کاروان سوخت یا کاروان اقتدار؟ - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 51242
  پرینتخانه » اقتصادی, سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 01 مهر 1400 - 6:14 |
«رسالت» بررسی می‌کند

کاروان سوخت یا کاروان اقتدار؟

کاروانی دیگر از تانکرهای حامل سوخت ایران از مرز سوریه گذشت. خبری که اخیراً تداوم سوخت‌رسانی ایران به لبنان را نشان داد و تایید کرد که باوجود فشارهای آمریکا و اسرائیل جمهوری اسلامی ایران در حال شکست هیمنه و محاصره این کشورها علیه لبنان و تمام منطقه است.
کاروان سوخت یا کاروان اقتدار؟

حانیه مسجودی
کاروانی دیگر از تانکرهای حامل سوخت ایران از مرز سوریه گذشت. خبری که اخیراً تداوم سوخت‌رسانی ایران به لبنان را نشان داد و تایید کرد که باوجود فشارهای آمریکا و اسرائیل جمهوری اسلامی ایران در حال شکست هیمنه و محاصره این کشورها علیه لبنان و تمام منطقه است.
شبکه المیادین لبنان سه‌شنبه‌شب گزارش داد که کاروانی از تانکرهای حامل گازوئیل ایران با عبور از مرز سوریه به‌سوی لبنان حرکت کردند. هرچند المیادین به جزئیات، تعداد تانکرها و موقعیت دقیق عبور این کاروان هیچ اشاره‌ای نکرده است اما پنج روز پیش نیز یک کاروان دیگر شامل ۱۰۴ تانکر حامل گازوئیل ایران از خاک سوریه وارد سرزمین لبنان شده بود.
سید حسن نصرالله دبیر کل حزب‌الله در سخنرانی شب عاشورای خود اعلام کرده بود که یک کشتی حامل سوخت مازوت ایران به سمت لبنان درحرکت است.
به دنبال آن، لبنان پنج شنبه (۱۶ سپتامبر) اعلام کرد که نخستین کاروان از تانکرهای حامل مازوت ایرانی از طریق خاک سوریه و مرز زمینی در مرز هرمل – القصیر وارد لبنان شد.
ساعاتی پس از ورود کاروان نخست، سه کاروان دیگر حامل تانکرهای مازوت ایران وارد خاک لبنان شد.
لبنان درنتیجه تحریم‌های آمریکا از یک سال و نیم پیش با وخامت اوضاع اقتصادی ازجمله کمبود سوخت روبه‌روست و جنبش حزب‌الله برای کمک به کاهش بحران سوخت لبنان از ایران کمک گرفت.
دبیر کل حزب‌الله در تازه‌ترین سخنرانی خود نیز  بابیان اینکه کشتی حامل گازوئیل ایران هم طی چند روز آینده وارد بانیاس خواهد شد، گفته است: «مقدمات اداری برای ارسال کشتی سوم حامل بنزین از ایران نیز انجام‌شده است… کشتی چهارم نیز حامل گازوئیل خواهد بود و بعداً فرستاده خواهد شد… دولت جدید، درباره کشتی‌های بعدی تصمیم خواهد گرفت».
تأثیر سوخت‌رسانی ایران به لبنان 
این اتفاق و تصمیم را می‌توان از زوایای مختلف بررسی کرد چراکه تأثیرات بسیاری بر معادلات منطقه‌ای دارد و تحلیل‌های زیادی را می‌توان برای آن ارائه داد که به ترتیب ذکر می‌کنیم.
 تأثیر اول و دوم؛ تثبیت قدرت برتر منطقه و شکست هیمنه آمریکا
نکته نخست از تأثیرات این اقدام جمهوری اسلامی ایران در منطقه و تثبیت ایران به‌عنوان قدرت برتر در منطقه غرب آسیاست. منطقه‌ای که آمریکایی‌ها سال‌هاست بازور و ناامنی حضور خودشان را در آن تثبیت کرده‌اند تا آنجا را به آشوب بکشند و از منابع غنی آن برای خودشان بهره ببرند. حضور کشورهای فرا منطقه‌ای در این قسمت از جغرافیای دنیا توجیه‌پذیر نیست و همین مسئله، یعنی دست‌درازی کشورهای بیگانه به منابع منطقه غرب آسیا تلاش ایران برای حفظ ثبات و امنیت و ارتباط با کشورهای هم‌پیمان و همسایه را منطقی جلوه می‌دهد.
نکته بعدی تأثیر سوخت‌رسانی ایران به لبنان بر تحریم، محاصره و شکست هیمنه آمریکاست. آمریکایی‌ها با همکاری رژیم صهیونیستی به‌منظور اشغال این سرزمین و ایجاد ناامنی و آشوب برای مسلمانان فلسطین و لبنان و سایر کشورهای منطقه، اقتصاد و مسائل داخلی آن‌ها را هدف قرار داده‌اند و در کنار آن به کشورهای آن‌ها حمله می‌کنند، گروهک‌های تروریستی رسمی و غیررسمی را ایجاد می‌کنند و پس‌ازآن خودشان را دایه دلسوزتر از مادر نشان می‌دهند و باوجوداینکه بمب‌هایشان را بر سر خانه وزندگی مردم مسلمان و بی‌گناه کشورها می‌ریزند، می‌گویند با تروریست‌ها در حال مبارزه هستیم.
حال باوجوداینکه اسرائیل، آمریکا و کشورهای غربی مدت‌هاست لبنان را محاصره و ناامن کرده‌اند، جمهوری اسلامی ایران که خودش تحت شدیدترین تحریم‌های بشری و غیر بشری آمریکا قرار دارد باکمال اقتدار نیاز کشور هم‌پیمان خود را به سوخت برطرف و نفتکش‌ها و کاروان‌های حامل سوخت خود را روانه لبنان می‌کند.
تأثیر سوم و چهارم؛ اثبات بدعهدی آمریکا به کشورهای منطقه و افزایش قدرت ایران در مذاکرات هسته‌ای آتی
نکته سوم تأثیر سوخت‌رسانی ایران به لبنان؛ اثبات شیطان‌صفتی آمریکا برای کشورهای منطقه است. کشورهایی از منطقه غرب آسیا که در سال‌های اخیر به آمریکا دل بستند و جز بدعهدی و تنگنا برای آن‌ها چیزی نداشت. به‌طور مثال دقیقاً درزمانی که آمریکا سیستم‌های پدافندی خود را از عربستان جمع کرد، ایران با ارسال سوخت به کشور لبنان، متحدش را از تنگنا نجات داد و با این اقدام می‌توان به‌راحتی گفت که حال انتخاب باکشورهای منطقه است که با ایران دست دوستی بدهند یا با غرب!
نکته چهارم و پایانی که به آن اشاره می‌کنیم؛ تأثیر این اقدام بر مذاکرات هسته‌ای در آینده است. اکنون شرایط طوری شده است که جمهوری اسلامی ایران با ۴ ماه قبل خود قابل قیاس نیست و این مسئله نیز ناشی از سرکار آمدن دولت انقلابی است. همان دولتی که در سال‌های گذشته مردم را از رئیس‌جمهورش ترساندند و گفتند اگر این افراد سرکار بیایند بین زن و مردم دیوار می‌کشند! حال جمهوری اسلامی ایران با عضویت رسمی در پیمان شانگهای، واردکردن بیش از ۵۰ میلیون دز واکسن و واکسیناسیون حداکثری، غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم و احتمال رساندن آن به ۹۰ درصد و ارسال مقتدرانه سوخت به لبنان، چهار مؤلفه تولید قدرت را در دست دارد و می‌تواند در مذاکرات هسته‌ای آینده بسیار پرقدرت‌تر از قبل ظاهر شود.
اکنون افکار عمومی دنیا می‌دانند که سوخت از ایران به لبنان رسید اما اسرائیل و آمریکا سوختند. اکنون مردم دنیا و ملت‌های مسلمان آگاه شده‌اند که وابسته شدن به آمریکا و دولت‌های زیاده‌خواه چیزی جز آشوب و ناتوانی و ایجاد چنددستگی در کشورشان هیچ عایدی ندارد و حتی اگر باوجود قطع ارتباط یک‌طرفه با آن‌ها تحت‌فشار قرار بگیرند بهتر از امید بستن به کشوری است که منفعتش درکشت و کشتار و خونریزی و ایجاد گروه‌های تروریستی و فروش اسلحه و تجهیزات نظامی است.
لذا ارسال سوخت توسط جمهوری اسلامی ایران به لبنان پیام‌های گسترده و محکمی به کشورهای زیاده‌خواه دنیا به‌ویژه آمریکا و اسرائیل و انگلیس داشت و نشان داد که ملت ایران باوجوداینکه تحت شدیدترین تحریم‌های تاریخ دنیا ازجمله تحریم  دارو و اقلام بهداشتی، خوراکی و کالاهای اساسی قرارگرفته‌اند باوجود اراده و تکیه به توان داخلی و تقویت کشورهای هم‌پیمان خویش می‌توانند از مشکلات بزرگ عبور کنند و به‌تدریج اتحاد ملی را که غربی‌ها درصدد آسیب به آن هستند، احیا کنند.

نویسنده : حانیه مسجودی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای کاروان سوخت یا کاروان اقتدار؟ بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.