۱۴۰۰؛ حرکت
حسن شجاعی- دبیر گروه فرهنگی
سال ۱۴۰۰ هم از راه رسید اما کرونا گویا قصد رفتن ندارد و هرروز با موجهای رنگی گوناگون به خانهها و شهرهای ما سرک میکشد. اینکه مردم خود با عدم رعایت دستورالعملها باعثوبانی گسترش این بیماری هستند شکی نیست و حالا که به پایان تعطیلات رسیدهایم اخبار از محدودیتهای تازه خبر میدهد.
در این میان تن نحیف هنر و اهالی هنر هم که با کرونا باریکتر و نازکتر شده بیش از سایر اصناف از شیوع چندباره این ویروس ضربه خورده و حالا که امید بر این بود تا در سال جدید محدودیتها کمتر شده و رونقی به جان هنر بیفتد بازهم خبر از تعطیلی و عدم بازگشاییهاست.
در این میان دولت که در زمینه مدیریت کرونا کارنامه ناموفقی داشته باید در سال جدید تدبیر تازهای را برای سرپا ماندن اهالی هنر در دستور کار داشته باشد. گرچه از عمر دولت دوازدهم چند ماهی باقی نمانده اما سیاستگذاریهایی که در این فاصله زمانی صورت میگیرد میتواند تا اندازهای رمق را به عرصه هنر بازگرداند.
در میان اهالی هنر، حوزه سینما که از مخاطبان زیاد و گستردهای برخوردار است بیش از سایر بخشهای هنر آسیبدیده و این موضوع ملموستر از بقیه به نظر میرسد.
در این خصوص راهکارهایی میتواند شرایط را برای بازماندن سینماها و حضور علاقهمندان به این بخش فراهم آورد. شاید راهکارهای گذشته و تدابیر قبلی کمکی به سرپا مانده سینماها نکند و باید راهی تازه جستوجو کرد و مسیر را مشخص کرد. مردم در روزهای کرونایی شاید بیش از گذشته به تفریح و استفاده از ظرفیتهای هنر نیاز داشته باشند و دولت باید برای بهبود این شرایط تدابیر تازهای را تجربه کند. در این خصوص تأمین منابع مالی فعالان این حوزه یکی از مهمترین ابزارهایی است که باید برای آن چارهاندیشی شود و با توجه بهپیش بینیها مبنی بر بهبود شرایط اقتصادی کشور میتواند سینما را از رکود خارج کند.
منابعدولتیبهسمت«پخش» هدایت شود
امیرحسین علم الهدی عضو هیئتمدیره مؤسسه هنر و تجربه با بیان اینکه سرانجام کرونا تمام خواهد شد و تصمیمهای صحیح و درست برای آینده میتواند سینما را از رکود خارج کرده و بهسوی تعالی پیش ببرد گفت: انتظار از دولت این است که در این خصوص پیشگام شود و برنامههای مدونی را ارائه نماید. گرچه با نزدیکی به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شاید این شائبه
به وجود بیاید کهنمی توان برنامهریزی منسجمی داشت اما به عقیده من با ریلگذاری صحیح و استفاده از نظرات و تجربیات اهالی سینما میتوان به نحوی برنامهریزی کرد که دولت بعد هم در همین مسیر حرکت کرده و به توسعه سینما کمک نماید.
وی با تأکید بر اینکه کرونا بر کسبوکار حوزه سینما اثرات منفی فراوانی برجای گذاشته تصریح کرد: اگر دولت همین حمایت کم را نیز از سینما نداشته باشد فاتحه کار خواندهشده است.
به همین خاطر از دولت تقاضا داریم که در ادامه همین حمایتهای حداقلی، شرایطی را فراهم آورد تا
در صورت پایان کرونا، خط سیر و مسیر مشخصی برای بهبود فعالیتهای هنری بهویژه سینما فراهم شود. ضمن اینکه باوجود گسترش کرونا و عدم رعایت دستورالعملها انتظار زیادی از مردم نمیتوان داشت که به سالنهای سینما آمده و حامی آن باشند.
علم الهدی با تأکید بر این موضوع که دولت باید به تهیهکنندگان و سرمایهگذاران سینما تضمین برگشت سرمایه بدهد گفت: وقتی فیلمی با هزینههای میلیاردی تولید میشود نیازمند حمایت و تضمین بازگشت سرمایه است که اگر دولت در این زمینه همکاری کند میتوان امیدوار بود که چرخ سینما بچرخد وچنانچه انتظار این باشد که با حضور مردم در سالنهای سینما و بلیتفروشی
بخواهیم چشمانتظار بازگشت سرمایه باشیم قطعا این اتفاق نخواهد افتاد.
وی در پایان این گفتوگو خاطرنشان کرد: به عقیده من اگر دولت منابع خود را به سمت حوزه نمایش و پخش فیلمها هدایت نماید میتوان انتظار داشت که رونق ازدسترفته سینما بازگردد و شاهد فعالیت علاقهمندان و سرمایهگذاران این حوزه باشیم.
با برگزاری انتخابات سیاستها تغییر خواهد کرد
کاوه سجادی حسینی کارگردان سینما نیز با اشاره به این موضوع که انتظار این است که فرصت مناسب برای اکران فیلمهای سینمایی فراهم شود گفت: دولت باید تلاش کند تا زمینه برای اکران فیلمها مهیا شود و این اتفاق میتواند سوپاپ اطمینانی برای سرپا ماندن سینما باشد.
وی سپس به تغییرات سیاسی که در آینده نزدیک در سیاستهای اجرایی دولت با برگزاری انتخابات صورت خواهد گرفت اشاره کرد و افزود: بهطورقطع و یقین با تغییر در مدیریتهای کشور بهویژه در وزارت ارشاد و سازمان سینمایی شاهد تغییر رویکردها خواهیم بود و انتظار من این است که این تغییرات به نفع سینما باشد و مشکلات این حوزه را کمتر کند.
کارگردان بوفالو با بیان اینکه حضور مدیران دلسوز در حوزه سینما و فرهنگ به رشد هنر کمک خواهد کرد گفت: سینما بیش از هر چیز نیازمند مدیران دلسوز برای ادامه حیات خود است و فعالان این عرصه انتظار دارند باوجود آسیبهایی که کرونا به این عرصه وارد کرده در آینده شاهد اتفاقات مثبت و خوبی باشند.
حسینی در پایان یادآور شد: بسیاری از اهالی و خانواده سینما در این دوران کرونایی بیکار شده و خانهنشین هستند به همین دلیل توقع داریم که سینما در سال جدید با خونی تازه به فعالیت خود ادامه دهد و این مستلزم حضور دلسوزان و علاقهمندان به این عرصه در مدیریتهای اجرایی کشور است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.