواهد خورد. خوداشتغالی می‌تواند درآمدی حائز اهمیت را رقم بزند و وضعیت اقتصادی افراد را بهبود بخشد. بر این اساس است که همواره بر حمایت از مشاغل به‌ویژه مشاغل خانگی و خرد تأکید می‌گردد.

|
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.