کمیسیون بهداشت؛ از شهدای خدمت تا قصه بهورزان - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 28628
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 16 شهریور 1399 - 8:04 |
واکاوی ماهیت و عملکرد کمیسیون ها ی مجلس؛

کمیسیون بهداشت؛ از شهدای خدمت تا قصه بهورزان

کمیسیون «بهداشت و درمان»، دوازدهمین کمیسیونی است که« رسالت» در ادامه سلسله گزارش‌های بررسی ماهیت و عملکرد سه‌ماهه برخی کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی به آن می‌پردازد.
کمیسیون بهداشت؛ از شهدای خدمت تا قصه بهورزان

وحید عظیم‌نیا
کمیسیون «بهداشت و درمان»، دوازدهمین کمیسیونی است که« رسالت» در ادامه سلسله گزارش‌های بررسی ماهیت و عملکرد سه‌ماهه برخی کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی به آن می‌پردازد. پیش‌تر به کمیسیون‌های «اصل۹۰»، «امنیت ملی و سیاست خارجی»، «برنامه، بودجه و محاسبات»، «انرژی»، «آموزش، تحقیقات و فناوری»، «اجتماعی» «عمران»، «اقتصادی»، «صنایع و معادن»، «امور داخلی کشور و شوراها» و «فرهنگی» پرداخته‌ایم.این کمیسیون با استناد به ماده ۵۲ قانون «آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی» براى انجام وظایف محوله در محدوده بهداشت، درمان، امداد، بهزیستى، تأمین اجتماعى و بیمه‏‌هاى اجتماعى و هلال‌احمر مطابق ضوابط این آیین‏‌نامه تشکیل شده و حسینعلی شهریاری رئیس و علی‌اصغر باقرزاده، سید محمد پاک‌مهر، زهرا شیخی‌مبارکه، فاطمه محمدبیگی و محسن فتحی اعضای هیئت‌رئیسه آن هستند.
 ایام کرونا
مردم ایران فراموش نکرده‌اند که در ایام آغاز شیوع بیماری حقیر و خطیر کرونا، کمیسیون «بهداشت و درمان» مجلس دهم به جای آنکه پای کار باشد و به رفع گره‌های ریزودرشت مردم کمک کند، خانه‌نشینی را ترجیح داد و از اواخر بهمن ۹۸ تا اوایل خرداد ۹۹ روی هم رفته چند جلسه بیشتر برگزار نکرد. 
با روی کار آمدن مجلس یازدهم که شاهد تغییر پارادایم شیفت از «مطلع امر بودن» به «ناظر امین بودن» هستیم، انتظار می‌رود کمیسیون «بهداشت و درمان» این مجلس  نسبت به قبل، تحرک بیشتری داشته باشد و بیش‌ازپیش نسبت به مدیریت بیماری کرونا اهتمام بورزند.
 تحصیل کرونایی
از روز شنبه ۱۵ شهریور که روحانی بدون حضور فیزیکی در محیط مدرسه، زنگ آغاز سال تحصیلی ۱۳۹۹ – ۱۴۰۰ را به صدا درآورد و «بوی ماه مهر» جای خود را برای اولین بار به «بوی ماه شهریور» داد، انتقادات از تصمیم بازگشایی مدارس بدون رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی آغاز شد و بیش از همه خانواده‌های بیش از۱۴ میلیون دانش‌آموز دلواپس شدند که جمعیتی قابل‌توجه هستند.
زهرا شیخی سخنگوی کمیسیون «بهداشت و درمان» در واکنش به این فعل‌وانفعالات آموزشی در حساب توییتری‌اش نوشت: «با اینکه معتقدیم هیچ‌چیز به‌اندازه آموزش حضوری مؤثر نیست، اما رفتار‌های ناشناخته ویروس کرونا و عدم توانایی مدارس در رعایت دقیق پروتکل‌ها می‌تواند سلامت آینده‌سازان کشور را به خطر بیندازد. دولت باید تا رسیدن به یک شیوه‌نامه دقیق، از اتخاذ تصمیم‌های خلق‌الساعه پرهیز کند.»
البته درباره این موضوع که از اهمیت بالایی برخوردار است، کمیسیون «آموزش، تحقیقات و فناوری» هم پای کار آمد و احمد نادری عضو این کمیسیون گفت «بازگشایی زودتر از موعد مدارس خلاف رویه متداول بود، چراکه همیشه اول مهر آغاز سال تحصیلی جدید بوده است، بنابراین در زمانی که هنوز پیک دوم کرونا تمام نشده و آخرین آمار بیانگر فوت ۱۳۰ نفر ناشی از ابتلا به این بیماری است، اصرار آموزش‌وپرورش و دولت بر بازگشایی مدارس از ۱۵ شهریورماه جای سؤال دارد، آن‌هم در شرایطی که توضیح قانع‌کننده‌ای برای این تصمیم ارائه نداده‌اند.
بی‌تردید هیچ‌کدام از کنش‌گری‌های دولت و آموزش‌وپرورش در مورد زمان آغاز سال تحصیلی جدید مورد تأیید نمایندگان مجلس نیست و ما نسبت به آن نقد جدی داریم، به همین دلیل قطعا وزیر آموزش‌وپرورش را به مجلس احضار می‌کنیم و اگر توضیحاتش قانع‌کننده نبود بدون هیچ تعارفی با وی برخورد خواهیم کرد.» به‌هرروی کمیسیون «بهداشت و درمان» مجلس شورای اسلامی می‌تواند بیش‌ازپیش نسبت به تأمین سلامت دانش‌آموزان اقدام کنند.
 تعیین ناظر
از همان ابتدای آغاز به کار مجلس یازدهم، برخی نمایندگان تقلا داشتند تا مجلس شورای اسلامی به‌عنوان یک‌ نهاد تقنینی و نظارتی باید در «ستاد ملی مقابله با کرونا» عضو ناظر داشته باشد تا بتواند از این طریق در جریان ریز اقدامات و تصمیمات ستاد قرار بگیرد و از طرفی مانع آن شود که دولت طبق برخی روال، مجلس را دور بزند. اقبال شاکری عضو مجمع نمایندگان استان تهران ازجمله نمایندگان پیگیر این موضوع بود.
او نهایتاً ۵ شهریور ۹۹، درباره آخرین وضعیت پیشنهاد حضور یک ناظر از مجلس در ستاد ملی مقابله با کرونا به میزان گفت: «در این زمینه بنده از آقای قالیباف سؤال کردم و اذعان داشتم که ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمات زیادی را اخذ می‌کند و باید نمایندگان در جریان این تصمیمات قرار بگیرد. آقای قالیباف در پاسخ به بنده اذعان داشتند که دو نفر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به‌عنوان ناظر در ستاد ملی مقابله با کرونا تعیین کردیم که در این ستاد حاضر شوند». شاکر همچنین گفت «ما مجبوریم با کرونا زندگی کنیم لذا مشکلی که ما با ستاد کرونا داریم این است که این ستاد تصمیمات لحظه‌ای اتخاذ می‌کند. به‌عنوان مثال این ستاد زمانی برگزاری کنکور را به تأخیر انداخت، یک روز بعد تصمیم دیگری اتخاذ کرد، بنابراین این‌گونه مسائل پیرو برخی فشار‌ها مطرح می‌شود وگرنه نباید این ستاد لحظه‌ای تصمیماتش تغییر کند. ستاد ملی مقابله با کرونا باید مستقلانه درباره برخی از موضوعات موضع‌گیری کند.»
 شهدای خدمت
خدمات ارزنده کادر درمان به مردم عزیزمان در ماجرای مقابله با کرونا بر کسی پوشیده نیست، البته طبعاً نارسایی و ضعف‌هایی هم وجود داشته و دارد، اما استثناء، قاعده نفی نمی‌کند. بعد از جان باختن جمعی از اعضای خدوم کادر درمان در نقاط مختلف ایران اسلامی، مقرر شد این عزیزان درگذشته، «شهید خدمت» محسوب شوند. یحیی ابراهیمی عضو کمیسیون «بهداشت و درمان» ۱۷ مرداد به خانه ملت گفت: «نیرو‌های مسلح طی‌نامه‌ای به مقام معظم رهبری درخواست کردند، تمام نیرو‌های نظامی و انتظامی که حین خدمت در اثر ابتلا به بیماری کرونا فوت می‌کنند، «شهید خدمت» محسوب شوند. 
اما متأسفانه در ستاد ملی کرونا تنها پرستاران، پزشکان و بهیاران فوت‌شده در اثر ابتلا به این بیماری را شهید خدمت نامیده است. این موضوع ظلمی آشکار نسبت به افرادی مانند نیرو‌های خدماتی، رادیولوژیست‌ها، نیرو‌های علوم آزمایشگاهی و نگهبانانی است که در جبهه مقاله با کرونا حضور داشته، اما نامی از آن‌ها برده نشده است.»
او گفته است «قانون و بخشنامه ستاد ملی کرونا باید به شکلی اصلاح شود که کلیه پرسنل بهداشت و درمانی اعم از بهورزان، پرستاران، پزشکان، راننده‌های آمبولانس، پرسنل اورژانس، نگهبانان و تمامی افرادی که در جریان مبارزه با کرونا قرار داشته و در اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جانشان را از دست می‌دهند، باید شهید خدمت محسوب شوند.
 انتظار داریم دولت و ستاد ملی کرونا این بخشنامه را اصلاح کنند، در صورت بی‌توجهی دولت، ما به‌عنوان نمایندگان مردم این موضوع را تا حصول نتیجه پیگیری خواهیم کرد.»
 قصه بهورزان
در تاریخ جلالی کشورمان، ۱۲ شهریور به نام «روز بهورز» نام‌گذاری شده است. وظیفه این قشر زحمتکش، کمک‌رسانی هر چه بیشتر به بیماران روستایی است. کاهش میزان مرگ و میر در روستاها، جلوگیری از عوارض حاملگی‌های متعدد، واکسیناسیون کودکان، آموزش مادران و… ازجمله مهم‌ترین فعالیت‌های بهورزان است.
مجلس نهم ۲۱ اردیبهشت ۹۳ «طرح تعیین تکلیف دوره‌های آموزشی تربیت بهورز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی» را رد کرد و همین موضوع موجی از نارضایتی در میان بهورزان ایجاد کرده و منتظر هستند مجلس یازدهم نسبت به احقاق حقوق آن‌ها اقدام کند.
به هر صورت کمیسیون «بهداشت و درمان» مجلس شورای اسلامی نه‌تنها در حوزه مقابله با بیماری کرونا بلکه ساماندهی امور سایر بیماران از قبیل حق ویزیت‌های نجومی، بی‌توجهی به بیماران، رفتار مؤدبانه و در شأن با بیماران، خدمات‌رسانی به بیماران در مناطق دورافتاده، رفع تبعیض درمانی، عملیاتی کردن اصل ۲۹ قانون اساسی و … وظیفه دارد و باید بیش‌ازپیش اقدام کند تا بیمار فقط درد بیماری داشته باشد و نگران درد‌های تحمیلی بی‌تدبیری‌های مسئولان نباشد.

نویسنده : وحید عظیم نیا |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای کمیسیون بهداشت؛ از شهدای خدمت تا قصه بهورزان بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.