پشت پرده بازی ماسک در کمپین انتخاباتی ترامپ - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 106684
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 02 آبان 1403 - 6:29 |
وقتی پای لابی سلاح در انتخابات آمریکا در میان است

پشت پرده بازی ماسک در کمپین انتخاباتی ترامپ

 این روزها نام ایلان ماسک به‌وفور در فضای انتخاباتی و سیاسی آمریکا به گوش می‌رسد. کمپین انتخاباتی رئیس‌جمهور سابق آمریکا، حمایت‌های مالی گسترده این میلیاردر مشهور از ترامپ را برگ برنده خود در جذب آرای افراد مستقل و حتی برخی دموکرات‌ها تلقی می‌کند.
پشت پرده بازی ماسک در کمپین انتخاباتی ترامپ

 این روزها نام ایلان ماسک به‌وفور در فضای انتخاباتی و سیاسی آمریکا به گوش می‌رسد. کمپین انتخاباتی رئیس‌جمهور سابق آمریکا، حمایت‌های مالی گسترده این میلیاردر مشهور از ترامپ را برگ برنده خود در جذب آرای افراد مستقل و حتی برخی دموکرات‌ها تلقی می‌کند. ایلان ماسک نیز مدعی شده است صرفا به دلیل جلوگیری از فجایعی که سیاست داخلی و خارجی دولت بایدن-هریس در طول سال‌های ۲۰۲۱ تاکنون ایجاد کرده و بر اساس نوعی احساس مسئولیت، به حمایت از ترامپ پرداخته است. رئیس‌جمهور سابق آمریکا نیز اصراری به ابطال این روایت‌سازی کاذب( با وجود آگاهی نسبت به آن ) ندارد زیرا برایند بازی ایلان ماسک به سود جمهوری‌خواهان و البته به ضرر دموکرات‌هاست و این همان خواسته و هدف ترامپ است. 

 ماسک دست‌به‌جیب می‌شود! 
ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی در اقدامی جنجالی اعلام کرده است که تا روز پنجم نوامبر، زمان برگزاری  انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ، هرروز یک‌میلیون دلار به امضاکننده طومار آنلاین خود در حمایت از قانون اساسی ایالات‌متحده جایزه خواهد داد.اما سؤال اصلی اینجاست که چرا ایلان ماسک از ثروت خود، درراستای حمایت از قانون اساسی آمریکا استفاده می‌کند؟ آیا این مسئله ، نمادی از ملی‌گرایی ماسک بوده یا در پشت پرده، معادلات دیگری میان او و برخی صاحبان پنهان و آشکار قدرت در آمریکا در جریان است؟متعاقبا این سؤال مطرح می‌شود که آیا پیروزی انتخاباتی ترامپ هدف اصلی ماسک است یا هدف فرعی آن؟در این صورت هدف اصلی وی از ورود آشکار به رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری پنجم نوامبر چیست؟

 رمزگشایی از طومار ایلان ماسک
پاسخ این سؤالات را باید در ماهیت و محتوای طومار آنلاین ایلان ماسک موردتوجه قرار داد. در طوماری که ماسک از مردم می‌خواهد آن را امضا کنند، آمده است: «متمم‌های اول و دوم [قانون اساسی آمریکا] آزادی بیان و حق حمل سلاح را تضمین می‌کنند. با امضای زیر، متعهد می‌شم از متمم‌های اول و دوم حمایت کنم.»
بدیهی است که اصل آزادی بیان، تعارفی بیش در نزد سیاستمداران و صاحبان سرمایه در آمریکا نبوده و تصنعی بودن آن بر همگان محرز است. بااین‌حال، تمرکز خاص ایلان ماسک بر قانون حمل اسلحه در آمریکا، کلید حل معمای بیش فعالی وی در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور است. تاکنون بارها از نقش لابی‌های تسلیحاتی در تعیین معادلات انتخاباتی آمریکا و نقش‌آفرینی مخفی آن در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری، مجلس نمایندگان ، سنا و حتی انتخابات فرمانداری‌های ایالات سخن گفته‌ایم.به نظر می‌رسد این بار لابی‌های تسلیحاتی نسبت به دیگر ادوار انتخاباتی، بیش‌ازپیش نسبت به استمرار فعالیت‌های خود احساس ترس کرده‌اند. این واهمه، معلول حضور دموکرات‌ها در کاخ سفید نبوده و اتفاقا منبعث از تقاضای عمومی شکل‌گرفته در ایالات گوناگون آمریکا مبنی بر لزوم محدودسازی حق خرید و حمل اسلحه و حتی اعمال ممنوعیت مطلق آن در این کشور پر جرم و جنایت است. تجمیع خشم و نارضایتی هزاران قربانی خشونت‌های تسلیحاتی و تیراندازی‌های کور و دسته‌جمعی در آمریکا سبب شده تا لابی‌های تسلیحاتی بیش‌ازپیش در کانون رصد و انتقاد شهروندان این کشور قرار گیرند. در چنین شرایطی لابی‌های تسلیحاتی به دنبال سوپاپ اطمینانی هستند که ضمن تضمین پیروزی ترامپ، قدرت مقاومت دولت بعدی آمریکا در خصوص مطالبات عمومی ( در خصوص ممنوعیت یا محدودسازی خرید و حمل سلاح) را افزایش دهد. لازم به ذکر است در دوران ریاست جمهوری بایدن، او ناچار شد پس از وقوع چند تیراندازی مرگبار در مدارس ، دانشگاه‌ها و مراکز خرید،صرفا محدودیت‌هایی را در خصوص « خرید سلاح» برای افراد زیر ۱۸ سال وضع کند که آن نیز ضمانت اجرایی لازم را در هیچ‌یک از ایالات آمریکا ندارد. به عبارتی گویاتر، در خصوص «حق حمل سلاح »( که اصلی‌ترین عامل وقوع جنایات جمعی و گسترده است )، اقدامی که مغایر با خواسته‌ها و مطامع لابی‌های تسلیحاتی قدرتمند در آمریکا باشد صورت نگرفته است. ضمن آنکه برخی سناتورهای حزب دموکرات نیز با توجه به ارتباطات پشت پرده‌ای که با لابی‌های تسلیحاتی دارند، اساسا به گزینه ممنوعیت خرید و حمل اسلحه در کشورشان ، آن‌هم به‌مثابه یک قانون عمومی حتی فکر نمی‌کنند. بااین‌حال لابی‌های تسلیحاتی آمریکا حتی این میزان مخالفت صوری و بی‌فایده را نیز برنمی‌تابند! 

 معامله‌ای که ابعاد آن آشکار می‌شود
همگان به‌وضوح آگاهند که ایلان ماسک شدیدا اهل سنجش نسبت «هزینه»و «فایده»در معاملات تجاری کلان خود است. این تاجر ثروتمند  که مالک شرکت خودروسازی تسلا و شرکت ماهواره‌ای اسپیس ایکس است، در همین راستا معاملات پشت پرده‌ای را با لابی‌های تسلیحاتی آمریکا صورت داده که خود را در حمایت غیرعادی وی از ترامپ نشان داده است. بخش اصلی این تعامل پشت پرده، با لابی‌های تسلیحاتی و بخش اندک آن، با کمپین انتخاباتی ترامپ صورت گرفته است. رونمایی از طومار پیشنهادی ایلان ماسک به شهروندان آمریکایی و تأکید وی بر متمم دوم قانون اساسی این کشور قویا نشان می‌دهد لابی‌های تسلیحاتی در این آوردگاه، نقش «متغیر مستقل»و ترامپ نقش«متغیر وابسته»را ایفا می‌کنند. به‌کارگیری کلید واژگان تزئینی دیگر از سوی ایلان ماسک در سخنرانی‌های انتخاباتی به سود جمهوری‌خواهان، صرفا با هدف انحراف افکار عمومی از انگیزه‌های مالک شرکت خودروسازی تسلا با لابی‌های تسلیحاتی و حفظ ظاهر ماجرا از سوی ماسک تلقی می‌شود.ایلان ماسک در تازه‌ترین سخنان خود مدعی شده است اگر  هریس پیروز شود، این «آخرین انتخابات» خواهد بود،‌ به این معنا که او معتقد است که ایالات‌متحده دیگر وجود نخواهد داشت.او همچنین خاطرنشان کرد که دو فقره سوءقصدی که علیه ترامپ انجام شد نشان می‌دهد که او وضع موجود را به چالش می‌کشد و آن‌ را به‌گونه‌ای بر هم می‌زند که هریس چنین نیست. 
مواضع اخیر ماسک را با توجه به رویکرد فرامتنی و معامله پشت پرده وی با شرکت‌های تسلیحاتی می‌توان این‌گونه ترجمه کرد: باید به خواسته لابی‌های تسلیحاتی مبنی بر ترجیح ترامپ و جمهوری‌خواهان بر هریس و دموکرات‌ها در انتخابات ماه نوامبر تن داد. حقیقتی که حتی دموکرات‌های متضرر از بازی تجاری-سیاسی ایلان ماسک جرئت افشای آن را در رسانه‌ها و مواضع خود ندارند….

|
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای پشت پرده بازی ماسک در کمپین انتخاباتی ترامپ بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.