چهار دستاورد نشست اعضای اقتصادی دولت و مجلس
گروه سیاسی
این روزها افزایش سرسامآور و لحظهای قیمت ارز و کالاهای اساسی نهتنها تأثیر خود را بر زندگی عموم جامعه گذاشته و سفره آنها را کوچکتر کرده، بلکه نابسامانی بازار و عدم کنترل شرایط سبب شده تا پای این موضوع به جلسه روز یک شنبه مجلس هم باز شود و نمایندگان در اظهاراتشان بررسی فوری مسئله را مطرح کنند. درهمینراستا، به گفته رئیس مجلس قرار است موضوع گرانی و کنترل بازار در دستور کار جلسه روز چهارشنبه صحن قرار بگیرد که جلسه هم با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار خواهد شد.علاوه بر آن در راستای مجموعه اقدامات نظارتی مجلس و همراهی با مردم، رئیس مجلس یک شنبه شب جلسهای را با حضور روسای کمیسیونهای اقتصادی، برنامه، بودجه و محاسبات، صنایع و معادن، کشاورزی، آب و منابع طبیعی و وزرای مربوطه و دولتیها همچون رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، وزیر نفت، وزیر صمت و وزیر جهاد و کشاورزی جهت بررسی وضعیت بازار ارز و نهادههای کشاورزی برگزار کرد.
رئیس مجلس: با اتخاذ سیاستگذاری شایسته میتوانیم از گردنه عبور کنیم
ضرورت اتخاذ سیاستگذاری مناسب پولی، مالی و تجاری بهمنظور مدیریت نرخ ارز و تأمین ارز کالاهای اساسی، محور اصلی جلسه مجلسیها و دولتیها بود و در همین زمینه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس اظهار کرد که ما در همین وضعیت فعلی میتوانیم با اتخاذ سیاستگذاری شایسته در حوزه مالی، پولی و تجاری از این گردنه عبور کنیم. بهشرط آنکه همه دستبهدست هم بدهیم، پایکار باشیم و مردانه برای منافع این مردم تلاش کنیم.
درحالیکه از یک سو قیمتهای بسیاری از کالاها تحت تأثیر قیمت ارز قرار دارد، ازسویدیگر در برخی زمینهها شاهدیم عدم مدیریت قیمت ارز بر کالاهای اساسی نیز اثر گذاشته و حتی تأمین آنها را با مشکل مواجه کرده است. همچنین، سیاستهای غلط دولت در ارز ۴۲۰۰ تومانی، وقوع رانتهای کلان و ویژهخواری عدهای از طریق آن موجب شد تا بازار ارز روزبهروز نابسامان شود و خسارات جدی را بر بدنه اقتصاد کشور تحمیل کند. موضوعی که قالیباف هم در جلسه با روسای کمیسیونهای مجلس و اعضای دولت به آن اشارهکرد و گفت: همانطورکه در سال ۹۷ ، با خاصهخرجی ارز ۴۲۰۰ تومانی کشور را دچار چالش کردیم، امروز هم با تخصیص ارز ترجیحی به نام مصرفکننده و به کام دلال ، منابع این کشور را هدر میدهیم. باید زنجیره واردات و تولید کالاهای اساسی بهدرستی رهگیری شود و هرگونه حمایت از سمت مصرفکننده صورت گیرد. تولید بیشازآنکه به سوبسید نیاز داشته باشد، نیاز دارد که دستگاههای اجرایی پایشان را از گلوی تولید بردارند.
کمیسیونهای مجلس جلسات نظارتی برگزار میکنند
البته این تنها جلسه مجلس و دولت برای ریشهیابی و حل مشکلات ارز و کالاهای اساسی نبود و قرار است بهمنظور پیگیری و نظارت بر جمعبندیهای مطرحشده در این جلسه، کمیسیونهای مجلس جلسات نظارتی خود را برگزار کنند و این جلسه مشترک نیز هر ۱۰ روز یکبار برگزار شود.
همچنین به گفته محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، تصمیمگیری برای تشکیل سندیکای صادرکنندگان خوشنام برای کاهش محدودیتها و لغو محدودیتهای ناشی از پیمانسپاری ارزی، تهاتر واردات در مقابل صادرات با مسئولیت وزارت صمت و تهاتر نفت در برابر واردات کالا ازجمله دستاوردهای این جلسه بود.افزون بر آن، مجلس در راستای بهکارگیری ظرفیتهای دیپلماسی پارلمانی خود بناست اقداماتی را برای پیگیری منابع قابلتوجهی در برخی از کشورها بابت مطالبات جمهوری اسلامی ایران دنبال کند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.