یکی از مشکلات تأمین اجتماعی زیادهخواهی در قبال دریافت حق بیمه قرارداد است
گروه اقتصادی
اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» با اشاره به مشکلات سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: سازمان تامین اجتماعی یک سازمان بسیار مهم است و در دنیا هم نقش مهمی در حوزه کسب و کار و حمایت از اقشار مختلف مردم ایفا می کند .
او ادامه داد : سازمان تامین اجتماعی سه مشکل اساسی دارد، اول کارکرد های سازمانی و ساختاری اقتصادی وابسته به آن است که در حال حاضر کارکرد این بخش زیر سوال رفته و نتایج مطلوبی ندارد.دومین معضل و که در حال حاضر مشاهده میشود و به نوعی ضعف در کارکرد سازمان تامین اجتماعی است، بحث عدم شفافیت و وجود دریایی از بخشنامه های مختلف و بعضا در تعارض با هم است که همین امر موجب شده است بسیاری از کسب و کارها به مشکلات جدی بخورند. معضلی سومی که در کارکرد سازمان تامین اجتماعی است که بنده با آن سر و کار داشتهام، تمکین نکردن به ارائه اطلاعات به افراد ذینفع است.
شاکری افزود : در مورد بیمههای گارگران ساختمانی آمار و ارقام مختلفی که وجود دارد نحوه پوشش و اجرای آن هیچ وضعیت مشخصی ندارد و وضعیت بیمه رانندگان تاکسی نا مشخص است . مسئولین سازمان تامین اجتماعی از این جهت که نمی خواهند آمار و ارقام این سازمان شفاف بشود از همکاری با دستگاه های مختلف برای تحت پوشش قرار دادن اشخاصی که واقعا به این خدمات نیاز دارند ، خود داری می کنند .
عضو کمیسیون عمران مجلس اضافه کرد: متاسفانه یکی از بزرگترین و اصلی ترین مشکلات سازمان تامین اجتماعی زیاده خواهی این سازمان در قبال دریافت حق بیمه کارگران کسب و کارها در قالب حق بیمه قرارداد است، به این نحوکه بر روی همه قراردادهای همکاری کسب و کار تمرکز می کند و با درصدهای اعمال شده روی حق بیمه قرارداد، بسیار اضافه تر از میزان حق بیمه کارگران را از صاحبان کسب و کار طلب می کند و در بسیاری پروژه ها نیز علی الرأس حق بیمه تعیین کردند . از نظر بنده سازمان تامین اجتماعی یک بار برای همیشه باید نشان دهد مسئولیت پذیری خود را در برابر این ضعف ها بپذیرد و به اصلاح فرآیند حق بیمه قرارداد اقدام کند زیرا تداوم این روند نه تنها به نفع مردم و اقتصاد کشور نیست؛ برای خود سازمان نیزمشکلات جدی ایجاد خواهد کرد. شاکری با اشاره به این که مرجع رسیدگی به این مشکلات و شکایات خود تامین اجتماعی است، بیان کرد : در این موضوع تعارض منافع بزرگی وجود دارد ، مرجع رسیدگی به شکایات معمولاً یک نهاد یالا دستی است که یک رویه متداول است .او ادامه داد : مرجع رسیدگی شکایات باید به عهده گروهی باشد که هیچ منفعت و تعارض منافعی نداشته باشد و قوه قضائیه باید این مرجع رسیدگی را از بدنه سازمان تامین اجتماعی خارج کند.
اقبال شاکری
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.