چشم‌انداز بلندمدت اقتصادی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 107519
  پرینتخانه » اسلایدر, اقتصادی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 26 آبان 1403 - 22:58 |
لزوم رفع موانع تولیدکنندگان و صادرکنندگان بررسی شد؛

چشم‌انداز بلندمدت اقتصادی

۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳ و در بیست و هشتمین همایش توسعه صادرات غیرنفتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی تشریح کرد که دولت مصمم است موانع را از پیش پای تولیدکنندگان و صادرکنندگان بردارد و متذکر شد: با وجود برگزاری نزدیک سه دهه از این سلسله همایش‌ها، همچنان در زمینه صادرات مشکلات متعدد وجود دارد که نشان می‌دهد علاوه بر تحریم‌های ظالمانه، مدیریت، حکمرانی و سیاست‌های اقتصادی ما اشکال جدی دارد.
چشم‌انداز بلندمدت اقتصادی

۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳ و در بیست و هشتمین همایش توسعه صادرات غیرنفتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی تشریح کرد که دولت مصمم است موانع را از پیش پای تولیدکنندگان و صادرکنندگان بردارد و متذکر شد: با وجود برگزاری نزدیک سه دهه از این سلسله همایش‌ها، همچنان در زمینه صادرات مشکلات متعدد وجود دارد که نشان می‌دهد علاوه بر تحریم‌های ظالمانه، مدیریت، حکمرانی و سیاست‌های اقتصادی ما اشکال جدی دارد. وی با بیان اینکه اراده دولت رونق تولید و پیش بردن اشتغال و صادرات و رشد اقتصادی کشور است در این زمینه بر لزوم بهره مندی از مشارکت مردم از طریق بخش خصوصی تاکید کرد و نرخ ارز غیر واقعی را یکی از مشکلات اصلی صادرات کشور عنوان و تصریح کرد: ارز چند نرخی جز رانت و فساد چیزی ندارد و سیاست قطعی دولت چهاردهم این است که بین نرخ ارز صادرکننده و واردکننده اختلاف وجود نداشته باشد.

همتی توسعه صادرات را از جزو دستور کار‌های اصلی دولت چهاردهم بیان کرد و افزود: خودداری از بنگاهداری و واگذاری شرکت‌های دولتی، خودداری از تغییر مداوم سیاست‌های صادراتی و پیش بینی پذیر بودن اقتصاد از برنامه‌های دولت در این راستا است. وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه حجم صادرات باد به طور جدی افزایش یابد گفت: میانگین صادرات ۱۰ کشور منطقه حدود ۵۰۰ میلیارد دلار در سال است در حالی که ارزش کل صادرات ما به ۹۰ میلیارد دلار در سال هم نمی رسد که باعث تاسف است و امیدوارم آفات و موانع صادرات را در دولت چهاردهم به حداقل برسانیم. گفتنی‌ست که در این همایش میزان تجارت خارجی کشور در ۷ ماه گذشته ۷۲ میلیارد دلار اعلام شد. از این میزان ۳۲ و نیم میلیارد دلار به صادرات و ۳۹ و نیم به واردات اختصاص دارد که نسبت به مدت مشابه پارسال به ترتیب ۱۴ و ۸ درصد رشد نشان می‌دهد. آگاهان و کارشناسان حوزه اقتصاد و تجارت بر این باورند که موانع بسیاری پیش‌روی تولیدکنندگان وجود دارد که موجب تضعیف روند تقویت تولید و چالش‌ها ارزی می‌گردد.‌ براین اساس ضرورت دارد تا دولت چاره جویی جدی بدارد و موانع تولیدکنندگان را در مقام عمل با بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی به حداقل ممکن برساند‌. به زعم کارشناسان موضوعاتی همچون تامین نقدینگی و ارز چندنرخی از مطرح ترین چالش‌های حوزه تجارت و صادرات است که می‌بایست از مسیر سیاست‌های قطعی دولت برطرف گردد. در بررسی بیش‌تر این موضوع و لزوم رفع موانع تولیدکنندگان و صادرکنندگان به گفت‌و‌گو با پرویز جاوید، عضو انجمن اقتصاددانان  پرداختیم که در ادامه می‌خوانید‌.

پرویز جاوید، عضو انجمن اقتصاددانان مطرح کرد:
دیپلماسی فعال اقتصادی راه برون‌رفت از مشکلات تجاری

پرویز جاوید، عضو انجمن اقتصاددانان در گفت‌و‌گو با خبرنگار «رسالت» به تشریح لزوم رفع موانع تولیدکنندگان و صادرکنندگان پرداخت و دراین باره بیان کرد: همواره از لزوم رفع موانع تولید کنندگان و صادرکنندگان سخن گفته می‌شود و در این خصوص نیز وعده داده می‌شود اما این مهم به شکل مطلوب و دقیق تحقق پیدا نمی‌کند.
وی افزود: به طور حتم رفع موانع تولید کنندگان گامی مهم در افزایش تراز تجاری کشور می‌باشد و اینکه تراز تجاری کشور منفی می‌گردد به موجب آن است که رفع موانع تولید به درستی صورت نمی‌گیرد.
جاوید تصریح کرد که یکی از مشکلات بزرگ تولید کنندگان و صادرکنندگان صف تخصیص ارز و چندگانگی ارز می‌باشد و ادامه داد: بانک مرکزی و دولت باید در این خصوص چاره جویی جدی بدارد.
عضو انجمن اقتصاددانان همچنین خاطرنشان کرد که باید یک چشم انداز بلند مدت اقتصادی و تجاری داشت و متذکر شد: رونق تولید و رفع موانع اقتصادی برای تولید کنندگان صادرکنندگان نیازمند الزاماتی همچون بهره‌گیری از نظرات اقتصاددانان، کارآفرینان، فعالان اقتصادی و اتاق بازرگانی است.

وی با اشاره به اثرات دیپلماسی فعال اقتصادی در رفع موانع پیش‌روی تولیدکنندگان  یادآور شد: کاهش تورم و رفع موانع در گرو دیپلماسی فعال هرچه تمام‌تر و توسعه روابط با جهان است. ضرورت دارد تا مشکلات در روابط بین المللی از بین برود و تسهیل‌گری صورت گیرد.
وی با تاکید بر توسعه ارتباطات بین المللی همچنین ادامه داد: به طور حتم با توسعه روابط بین‌المللی و کاهش مشکلات در این حوزه، شرایط اقتصادی برای فعالان تولید بهبود پیدا خواهد.
او چالش‌های حوزه تامین نقدینگی را یکی از مشکلات بزرگ تولیدکنندگان دانست و بیان کرد: امروز ۸۰ درصد از تولید کنندگان کشور کل نقدینگی دارند و با چالش‌های مرتبط این حوزه روبه رو می‌باشند.
جاوید به اشاره به معضل تامین نقدینگی اضافه کرد: همانطور که عنوان گشت تولید کنندگان با چالش نقدینگی روبه رو می‌باشند و بانک مرکزی نیز عنوان می‌دارد که دارای ناترازی است و نمی‌توانند نقدینگی مورد نیاز را تامین کند و بازار سرمایه می‌دارد که شرایط مطلوبی برای تامین نقدینگی ندارد. بدیهی است که بانک مرکزی و بازار سرمایه نیز مشکلات اقتصادی دارند و قادر به تامین نقدینگی نمی‌باشد و مهم‌ترین عامل این امر عدم ورودی ارز کافی است. بنابراین ضرورت دارد تا با دیپلماسی فعال و توسعه ارتباطات، ورودی ارز افزایش پیدا کند.
او در پایان این گفت وگو خاطرنشان کرد که برای رفع موانع پیش روی تولید کنندگان و صادرکنندگان می‌بایست دیپلماسی تجاری و اقتصادی را به صورت هرچه تمام‌تر تقویت و تسهیل کرد.

|
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای چشم‌انداز بلندمدت اقتصادی بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.