کاهش حاشیه سود ناخالص فولاژ
وحید بلالی
شرکت فولاد آلیاژی ایران یا همان نماد فولاژ یکی از شرکتهای گروه فلزات اساسی بورس است، این شرکت شامل کارخانجات فولادسازی، نورد مقاطع سنگین، نورد مقاطع سبک، عملیات حرارتی و تکمیل کاری بوده که امکان تولید فولادهای آلیاژی و مخصوص را فراهم ساخته است. محصولات این شرکت در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، نیروگاهها، ابزارسازی، ساخت لوازم پزشکی و جراحی، صنایع خودروسازی، ماشینسازی، ادوات کشاورزی، صنایع معدنی و سایر صنایع ویژه کاربرد وسیع دارد.
شرکت فولاد آلیاژی ایران با ظرفیت تولید سالانه ۵۵۰۰۰۰تن محصول یکی از تولیدکنندگان فولاد آلیاژی در جهان است که در سال ۱۳۷۸ در شهرستان یزد به بهرهبرداری رسید.
درآمدهای عملیاتی شرکت فولاد آلیاژی ایران در سهماهه اول سالجاری با افزایش ۴۹ درصدی نسبت به سال قبل به ۳۳۰۰ میلیارد تومان رسیده و شرکت توانست به میزان یکسوم درآمد سال گذشته را در سهماهه اول کسب کند، اما نکته نگرانکننده برای شرکت افزایش بیشتر هزینههای عملیاتی است.
نسبت درآمد به هزینه در سهماهه اول سال جاری به میزان ۷۴ درصد رسیده که نسبت به سهماهه اول سال قبل با افزایش ۳ درصدی مواجه بوده و به همین میزان حاشیه سود ناخالص فولاژ را کم کرده است.
حاشیه سود ناخالص فولاژ در سال گذشته ۲۹ درصد بوده که در سال جاری به ۲۶ درصد رسیده است، اما حاشیه سود خالص با ۳ درصد افزایش به ۲۶ درصد در سال جاری رسیده است، البته حاشیه سود ناخالص در شرکتها معیار بهتری برای برآیندگیری وضعیت شرکت است.
درصد هزینه مالیات بردرآمد از درآمدهای عملیاتی در سال گذشته ۶ درصد بوده که در سال جاری نیز همان ۶ درصد است. هزینههای فروش نیز همان یک درصد سال گذشته مانده است.
دریافتهای نقدی حاصل از سود سرمایهگذاریها نیز کاهش محسوسی داشته و از ۱۷ میلیارد تومان سال گذشته به ۵/۵ میلیارد تومان در سهماهه نخست سال جاری رسیده که کاهش ۶۸ درصدی را نشان میدهد. موجودی نقد شرکت با خالص کاهش مواجه شده و از ۴۸۰ میلیارد تومان به ۳۱۳ میلیارد تومان رسیده است. مانده موجودی نقد شرکت نیز نسبت به سال گذشته با کاهش ۱۵ درصدی به ۱۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
نسبت هزینه به درآمد در سالهای اخیر این نماد از سال ۹۶ به ترتیب برابر است با: ۸۵، ۷۸، ۷۲، ۶۰ ، ۶۸به عبارتی این شرکت بهترین وضعیت را در سال ۹۹ با حاشیه سود ناخالص ۴۰ درصدی داشته که در سال ۱۴۰۰ حاشیه سودناخالص آن به میزان ۳۲ درصد رسیده که پیشبینی شرکت این است که در پایان سال ۱۴۰۱ حاشیه سودناخالص با افت نسبت به دو سال قبل به ۲۶ درصد برسد.
نسبت pبرe فولاژ با برآوردهای تی تی ام اکنون در ناحیه ۵ قرار دارد که طبق برآوردهای شرکت از لحاظ افزایش هزینههای مالی و کاهش حاشیه سودناخالص میتواند pبرe فوروارد را در ناحیه بیشتر از ۵/۵ قرار دهد.
فولاد , وحید بلالی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.