چشمانداز روشنی پیشروی آمریکا نیست
نفیسه عبداللهی
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفتوگو با «رسالت» با اشاره به وقایع اخیر آمریکا، اظهار داشت: شکافهای اجتماعی در آمریکا شدت گرفته و فضای جامعه بسیار ملتهب شده است.
وی بابیان اینکه ایالاتمتحدهآمریکا یک انتخابات پرچالشی را پشت سر گذاشته است، ادامه داد: در انتخابات اخیر، رئیسجمهور مستقر نتایج انتخابات را نپذیرفته ، ازطرفی نیز بسیاری از رأیدهندگان آمریکایی نیز این دیدگاه را دارند و معتقدند که در آرای آنها تقلب اتفاق افتاده است.
کارشناس مسائل آمریکا گفت: با توجه به اینکه جامعه آمریکا درگیر یکسری بحرانهای دیگری ازجمله کرونا است لذا همین امر باعث شده نگرانی نسبت به امنیت برگزاری مراسم انتقال قدرت و یا تحلیف جوبایدن بهوجودآید.
ابوالفتح ادامه داد: قبلا ما آمریکای سیاهوسفید یا ثروتمند و فقیر داشتیم اما درحالحاضر موضوعات ایدئولوژیک و نژادی هم بهشدت پررنگ شده و همین آمریکا را دو شقه کرده است که معلوم نیست تا کجا پیش برود.
این کارشناس مسائل آمریکا با تأکید بر سابقه اینگونه مسائل در این کشور، عنوان کرد: این عملکرد زمینه ای را مهیا کرد که جامعه آمریکا نسبت به یکسری معیارهای دموکراسی مورد تردید قرار گیرد، البته همه این داستان و مسئولیتها متوجه دونالد ترامپ نیست و از سالها پیش این وضعیت وجود داشته است.
ابوالفتح با اشاره به حمله طرفداران ترامپ به کنگره، تصریح کرد: گزارشهایی وجود دارد که حتی خبر از ربایش چند نماینده سنا هم وجود داشته است. کنگره که بهعنوان نماد دموکراسی آمریکا تلاش میکرد بر پیروزی رقیب دونالد ترامپ پوشش بگذارد توسط طرفداران ترامپ اشغال شد و باعث این اتفاقات اخیر شد.
وی افزود: در این شرایط تدابیر امنیتی بهشدت افزایش یافته است که بیش از دو برابر تعداد نیروهای گارد ملی برای این مراسم بهصورت آماده باش درآمدهاند که در طول تاریخ آمریکا بیسابقه بوده است.
ابوالفتح با اشاره به شیوع کرونا در آمریکا اظهار کرد: در حال حاضر که وضعیت کرونا در آمریکا بیداد میکند و وضعیت اقتصادی بسیار متزلزل شده است ، مسیر بسیار دشواری در پیش روی جو بایدن قرار دارد.
این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: جامعه آمریکا به سمت رادیکالیسم حرکت میکند و در این چند روز اخیر میبینیم که از طرف دموکراتها نیز رفتارهای رادیکال در حال رخ دادن است؛ مثلا عدهای مطرح میکنند جمهوریخواهانی که انتخابات را زیر سؤال بردند باید از کنگره اخراج شوند.
وی تصریح کرد: این حرکات رادیکال است و این افراد منتخبان مردم هستند، حال چه طرفدار ترامپ یا مخالفش بوده باشند؛ این افراد منتخب مردم هستند و اخراج منتخب مردم، فضا را رادیکالتر میکند و الا رادیکالیسم راست ممکن است با رادیکالیسم چپ جایگزین شود.
ابوالفتح بابیان اینکه شرایط برای بایدن سخت است، گفت: تمام این مسائل شرایط را برای جو بایدن دشوار میکند، چون تا وقتی کرونا هست، بیکاری هم هست و تا وقتی بیکاری هست، مردم ناراضی هستند و معیشت مردم مشکل دارد.
وی ادامه داد: دولت آمریکا بهشدت بدهکار است، کسری بودجه بالایی دارد، بنابراین دست دولت برای پیشبرد برنامههای رفاهی که بتواند اقتصاد را احیا کند خیلی باز نیست.
کارشناس مسائل آمریکا در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین چشمانداز روشنی در پیش روی آمریکا وجود ندارد.
آمریکا , امیرعلی ابوالفتح
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.