کرونا بازیچه سیاست - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 41567
  پرینتخانه » اجتماعی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 22 فروردین 1400 - 6:07 |
سرانجام نامشخص مدیریت کووید 19 در سایه اختلاف اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا

کرونا بازیچه سیاست

بازهم سهل‌انگاری و بازهم محدودیت‌های تازه و ماجرای پرتکرار افت رعایت پروتکل‌های بهداشتی. ما هوشمندانه به نبرد با کرونا برنخاسته‌ایم و برای همین هر بار به نقطه صفر بازمی‌گردیم.
کرونا بازیچه سیاست

گروه اجتماعی 
بازهم سهل‌انگاری و بازهم محدودیت‌های تازه و ماجرای پرتکرار افت رعایت پروتکل‌های بهداشتی. ما هوشمندانه به نبرد با کرونا برنخاسته‌ایم و برای همین هر بار به نقطه صفر بازمی‌گردیم. حالا هم مشخص نیست این محدودیت‌های۱۰ روزه پرحرف و حدیث چقدر به بهبود اوضاع کمک کند، آن‌هم در شرایطی که هتل‌ها تعطیل نشده‌اند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع شده اما این ستاد ممنوعیتی برای سفر به شهرهای زرد و آبی قائل نشده و گویا هتل‌ها و اماکن اقامتی در گروه شغلی «یک» جای گرفته‌اند و طبق اعلام این ستاد در شهرهای قرمز و نارنجی می‌توانند بازبمانند! جای نقد بسیار است و می‌توان بسیاری از تصمیمات را زیرسؤال برد و آنچه این روزها بسیار بر آن تأکید شده، اظهارات متناقض و دوگانگی و چندگانگی در میان اعضای ستاد ملی مقابله با کروناست که هریک حرفی را بر زبان می‌آورند و به این دلیل روز گذشته حسن روحانی، رئیس دولت تصریح کرد، همه اعضای ستاد مقابله با کرونا باید از مصوبات این ستاد حمایت کنند و «یک‌صدایی» وجود داشته باشد. 
 انتقاد روحانی به سخنان درست ایرج حریرچی
روحانی که ریاست ستاد ملی مقابله با کرونا را هم بر عهده دارد، از روزها و هفته‌های سخت پیش رو گفت و این‌که نباید چند جور حرف بزنیم. این‌که ما برای ستاد ملی مقابله با کرونا یک سخنگو انتخاب کردیم برای همین است که صدا، واحد باشد. اگر بنا باشد هرکسی در تلویزیون مصاحبه‌ای کند و هر حرف و بیانی به کار بگیرد که نمی‌شود. 
روحانی تلاش کرد بار تقصیرات را از دوش خود بردارد و بگوید، ما یک ستاد و جمع هستیم و وقتی تصمیم می‌گیریم،همه باهم مسئولیم و همه باید از آن تصمیم حمایت کنیم. 
اشاره حسن روحانی به ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت بوده که روز چهارشنبه، ۱۸ فروردین‌ماه در یک برنامه تلویزیونی برخی از اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا را در اوج‌گیری دوباره کرونا مقصر دانسته و گفته بود که برخی از اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا «مانع از آن شده‌اند» که این وزارتخانه از تعطیلات نوروز برای پایین آوردن آمار کرونا بهره بگیرد. حریرچی بیان کرده بود، وزارت بهداشت مخالف سفرهای نوروزی بوده اما مقام‌های دیگر به دلایل اقتصادی با این تصمیم مخالفت کرده‌اند. او در پاسخ به سؤال مجری برنامه گفته بود که نمی‌تواند اعلام کند کدام مقامات با سفرهای نوروزی موافق بوده‌اند.
روحانی در حالی از تلاش‌های صورت گرفته برای جلوگیری از شیوع موج چهارم کرونا سخن گفته که در ماه‌های اخیر بارها کارشناسان و برخی مقامات وزارت بهداشت درباره اوج‌گیری کرونا در صورت عدم ایجاد محدودیت در نوروز هشدار داده بودند. بااین‌حال ستاد مقابله با کرونا همزمان با آغاز سال نو، محدودیت‌های جدی اتخاذ نکرد و بسیاری از مقامات دولت ازجمله حسن روحانی تنها به بیان برخی توصیه‌ها به شهروندان بسنده کردند و حتی روحانی در هفتم فروردین‌ماه به پایان پیک کرونا گریزی زد و به‌گونه‌ای اظهارنظر کرد که گویی دیگر الزامی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیست. رئیس دولت که دیروز، تیغ تیز انتقاداتش ایرج حریرچی را نشانه گرفته بود، یادش نمی‌آمد که ادعایش در رابطه با پایان پیک‌های کرونا، چقدر زمینه را برای رونق سفرهای نوروزی و کاهش دستورالعمل‌های بهداشتی فراهم کرده است. به نظر می‌رسد اختلاف و شکافی عمیق میان اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا وجود دارد که زمینه را برای بسیاری از اظهارنظرها و حواشی مهیا کرده و البته این اختلاف از چشم تیزبین رسانه‌ها دور نمانده و طی روزهای قبل از بیانات وزیر بهداشت در نامه‌ای خطاب به رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی روشن بود که چه اختلاف‌نظری حاکم است و صرفا به تضاد دیدگاه میان اعضای ستاد مربوط نمی‌شود بلکه مسئله عمیق‌تر از این حرف‌هاست. سعید نمکی در این نامه گفته بود، «برخی مرگ مردم سرزمین را ابزار سیاسی می‌کنند تا بتوانند ورشکستگی گذشته را شاید جبران و در ماه‌های پیش‌رو آب‌رفته به جوی را بازگردانند و  آن‌ها برای فروپاشی نظام سلامت و تسلیم در مقابل بیماری شعار ترغیب به استعفای این تیم را سر می‌دهند.»
 اعتراض بحق جامعه پرستاری
سوای این‌ها، سعید نمکی روز جمعه هم، «سفرهای نوروزی، بازارهای شلوغ و صف‌های طولانی و درهم‌فشرده مرغ» را عامل افزایش تصاعدی موارد سرپایی در کشور عنوان کرده بود و در حال حاضر، ساده‌انگاری صورت‌مسئله کرونا آن‌قدر مشهود است که بخش‌های مراقبت‌ ویژه بیمارستان‌ها مملو از بیماران بدحال است و بیماران جدید برای بستری باید در صف انتظار بمانند، کادر درمان نیز به دنبال گسترش شیوع بیماری، تاب‌وتوانشان را ازدست‌داده‌اند و رئیس سازمان نظام پرستاری با گلایه‌مندی از گردش آزادانه
 ۱۵ هزار بیمار مبتلا به ویروس کرونا در طول تعطیلات عید که بار کاری پرستاران و مدافعان سلامت را به‌شدت بالابرده، اعتراض خود را نسبت به این مسئله از وزیر بهداشت، وزیر ارتباطات، وزیر کشور و رئیس سازمان گردشگری اعلام کرده و گفته، «آنان باید پاسخگوی پرستاران باشند، چرا باوجود این‌که سیستم‌های کنترلی از طریق تلفن‌های همراه و پیامک و اعلام اخطار امکان‌پذیر بود، در این خصوص کوتاهی شد.»
این کوتاهی و عادی انگاری‌ها سبب شد در تله موج چهارم کرونا گرفتار شویم و کمبود پرستار و بسیاری از امکانات و تجهیزات، سد راه ما برای مبارزه با این ویروس منحوس است.طبق استانداردهای جهانی باید به ازای هر هزار نفر جمعیت، دستکم چهار پرستار ایفای نقش کنند، حال‌آنکه این میزان در کشور ما زیر یک نفر است و علاوه بر این کمبود محسوس که بارها در موردش گفته و نوشته‌ایم، برمبنای سخنان رئیس سازمان نظام پرستاری در ۱۴ ماه گذشته حدود ۸۰ هزار پرستار به کرونا مبتلا شده‌اند و بالغ‌بر هشت هزار نفر نیز به دلایل مختلفی اعم از بستری، قرنطینه و مسائل مربوط به آن از خدمت منفک شده‌اند و در این اوضاع‌واحوال نامساعد، موج سنگین ابتلا به کرونا از گرد راه رسیده و سرعت انتشار در ۱۲ استان بسیار تند و در ۱۲ استان دیگر تند گزارش‌شده و تنها ۱۱ شهر آبی باقی‌مانده است! بنابراین بسیار طبیعی به نظر می‌رسد که برخی مسئولان و نمایندگان مجلس پرده از تقصیرهای دولت و ستاد ملی کرونا بردارند. 
 تعقیب قضائی رئیس ستاد مقابله با کرونا به دلیل جلوگیری نکردن از سفرهای نوروزی
این ماجرا آن‌چنان جدی است که رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی دست‌به‌قلم شده و در نامه‌ای خطاب به رئیس قوه قضائیه درباره اهمال‌های صورت گرفته برای مقابله با کرونا و به دنبال آن شیوع موج چهارم کرونا به نگارش درآورده است. 
حسینعلی شهریاری در این نامه از بیماری کرونا نوشته که در سطح جهان همچنان بی‌محابا می‌تازد و تاکنون درمان خاصی برای آن پیش‌بینی نگردیده و تنها پیشگیری از سرایت آن می‌تواند این روند را کند و کم اثر نماید. او در حالی بر پیچیدگی و شکنندگی اوضاع پس از ورود و چرخش ویروس جهش‌یافته خطرناک جدید تأکید نموده که با اظهار ناباوری گفته، راهکار شناخته‌شده فاصله‌گذاری اجتماعی و از شاخص‌ترین مصادیق آن محدودیت‌های سفر در ایام نوروز ۱۴۰۰ نادیده گرفته شد به‌گونه‌ای که می‌توان این حادثه خطرناک را به نبود اراده در کسانی دانست که وظیفه جلوگیری یا به حداقل رسانیدن مسافرت‌های نوروزی را داشتند اما آن را اعمال ننمودند. این در حالی است که وزارت بهداشت و جامعه علمی پیش از تعطیلات به‌کرات هشدارهای لازم را دادند و انتظار این بود که با توجه به موج‌های قبلی و سفرهای برون‌شهری نوروز ۱۴۰۰، که با یک سال آگاهی بخشی در ذهن مردم به‌عنوان یک امر ناشایست و ضد سلامت نقش بسته بود، به‌یکباره به امری مباح مبدل نشود تا تجربه‌ها تکرار نشود و شاهد فاجعه‌ای که امروز با آن در مراکز درمانی مواجهیم نباشیم. حسینعلی شهریاری در ادامه این نامه، به سؤالی اشاره‌کرده که در ذهن مردم ایجادشده، این‌که چرا چنین شد و در این میان مقصر کیست؟ مرجع و صاحب صلاحیت در این خصوص ستاد ملی  مقابله باکروناست که ریاست آن با رئیس‌جمهور محترم است. رئیس کمیسیون بهداشت عنوان می‌کند، سونامی نوروز، کاملا قابل پیش‌بینی و پیشگیری بود. قانون مسئولیت مدنی و قانون مجازات اسلامی بخش دیات در این خصوص روشن است و به نظر می‌رسد قصور یا تقصیر را متوجه ریاست ستاد می‌داند. ساده‌انگاری و در کنار آن چشم‌پوشی از ادای تکالیف میدانی در جلوگیری از مسافرت‌های نوروزی از عوامل این اتفاق ناگوار است. این کمیسیون همگام با جامعه پزشکی و دست‌اندرکاران حوزه‌های اجتماعی و سلامت که با وقوع نشانه‌های خستگی مردم از یک سال تحمل محدودیت‌ها، بهاری مصیبت‌بار را گوشزد می‌کرد، از جنابعالی به‌عنوان حافظ عمومی مصرانه استدعا دارد در قبال این عملکرد ناصواب ریاست قوه مجریه که می‌توانستند باتدبیر خود و از موضع اقتدار ناشی از ریاست ستاد، اوضاع رو به بهبود کرونا را تداوم بخشند ولی نبخشیدند و کشور را با موج سهمگین دیگری از این بیماری مواجه نمودند، اقدام بایسته قضائی را معمول فرمایید. اعتراضات نمایندگان مجلس به حسن روحانی صرفا به این نامه ختم نمی‌شود و محسن فتحی، دبیر کمیسیون بهداشت مجلس هم گفته که «اولویت قرار دادن اقتصاد و گردشگری در روزهای اخیر، کشور را به مرحله بحران رسانده است.»
او تأکید کرده که سفرهای نوروزی همچنین نتوانسته اقتصاد گردشگری را از مهلکه آسیب‌های ناشی ازکرونا نجات دهد. 
  ورود کرونای انگلیسی از خوزستان؟
اما نقد سخنان حسن روحانی و تاختن نمایندگان به اظهارات او فقط به این مباحث مربوط نمی شود، روز گذشته رئیس دولت به عامل بروز موج چهارم کرونا اشاره کرد که عامل ورود کرونای انگلیسی، کشور عراق و استان خوزستان بوده در حالی که به گفته حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بارها به رئیس جمهور توصیه شد وقتی روزی ۳۰ پرواز از خوزستان به نقاط مختلف کشور انجام می‌شود، این پروازها را لغو کنند، اما کاری نکردند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد:‌ علاوه بر این، چرا آقای روحانی فقط از کشور عراق نام برد؟! چرا از پروازهای ترکیه و کشورهای اروپایی مانند انگلیس اسم نبرد؟! چرا هیچ اشاره‌ای به نامه اخیر وزیر بهداشت برای لغو پروازهای ترکیه و مخالفت خودش با این درخواست نکرد؟

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای کرونا بازیچه سیاست بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.