کشتی فوتبال سکاندار پاکدست میخواهد
نفیسه امامی
فدراسیون فوتبال ایران از یک سال گذشته و پس از استعفای مهدی تاج از سمت ریاست آن تاکنون با حضور سرپرست اداره میشود و حالا قرار است با تشکیل نشست مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال در روز ۱۰ اسفندماه، رئیس جدید فدراسیون و سایر اعضای هیئترئیسه این سازمان انتخاب شوند. در شرایطی که انتخابات فدراسیون فوتبال اکنون یکی از جدیترین مباحث در محافل فوتبالی محسوب میشود، آنهم درزمانی که اساسنامه فدراسیون فوتبال به تایید فیفا رسیده است، اما هنوز چهرههای فوتبالی همچون علی دایی و مهدی مهدوی کیا به دلیل وجود بعضی از مفاد اساسنامه، امکان حضور در جایگاه ریاست فدراسیون را ندارند تا این احتمال وجود داشته باشد که بازهم مدیران فوتبالی را کسانی تشکیل بدهند که از جایگاه دیگر وارد این عرصه شدهاند و بهواسطه آن خود را مطرح کردهاند. فوتبال کشور در سال های گذشته به دلیل سوء مدیریت و یا شاید لابیگری و اهمال از وظایفی که به عهده مسئولان فوتبالی گذاشتهشده است، بهشدت متضرر شده و آسیبدیده است. هنوز یادمان نرفته که چه میزان از بیتالمال در پرونده ویلموتس گیت از جیب مردم پرداختشده، اما مدیران وقت فدراسیون نهتنها جواب شفافی به اذهان عمومی جامعه ندادند بلکه با پنهان کردن خود در پشت قاب بیماری از پاسخگویی شانه خالی کردند.
حالا باوجود روزنهای که با انتخاب رئیس جدید فدراسیون فوتبال ایجادشده است، این امید میرود که این بار کسی بر صندلی ریاست فدراسیون فوتبال تکیه بزند که بتواند حداقل از تصمیماتی که در این حوزه میگیرد دفاع کرده و بیشازپیش وضعیت فوتبال کشور را با چالش و مشکل روبه رو نکند.
خوشبین نیستم
امیر حاج رضایی کارشناس و مربی پیشکسوت فوتبال ایران در گفتوگو با «رسالت» با اشاره به برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال و ویژگیهایی که رئیس آن باید احراز کرده باشد، گفت: اگر رئیس فدراسیون شخصی واجد شرایط اخلاقی، انسانی و برخوردار از دانش فنی و مدیریتی باشد، میتواند فوتبال ایران را نجات دهد، اما من به فرد بهتنهایی اعتقاد ندارم، زیرا فوتبال فعالیتی گروهی و متشکل از بخشهای مختلف است.
وی بابیان اینکه ما فاقد ساختار در فدراسیون فوتبال هستیم، افزود: رئیس فدراسیون باید از پشتیبانی نیرومندی برخوردار باشد و کابینهای از افراد متخصص، آگاه و بهویژه پاک دست را در اختیار بگیرد. امید همواره در زندگی تعیینکننده است، اما امید واهی تبدیل به یاس عاطفی میشود. باوجود وضعیتی که در ورزش فوتبال ما وجود دارد، نسبت به انتخاب رئیس فدراسیون خوشبین نیستم و این رویکرد نتیجه ۷۰ سال حضورم در فوتبال است.
حاج رضایی ادامه داد: مطالعات و نگرش من در فوتبال حاکی از آن است تا مادامیکه قواعد اصولی فوتبال در کشور پیاده نشود قطعا نمیتوانیم به فوتبال استاندارد نزدیک شویم. حضور دو مدیر قبلی رئیس فدراسیون زخمهای بزرگی بر پیکره فوتبال وارد کرد که التیامبخش نیست.
وی اضافه کرد: سؤال اینجاست مدیران سابق فدراسیون چگونه پای قراردادهایی مانند ویلموتس را امضاء کردند که غرامت آن باید از جیب مردم داده شود. مگر میشود کسانی که قرارداد این مربی را امضا کردند، نمیدانستند چه چیزی را امضا میکنند. آیا حقوقدان باتجربهای در فدراسیون وجود نداشت که قرارداد را مطالعه کند! هر کلمهای در قراردادها میتواند علیه فدراسیون استفاده شود و همینطور هم شد و هزینه سنگینی را به دوش فوتبال گذاشت. ما بارها انتقاد به عملکرد مدیران فوتبال کردیم اما مورد هتاکی و فحاشی قرار گرفتیم.
این کارشناس فوتبال بابیان اینکه ما در FIFA و AFC پروندههای شکایت زیادی داریم که در بیشتر آنها شکست خوردیم، افزود: این باخت ها در زوریخ و مقر فیفا و یا در کوالالامپور و مقر AFC رخ نداد، بلکه باخت ها در تهران به وقوع پیوست و کسانی که باعث چنین شکستهایی شدند، اکنون کجا هستند؟ آیا آقایان فقط در زمان تقسیم غنائم حضور پیدا میکنند؟
حاج رضایی تصریح کرد: من بهجای بعضی از افرادی که برای بخشهای مختلف فدراسیون کاندید شدهاند، خجالت میکشم و متعجبم آنها با چه رویی دوباره بازگشتهاند. حتما صندلی ریاست برای آنها دارای منافعی است که دوباره به فدراسیون رجوع کردهاند. بعضی از افرادی که به فوتبال ما وارد شدند، فقط به دردهای خود رسیدگی کردند و به مشکلات فوتبال نرسیدند.
این کارشناس فوتبال بابیان اینکه من به آینده فدراسیون خوشبین نیستم، اما از صمیم قلب میخواهم که این نظر اشتباه باشد، افزود: فوتبال ما دردمند مسائل زیادی است، بهعنوان نمونه دو باشگاه مهم استقلال و پرسپولیس که چشموچراغ فوتبال کشور هستند طی یکی دو سال قبل چند بار مدیران خود را تغییر دادند. وقتی ثبات مدیریت در ورزش نباشد، امکان ایجاد ارتباط و تمرکز میان مدیر و بازیکنان میسر نمیشود و این نکته هم از سوء مدیریت در فدراسیون فوتبال ناشی میشود.
حاج رضایی در پایان با تأکید بر اینکه فوتبال ما نیاز به تحول، نوزایی و رنسانس دارد، افزود: انگلستان از سال ۱۹۶۶ میلادی در دنیا و اروپا هیچ عنوانی را کسب نکرده است، اما به دلیل وجود ارکان محکم در این ورزش، معتبرترین لیگ فوتبال در دنیا را دارد درحالیکه فوتبال ما از چنین استانداردهایی فاصله دارد.
امیر حاج رضایی , رئیس فدراسیون فوتبال , فدراسیون فوتبال ایران
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.