مجلس اهتمام ویژه به نوسازی ناوگانها خواهد داشت
مصطفی پوردهقان، نماینده مردم اردکان و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح فرسودگی ناوگانهای حمل و نقل داخلی و بین المللی کشور پرداخت و در این باره با تاکید بر استفاده از سیاستهای تشویقی بیان داشت: یکی از معضلات فعلی، فرسودگی ناوگانهای حمل و نقل است چراکه به موجب مصرف بالای سوخت و کاهش بهرهوری انرژی را رقم میزند.
متاسفانه در بسیاری از شهرها و روستاهای کشور، سیستمهای حمل و نقل فرسودگی بسیار دارند و عمرشان به بیش از ۲۰ سال میرسد. این امر به صراحت عنوان میدارد که از دو دهه گذشته تا به امروز، سیاست تشویقی قابل توجهی در جهت نوسازی ناوگانها در نظر گرفته نشده است. وی با انتقاد از اینکه نوسازی ناوگانها به صورت مطلوب رقم نخورده و به انتظارات مجلس در این باره پاسخ داده نشده است، افزود:مجلس شورای اسلامی مصوبهای در جهت نوسازی ناوگانهای حمل و نقل نهایی کرد تا از محل تامین مالی اوراق قرضه و صندوق ذخیره این مهم انجام گیرد.
همچنین یک ردیف بودجهای نیز اختصاص داده شد تا نوسازی ناوگانها عملیاتی گردد. متاسفانه مطابق با آخرین آمارها و گزارشات موجود، اتفاقات خوبی در این حوزه رقم نخورد و انتظارات مجلس شورای اسلامی درخصوص نوسازی ناوگانهای حمل و نقل عملیاتی و اجرایی نگشت. پوردهقان درخصوص برنامه مجلس برای نوسازی ناوگانها در بودجه ۱۴۰۴ تصریح کرد: به تازگی در دیدار با وزیرمحترم کشور مطرح شد که مجلس شورای اسلامی از آمادگی کافی برخوردار است تا گزارشی کامل و جامع از میزان نیاز کشور با اولویت کلان شهرها، شهرهای آلاینده و مناطق پرترافیک برآورد و تقدیم مجلس شود تا این مهم در بودجه ۱۴۰۴ که در اول آبان ارائه میگردد، بررسی شود و از ردیف بودجهای برخوردار شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نوسازی ناوگانهای حمل و نقل تنها به حمل و نقل عمومی و داخلی ختم نمیشود، همچنین خاطرنشان کرد: ناوگان داخل شهری زیرمجموعه شهرداریهای کشور است و از سوی وزارت کشور مدیریت میشود. همچنین توسعه حمل و نقل کالا و خدمات میان استانی و بین المللی مطرح است که زیرمجموعه اداره کل راهداری میباشد و مرتبط با حوزه حمل و نقل بین استانی و بین المللی میباشد.
به منظور نوسازی ناوگانهای بین المللی و بین استانی نیز سیاستهای تشویقی در نظرگرفته شده است که نیازمند اجرای دقیق میباشد. این سیاستها در قانون هوای پاک مطرح گشته و به طورحتم در ردیف بودجهای ۱۴۰۴ سهم بیشتری از منابع را اختصاص به این حوزه خواهیم داد چراکه یکایک نمایندگان نسبت به لزوم تحقق این مهم همنظر هستند. وی در پایان این گفتوگو بیان کرد: متاسفانه سن ناوگانهای کشور بالاست و این خود عامل خسارتهای بسیار میباشد. فرسودگی ناوگانها به فضای عمومی، انرژی کشور و همچنین موضوعات اقتصادی آسیب بسیاری وارد میکند و ضرورت دارد تا در مرحله نوسازی قرارگیرند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.