پیشنیازهای رشد صنعت
بهتازگی معاون وزیر اقتصاد با اشاره به آمارهای شاخصهای اقتصادی در دولت سیزدهم و در مقایسه با دولت قبل تأکید کرد که رشد بخش صنعت از منفی پنج و ششدهم درصد دولت دوازدهم به مثبت شش و نهدهم درصد در دولت سیزدهم رسیده است. به گفته سید علی روحانی، معاون سیاستگذاری اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی، توأمان با احیای صادرات نفت رشد بخش صنعت و معدن و خدمات نیز رخ داد و رشد خدمات نیز بهصورت میانگین بالاتر از چهار درصد بوده درصورتیکه در هشت سال دولت قبل حدود چهار درصد بوده است. باور فعالان و کارشناسان حوزه صنعت این است که استمرار رونق این حوزه درگرو رشد سرمایهگذاری و شناسایی موانع موجود است. بنابراین با شروع کار دولت چهاردهم و آغاز به کار وزیر صمت، میبایست مشکلات صنعت در گام نخست شناسایی و سپس سیاستگذاری و ریلگذاریهای مناسب انجام شود چراکه امروز صنایع و معادن کشور با سهمی چشمگیر از تولیدناخالص ملی، نقش محوری در رونق تولید و اشتغال دارند و با موانعی همچون ناترازیهای موجود در حوزه انرژی، سیاستهای نادرست، عدم تأمین مالی و نبود نقدینگی کافی دستوپنجه نرم میکنند. گفتنی است که در برنامه هفتم توسعه رشد در نظر گرفتهشده برای بخش صنعت در سال ۸ درصد است که به عقیده فعالان این حوزه، برای دستیابی به رشد
۸ درصدی میبایست سرمایهگذاری ۱۳ درصدی سالیانه را محقق کرد. بهزعم کارشناسان تحقق سرمایهگذاری ۱۳ درصدی برای صنعت دور از دسترس نیست و در گام نخست ارتقاء بهرهوری را میطلبد. همچنین ضرورت دارد تا توأم بارونق سرمایهگذاری موضوعاتی همچون استفاده از فناوریهای جدید، کاهش ضایعات و همچنین استفاده از منابع غنی معدنی، بهینهسازی مصرف بهویژه در بخش انرژی آب، برق و گاز، افزایش تولید و افزایش بهرهوری نیروی انسانی نیز دردستورکار قرارگیرد تا موانع فعلی کاهش یابد و بسترسازی درست این حوزه عملیاتی شود. در بررسی بیشتر این موضوع و ضرورت حل مشکلات صنایع و معادن کشور به گفتوگو با مصطفی پوردهقان، نماینده مردم اردکان و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی پرداختیم که در ادامه میخوانید.
مصطفی پوردهقان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
استمرار رشد صنعت نیازمند بهروزرسانی ماشینآلات فرسوده است
مصطفی پوردهقان، نماینده مردم اردکان و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح ضرورت توجه به اقدامات زیربنایی برای رشد و توسعه صنایع کشور پرداخت و دراینباره بیان داشت: صنعت پیشران اقتصاد است و توسعه این بخش منجر به رشد و رونق تولید میگردد. بنابراین اگر درصدد رقم زدن جهش تولید میباشیم، میبایست به سمت رشد صنعت و توجه به بسترهای موردنیاز حرکت کنیم.
وی با اشاره به سهم صنعت از تولید ناخالص داخلی افزود: شایانذکر است تا بگوییم که صنایع و معادن سهم ۳۰ درصدی از تولیدناخالص داخلی (GDP) را به خود اختصاص دادهاند و به طورکل میتوان عنوان داشت که سهم پررنگی در اقتصاد کشور دارند.
پوردهقان با اشاره به اثرات رونق صنعت در رونق تولید و اشتغالزایی بیان کرد: اگر درصدد بزرگتر شدن کیک اقتصادی هستیم و جهش تولید و اشتغالزایی را دنبال میکنیم، باید رشد روزافزون صنعت را بهعنوان یک امر مهم و راهکار اصلی به رسمیت بشناسیم و در راستای سیاستگذاریها و توجه به حوزههای زیربنایی حرکت کنیم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه استمرار رشد صنعت نیازمند ریلگذاری است، همچنین خاطرنشان کرد: چنانچه درصدد رونق صنایع و معادن هستیم باید ریلگذاریهای مناسب را انجام دهیم و با توجه به حوزههای زیربنایی زمینهساز توسعه هرچهتمامتر این بخش شویم. نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر رفع ناترازیهای موجود در حوزه انرژی متذکر شد: بهموجب رونق صنایع میبایست به موضوعات مکمل و موردنیاز جهش صنایع نیز توجه بداریم. اکنون با ناترازی انرژی که یکی از اصلیترین مشکلات پیشروی صنعت است، مواجه میباشیم. براین اساس باید بکوشیم تا ناترازی انرژی رفع گردد و معضل کمبود گاز، برق و آب پیش روی صنایع نباشد.
او بابیان اینکه توسعه صنایع نیازمند تأمین مالی است، یادآور شد: یکی دیگر از مشکلات صنعت، موضوع عدم تأمین مالی و نقدینگی واحدهای صنعتی است. همچنین با معضلی تحت عنوان فرسوده بودن ماشینآلات صنعتی روبهرو میباشیم که نیازاست با اهتمام جدی روبهرو گردد و بهروزرسانی شود.
پوردهقان با اشاره به مشکلات مالیاتی برخی تولیدکنندگان و فعالان حوزه صنعت بیان داشت: در برخی حوزههای صنعت، مشکلات مالیاتی نیز به چشم میخورد و پیش روی تولید سنگاندازی میکند. بنابراین نیاز است تا موانع موجود صنعت را بهخوبی شناسایی کنیم و بکوشیم تا این موانع مرتفع گردد.
او با تأکید بر ضرورت سیاستگذاری درست و شناسایی مشکلات موجود در حوزه صنایع و معادن همچنین ادامه داد: شناسایی مشکلات و موانع پیش روی صنعت میتواند زمینهساز استمرار رشد صنعت و جهش اقتصادی شود.
وی بابیان اینکه انتظار داریم وزیر صنعت وزیری باشد که چالشها، نقاط قوت و ضعفهای آن را بداند و برای آن برنامه داشته باشد، در پایان این گفتوگو بیان کرد: وزیر پیشنهادی صنعت با حضور در کمیسیون برنامههای بسیار خوبی را ارائه کرده است. وی درحوزه خودرو اقدامات حائزاهمیتی را تشریح کرده و موافق با تسریع واردات خودرو است. وزیر پیشنهادی صنعت همچنین برافزایش عرضه و کیفیت خودروهای داخلی بهمنظور کاهش قیمتها نیز تأکید داشته و در حوزه صنایع و معادن برحل مشکلات تأکید کرده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.