کنشهای سیاسی رئیسجمهور ایرادات لایحه بودجه را حل نمیکند
گروه سیاسی
مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به واکنش رئیسجمهور به رد کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ و عدم تأمین نظر دولت در مجلس توسط نمایندگان برای این لایحه به «رسالت» گفت: نکته اصلی در مورد بودجه این است که از ابتدا که بحث بودجه در مجلس مطرح بود، مخالفان جدی داشت و عدهای معتقد بودند که این بودجه به دلایل متقن اشکالاتی دارد و باید رد شود.
وی افزود: مخالفان معتقد بودند که ما نباید بودجه را حتی در کمیسیون تلفیق تأیید کنیم. بااینحال اما بحثی در تلفیق انجام شد که ما میتوانیم ایرادات فعلی بودجه را با تعامل دولت اصلاحات اساسی انجام دهیم و این اصلاحات میتواند خسارت و زیانی که بودجه پیشبینیشده برای سال آینده دارد را کاهش بدهد.
طغیانی ادامه داد: بهطور مثال به قول دولت بودجه ۳۲۰ هزارمیلیاردتومان و به قول مرکز پژوهشهای مجلس حدود ۳۸۰ هزارمیلیاردتومان کسری واقعی دارد یعنی حتی شاید نتوان از طریق انتشار اوراق نیز این کسری را تأمین کرد و باید با روشهایی مانند استقراض تا حدی کمبود را جبران کرد. بنابراین بودجه سال آتی برای کشور تورمزاست و پایه پولی را بالا میبرد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: نتیجه تمام روشهای کسری بودجه افزایش پایه پولی و نقدینگی کشور است که برآورد حدود
۴۰ درصد تورم در اثر بودجه سال آتی، کارشناسی شده است. غیرازاین روش، بحثهایی برای کاهش کمبود بودجه مثل صرفهجویی هزینهها و افزایش درآمدهای پایدار و … مطرح بود و روشهای مختلفی پیشنهاد میشد تاکمی از خسارت بودجه کمتر شود.
او ابراز کرد: بااینوجود کمیسیون تلفیق زحمت زیادی برای شفاف کردن بودجه کشید اما در مورد نکاتی که بالاتر گفتم، یعنی کسری و تورمزایی بودجه توفیق زیادی حاصل نشد و کماکان بودجه تورمزا بود. اگرچه رانتها از بودجه حذف شد و تا حدودی شفاف شده بود اما مشکلات آتی کماکان باقی بود. بنابراین برداشت نمایندگان صحن این نبود که حتی با اصلاحات صورت گرفته در تلفیق، بودجه میتواند مشکلات کشور را کمتر کند و زندگی مردم بهبود یابد. لذا به دولت برگشت تا اصلاحات جدیتری صورت گیرد.
طغیانی با اشاره به برخوردهای سیاسی رئیسجمهور با بودجه کشور گفت: خود بودجه یک سند علمی و تخصصی است و کارهای کارشناسی لازم دارد. بحث سیاسی دردی را دوا نمیکند و با این موضعها نمیتوان اشکالات بودجه را نادیده گرفت. به نظر من تصمیمی که روز گذشته مجلس اتخاذ کرد کاملا درراستای منافع مردم بود. اگر ما یک بودجه معیوب را تأیید میکردیم و لباس قانون تنش میکردیم، آیا مشکلاتش حل میشد؟
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در انتها تصریح کرد: در ماههای آتی که دولت روحانی کارش به اتمام برسد، میراث این مشکلات گردن دولت بعد خواهد افتاد که باید در ماههای نخست نارضایتی مردم و مشکلات بودجهای را نیز پاسخ دهد. بنابراین کنشهای سیاسی، صورتمسئله را حل نمیکند.
بودجه 1400 , مهدی طغیانی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.