مشخص بودن مقصد مالیات موجب ترغیب مالیات‌دهنده می‌شود - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 107840
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 05 آذر 1403 - 6:18 |
سیاوش غیبی پور کارشناس امور مالیاتی:

مشخص بودن مقصد مالیات موجب ترغیب مالیات‌دهنده می‌شود

سیاوش غیبی پور، کارشناس امور مالیاتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار «رسالت» به اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات پرداخت و دراین‌باره بیان کرد: یک تبصره کلی وجود دارد و آن این است که اگر مالیات‌دهنده محل هزینه کرد مالیات خود را مشخص کند و از مقصد نهایی مالیات خودآگاهی داشته باشد، انگیزه بیشتری برای پرداخت مالیات خواهد داشت و ترغیب به پرداخت مالیات خود خواهد شد.
مشخص بودن مقصد مالیات موجب ترغیب مالیات‌دهنده می‌شود
سیاوش غیبی پور، کارشناس امور مالیاتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار «رسالت» به اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات پرداخت و دراین‌باره بیان کرد: یک تبصره کلی وجود دارد و آن این است که اگر مالیات‌دهنده محل هزینه کرد مالیات خود را مشخص کند و از مقصد نهایی مالیات خودآگاهی داشته باشد، انگیزه بیشتری برای پرداخت مالیات خواهد داشت و ترغیب به پرداخت مالیات خود خواهد شد. بر این اساس روش‌های دور زدن، چانه‌زنی و تأخیر نیز کنار گذاشته خواهد شد و روند وصول مالیات‌ها تسریع می‌گردد. وی افزود: به‌طور کل افراد سه رویکرد در فرآیند پرداخت مالیات از خود نشان می‌دهند؛ نخست تمکین می‌کنند چراکه می‌دانند هزینه‌کردشان به خزانه واریز می‌گردد و صرف آن در هر بخش بلاشکال است.
دسته دیگر تمکین نمی‌کنند و به‌طور کل نسبت به روند پرداخت مالیات خود اعتراض می‌دارند. به‌موجب رویکرد این افراد پرداخت مالیات با تأخیر مواجه می‌شود و مادامی‌که روند پرداخت مالیات با تأخیر مواجه گردد، ارزش آن کاهش پیدا خواهد کرد. به‌عنوان‌مثال میزان مالیات سه سال گذشته در سال جاری کارکرد گذشته خود را نخواهد داشت. دسته دیگر افراد متأسفانه از روش‌های چانه‌زنی و دور زدن استفاده می‌کنند که به‌نوعی حق سایر افراد را ناحق می‌سازند. ایام اخیر مصادیق مختلفی افشاشده است که حاکی از تخلف‌های مالیاتی می‌باشد. به‌عنوان‌مثال یک رستوران از کارتخوان سایر فروشگاه‌ها یا قصابی‌ها استفاده می‌کرده است تا آثار درآمدی خود را تبیین نکند و مشخص نباشد که باید چه میزان مالیاتی را پرداخت کند. وی ادامه داد: یکی از راهکارها برای اینکه افراد به پرداخت مالیات خود ترغیب شوند و تمایلی به فرار مالیاتی نداشته باشند‌، آگاهی از مقصد مالیات و اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات است. غیبی‌پور تشریح کرد: نشان‌دار کردن و تعیین پروژه یکی از عواملی است که می‌تواند افراد را به پرداخت مالیات و جلوگیری از تأخیر در روند پرداخت ترغیب سازد.
شایان‌ذکر است تا بگوییم که این روند در حوزه مشاغل بیش از سایر بخش‌ها به چشم می‌خورد. بنابراین اگر درصدد وصول مالیات‌های بخش خصوصی، دولتی و تعاونی‌ها هستیم، می‌بایست بانک اطلاعات را توسعه دهیم. خوشبختانه این روند انجام‌شده و سامانه مؤدیان و پایانه‌های فروشگاهی نیز فعالیت خود را دراین‌باره آغاز کرده‌اند اما نیاز است تا به خاطر داشته باشیم که در این روند مطابق تجارب گذشته دو مانع وجود دارد؛ نخست موضوع شفافیت و دیگر موضوع اجرا می‌باشد. بدیهی‌ است مادامی‌که شفافیت وجود داشته باشد، راه فراری وجود نخواهد داشت. همان‌طور که گفته شد یکی دیگر از موانع موجود در این حوزه موضوع اجرا می‌باشد. بر این اساس افرادی که درصدد پیاده‌سازی سامانه‌ها هستند، نباید روند اجرا را با تأخیر همراه کنند. به‌طور کل تأخیر در روند اجرا به سبب عدم زیرساخت‌های کافی، بخشنامه‌ها یا برقراری ارتباط چهره به چهره با مؤدیان و عدم قطع ارتباط به‌صورت کامل است. کارشناس امور مالیاتی در پایان این گفت‌وگو همچنین خاطرنشان کرد: فراگیری و اجرای دقیق روند کار سامانه‌های مالیاتی بسیار حائز اهمیت می‌باشد. چرا که روند فعلی در حال گذر است و به‌نوعی در حال عبور از روش‌های سنتی و چهره به چهره می‌باشیم. با فراگیری و اجرای دقیق سامانه‌ها می‌توان قضاوت داشت که چه میزان از مالیات‌ها به‌صورت دقیق و حقیقی وصول شده است.‌ 
|
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.