همه تخممرغها در سبد مردم
طبق آمار های رسمی، در سال گذشته با جوجه ریزی یک میلیارد و ۵۶۰ میلیون قطعه در ۱۸ هزار و ۳۰۰ واحد مرغداری، کشور توانست علاوه بر خودکفایی در تامین نیاز مرغ و تخم مرغ در بازار داخلی، به صادرات این محصولات نیز بپردازد و پس از چند سال پیاپی که برای تامین گوشت مرغ و تخم مرغ مجبور به واردات بود به صادر کننده این محصولات تبدیل شود.
صادرات چهار هزار تن مرغ در دوماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳
محمد ابراهیم حسننژاد، معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی در مصاحبه ای اعلام کرد: در سال گذشته توانستیم با افزایش تولید مرغ ، ذخایر استراتژیک کشور را از محل تولید داخل تامین کنیم وپیش بینی می شود امسال به خودکفایی در زمینه تولید مرغ و تخم مرغ برسیم.
وی گفت: از ابتدای امسال تولید مرغ از ۲٫۶ میلیون تن عبور کرده است و ۴ هزار تن مرغ به کشور های دیگر صادر کرده ایم.
این نمودار نشان می دهدکه طی ۲ سال گذشته واردات مرغ روند کاهشی داشته است و صادرات این محصول روند افزایشی را طی کرده است.
از سوی دیگر، آمار گمرک نشان می دهد در طی سه سال گذشته(۱۴۰۰- ۱۴۰۲)ارز بری حاصل از واردات گوشت مرغ به حدود ۴۲۵ میلیون دلار رسیده است به طوری که در سال ۱۴۰۰ واردات مرغ ۲۳۸ میلیون دلار بوده است و در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب ۹۹ میلیون دلار و ۸۸ میلیون دلار بوده است.
براساس این آمار، میزان واردات گوشت مرغ طی سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ روند نزولی داشته به طوری که از منظر ارزش دلاری، میزان واردات مرغ در طی مدت یاد شده ۶۳ درصد کاهش داشته است. تداوم وضعیت فوق باعث شده تا از ابتدای سال ۱۴۰۳ ایران، به صادرکننده گوشت مرغ تبدیل گردد.
هدف گذاری برای صادرات ۱۶۰ هزار تنی تخم مرغ
اقداماتی که وزارت جهاد کشاورزی در سال گذشته برای تنظیم بازار و افزایش جوجه ریزی انجام داد، سبب شد تا با تولید یک میلیون و ۱۳۰ هزار تن تخم مرغ بتوانیم علاوه بر تامین نیاز داخل ،۱۳۹ هزار تن تخم مرغ به سایر کشورها صادرات داشته باشیم. گفته می شود با
برنامه ریزی که وزارت جهاد انجام داده است قرار است که در سالجاری میزان صادرات تخم مرغ به ۱۶۰ هزار تن برسد.
این آمار نشان میدهد مجموع ارزبری حاصل از واردات تخم مرغ، در سه سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ حدود ۲۴ میلیون دلار بوده است در حالی که با افزایش صادرات در سال ۱۴۰۲ میزان ارزآوری این محصول را در مجموع این سه سال، به ۲۱۶ میلیون دلار برای کشور رسانده است.
نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی در خصوص تامین زنجیره مرغ و تخم مرغ تاکید کرد:ترمیم زنجیره تولید و بازسازی گله مرغ اجداد و مادر در دستور کار قرار گرفته است و تامین نهاده مطمئن، واحد های تولیدکننده را بر روی ریل فعالسازی به حرکت درآورد.
وی متذکر شد:مهرماه سال گذشته شروع سرعت گرفتن تولید مرغ و تکمیل حلقه زنجیره تولید آن بود و تولید مرغ بدون توقف ادامه پیدا کرد و این تلاش شبانه روزی در اردیبهشت ۱۴۰۳ موجب شد تا جوجه ریزی به بیش از ۱۵۰ میلیون قطعه برسد و مرغ آماده کشتار از ۱۳۷ میلیون قطعه فراتر برود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.