خروش مقاومت در انتقام خون هنیه
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس که برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور کشورمان به ایران سفر کرده بود، بامداد دیروز چهارشنبه ۱۰ مردادماه در محل اقامتش در تهران ترور شد و بههمراه یکی از محافظینش به شهادت رسید.منابع صهیونیستی اعلام کردند کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی به منظور ارزیابی ترور شهید اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس به ریاست نتانیاهو تشکیل جلسه داد.فلسطینیان ساکن کرانه باختری در استانهای مختلف پس از اقامه نماز ظهر دیروز ، راهپیماییهای سراسری خود را در محکومیت ترور و شهادت شهید اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس برگزار کردند.
در پی شهادت فرمانده مجاهد دکتر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، دولت جمهوری اسلامی ایران با صدور اطلاعیهای سه روز عزای عمومی اعلام کرد.رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز در پیامی ترور شهید اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی جنبش حماس را محکوم کرد.وزارت خارجه چین، لبنان، روسیه ، قطر،یمن، مصر، سوریه و عمان نیز به این واقعه تروریستی واکنش نشان داده و آن را شدیدا محکوم کردند. منابع قطری از برگزاری مراسم تدفین پیکر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در روز جمعه در شهر دوحه قطر خبردادند.
فرزند اسماعیل هنیه در واکنش به شهادت پدرش اعلام کرد که مقاومت ملت فلسطین با ترور رهبران آن پایان نمییابد.«عبدالسلام» پسر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در اولین واکنش به شهادت پدرش گفت: پدرم به آرزویش رسید.وی افزود: ما در انقلاب و مبارزه مستمر ضد دشمن هستیم و مقاومت با ترور رهبران پایان نمی یابد.جنبش حزبالله لبنان شهادت اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، را تسلیت و اعلام کرد که شهادت هنیه، عزم و اراده رزمندگان را در همه عرصههای مقاومت برای ادامه راه جهاد افزایش داده و اراده آنها را برای مقابله با دشمن قویتر خواهد ساخت.
ادامه واکنش گروههای فلسطینی به ترور شهید اسماعیل هنیه
سازمان آزادیبخش فلسطین ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس را محکوم کرد و آن را اقدامی ناجوانمردانه و بزدلانه خواند و گفت: این جنایت موجب پایبندی هرچه بیشتر ما به مقاومت و پایداری در برابر دشمن خواهد شد. همچنين مصطفی برغوثی، رئیس جنبش ابتکار ملی فلسطین تأکید کرد که ترور شهید اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس، جنایتی است که عزم و اراده ملت فلسطین برای دستیابی به حقوق خود را جزمتر خواهد کرد.همچنین جنبش فتح ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در تهران را به شدت محکوم و بر اهمیت وحدت ملت فلسطین و ادامه مقاومت و پایداری در برابر رژیم اشغالگر صهیونیستی تأکید کرد.محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در بیانیهای ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس را محکوم و آن را «اقدامی بزدلانه» و «تحولی خطرناک» توصیف کرد.
انتقام مقاومت در راه است
منابع خبری در فلسطین گزارش کردند، در پی ترور رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس و شهادت وی، فراخوانهایی سراسری برای اعتصاب و تشدید فعالیتها علیه رژیم صهیونیستی منتشر شده است.موسی ابومرزوق، عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس تأکید کرد که ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی این جنبش اقدامی بزدلانه است و قطعا بیپاسخ نخواهد ماند.
جنبش حماس در بیانیه خود به مناسبات شهادت رئیس دفتر سیاسی این جنبش آورده است :
بسم الله الرحمن الرحیم
(ولا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله أمواتاً بل أحیاءٌ عند ربهم یرزقون)
جنبش مقاومت اسلامی حماس شهادت برادر مجاهد اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی این جنبش در حمله جنایتکارانه دشمن صهیونیستی به محل اقامتش در تهران بعد از مشارکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید ایران را به ملت بزرگ فلسطین، امت اسلامی و عربی و همه آزادگان جهان تسلیت گفت.
شهید هنیه در یک نگاه
«اسماعیل هنیه» با نام کامل «اسماعیل عبدالسلام احمد هنیه» (ابوالعبد) در سال ۱۹۶۳ در اردوگاه الشاطی نوار غزه (تحت حاکمیت مصر) به دنیا آمد. دوران نوجوانی و تحصیلات ابتدایی و راهنمایی خود را در همین اردوگاه و در مدرسهای متعلق به آنروا UNRWA و تحصیلات دبیرستان را در دانشسرای دینی الازهر گذراند و در سال ۱۹۸۱ برای تحصیل در رشته ادبیات عرب وارد دانشگاه اسلامی غزه شد.
وی که با ورود به دانشگاه، به عضویت انجمن اسلامی این دانشگاه در آمده بود، از سال ۱۹۸۳ به مدت یک سال عضو شورای دانشجویی دانشگاه شد و تا سال ۱۹۸۶ نیز ریاست شورای دانشجویی دانشگاه را بر عهده گرفت و نهایتا یک سال بعد همزمان با انتفاضه اول در فلسطین، با مدرک لیسانس فارغالتحصیل شد.
شرکت او در انتفاضه اول موجب دستگیریاش توسط صهیونیستها شد و او مدت کوتاهی را در زندان های این رژیم گذراند. اسماعیل هنیه بار دیگر در سال ۱۹۸۸ بهمدت ۶ ماه و در سال ۱۹۸۹ به مدت ۳ سال به زندان اسرائیل افتاد.پس از آزادی از زندان در سال ۱۹۹۲، هنیه به همراه برخی دیگر از سران مبارز فلسطینی نظیر شهید عبدالعزیز الرنتیسی (رهبر اسبق حماس)، محمود زهار (از رهبران فعلی حماس)، شهید یحیی عیاش (فرمان اسبق شاخه نظامی حماس) و حدود ۴۰۰ نفر دیگر به جنوب لبنان (منطقه مرج الزهور) تبعید شد و این تبعید آغازی بر پیوند خوردن این مبارزین با گروههای دیگر نظیر حزبالله لبنان شد.
هنیه متأهل و دارای ۱۳ فرزند بود که ۳ نفر از آنها در ۱۰ آوریل ۲۰۲۴ و در جریان نبرد طوفان الاقصی و در بمباران سنگین نوار غزه توسط صهیونیستها به شهادت رسیدند.
در اکتبر ۲۰۲۳ نیز جنگندههای ارتش اسرائیل خانه هنیه در شهره غزه را بمباران کردند که طی این حادثه ۱۴ نفر از اعضای خانوادهاش از جمله یک برادر و برادرزاده او شهید شدند.اندکی بعد، در نوامبر ۲۰۲۳، نوه کوچکش و در چند روز بعد نوه دیگری از وی در حمله هوایی اسرائیل به غزه به شهادت رسیدند.اسماعیل هنیه در سال ۲۰۰۳ نیز به همراه شیخ احمد یاسین (رهبر اول حماس که در سال ۲۰۰۵ به شهادت رسید) مورد هدف حمله هوایی جنگندههای اسرائیلی قرار گرفت که زنده ماند.
درپی خروج اسرائیل از نوار غزه در سال ۲۰۰۵ و سپس پیروزی جنبش حماس در انتخابات پارلمان فلسطین در سال ۲۰۰۶، هنیه از تاریخ ۲۹ مارس ۲۰۰۶ تا ۱۴ ژوئن ۲۰۰۷ به عنوان نخستوزیر دولت خودگردان فلسطینی برگزیده شد.هنیه در تاریخ ۶ می ۲۰۱۷ بهجای خالد مشعل به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس جایگزین وی شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.