چراغ سبز ریاض به تل آویو
گروه بینالملل
بازی مستقیم سعودیها در زمین رژیم صهیونیستی ادامه دارد. هراندازه زمان سپری میشود، این بازی و تعلقخاطر، ابعاد رسمیتر و پررنگتری پیدا میکند. این در حالی است که روابط ریاض و تلآویو، مدتهاست شکلگرفته و مربوط به یک سال و حتی یک دهه اخیر نیست.
پمپئو از ائتلاف ریاض و تلآویو خبر میدهد
«مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا، طی مصاحبهای با روزنامه «والاستریت ژورنال»، به موضوع عربستان و رژیم صهیونیستی پرداخته و درباره عادیسازی روابط ۲ طرف ابراز امیدواری کرده است.وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سؤالی که درباره روابط عربستان و رژیم صهیونیستی پرسیده شده، میگوید «من کاملا متقاعد شدهام که عربستان بر سر عادیسازی روابط، با اسرائیل به توافق خواهد رسید.»
پمپئو مدعی است «ثبات در خاورمیانه؛ این همان چیزی است که به خاطر آن امارت و بحرین و سودان روابط خود را با اسرائیل عادیسازی کردند.»وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت که کشورهای بسیاری در منطقه با اسرائیل بر سر عادیسازی روابط به توافق خواهند رسید.
همکاریهای گسترده تل آویو -ریاض
هراندازه زمان سپری میشود، اطلاعات و اسناد جدیدتری در خصوص نقش رژیم صهیونیستی و افرادی مانند جرد کوشنر داماد ترامپ در قتل جمال خاشقچی و مثله کردن او در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول افشا میشود. روزنامه صهیونیستی «هآرتص» فاش کرد که شرکت صهیونیستی «سلبرایت» نوامبر گذشته خدمات جاسوسی از تلفن همراه را در اختیار مقامات سعودی قرار داده است. بر اساس گزارش روزنامه اسرائیلی، نماینده شرکت صهیونیستی «سلبرایت» (شرکت نرمافزارهای جاسوسی) با پرواز تجاری از لندن وارد فرودگاه بینالمللی «ملک خالد» ریاض شد تا جزئیات هک یک تلفن همراه را در اختیار وزارت دادگستری عربستان قرار دهد.
این شرکت جاسوسی که در ۱۵۰ کشور در خدمت پلیس و نیروهای امنیتی است، اعلام کرد که این شرکت فناوری خود را فقط در اختیار مؤسسات معتبر قرار میدهد.روزنامه هآرتص نوشت که این شرکت صهیونیستی، تنها شرکتی نیست که در خدمت مقامات سعودی در راستای هک و جاسوسی قرار دارد؛ چراکه گزارشها حاکی از آن است که نرمافزار جاسوسی «ان اس او» در قتل «جمال خاشقچی» روزنامهنگار مخالف سعودی دست داشته است.گوشی آیفون یکی از نزدیکان خاشقچی تنها چند ماه پیش از قتل وی به نرمافزار جاسوسی «ان اس او» آلودهشده بود. دوست خاشقچی که عمر عبدالعزیز نام دارد، در سال ۲۰۱۸ مدعی شد که بهواسطه این هک اطلاعاتی، انتقادات خصوصی خاشقچی از
آل سعود برای جاسوسان سعودی آشکار شد و این امر نقش عمدهای در قتل وی داشت.
روابط پنهانی بن سلمان و نتانیاهو
روزنامه یدیعوت آحارونوت فاش کرد، دوستان رژیم صهیونیستی ازجمله ولیعهد عربستان به موساد برای تقویت روابط تلآویو و خارطوم کمک کردند.
این روزنامه نوشت، محمد بن سلمان از نفوذ و روابطش با یوسی کوهن، رئیس موساد برای تقویت روابط میان دو طرف استفاده کرد. موساد به محور مرکزی در تماسها میان نتانیاهو و رهبری سودان تبدیل شد. اگر کمک پشت پرده دوستان رژیم صهیونیستی نبود این هدف محقق نمیشد.دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا ۲۳ اکتبر از توافق عادیسازی روابط میان تلآویو و خارطوم خبر داد.آمریکا درازای این توافق نام سودان را از لیست تروریسم حذف کرد.سودان طی روزهای گذشته شاهد اعتراضاتی علیه عادیسازی این روابط بوده است.
بحران جدید در خاندان سعودی
روزنامه عبریزبان هاآرتص در گزارشی نوشت که خاندان سعودی در خصوص رابطه با رژیم صهیونیستی به اختلاف خورده و به دودسته تقسیمشدهاند. این اختلاف پس از دیدار «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی، افزایشیافته است.
طبق این گزارش، یک بخش از خانواده سلطنتی در عربستان خواستار این هستند که سازش با اسرائیل را به تشکیل کشور فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ مشروط کنند و بخش دیگری نیز خواهان سازش فوری با این رژیم از بیم اقدامات دولت بایدن در قبال ریاض هستند که محمد بن سلمان در رأس این گروه قرار دارد.
هاآرتص افزود: «دو هفته پس از دیدار ناگهانی نتانیاهو و بن سلمان، «ترکی الفیصل» از شاهزادگان مطرح سعودی در نشست گفتوگوهای منامه، بهشدت به اسرائیل انتقاد کرد و آن را قدرت استعمارگر غربی نامید که فلسطینیان را در بازداشتگاههای نظامی نگه میدارد. این سخنان در حضور«گابی اشکنازی» وزیر خارجه اسرائیل بیان شد و بهمثابه یک سیلی به او بود. بهطوریکه اشکنازی از سخنان ترکی الفیصل، ابراز تأسف کرد و گفت که این سخنان با فضای جدید و تغییراتی که در خاورمیانه رخداده، همخوانی ندارد.»
اما نمیتوان بهراحتی از کنار سخنان ترکی الفیصل عبور کرد. او به مدت ۲۰ سال رئیس سازمان اطلاعات سعودی بود. همچنین سفارت ریاض در لندن و واشنگتن را در دست داشت و تاکنون دیدارهای غیررسمی متعددی با صهیونیستها داشته است. اظهارات او در نشست منامه به شکل قابلتوجهی با سخنان «بندر بن سلطان» از شاهزادگان ردهبالای سعودی که رهبران فلسطینی را به علت مخالفت با سازش بهشدت به باد انتقاد گرفته بود در تضاد است.
چه اتفاقی در دربار سعودی افتاده است؟!
هاآرتص سپس سؤال کرد که چه اتفاقی در قصر پادشاهی در حال وقوع است؟ این روزنامه دراینباره نوشت که «ترکی الفیصل» و «بندر بن سلطان» به دو اردوگاه مختلف در خصوص سازش با رژیم اسرائیل تعلق دارند. بهطوریکه ترکی بن فیصل در اردوگاه «ملک سلمان» که نگاه سنتی به مسئله فلسطین دارد و ابتکار عربی ۲۰۰۲ که ریاض سردمدار آن است را اساس و پایه سیاست دولت سعودی در این خصوص میداند، وابسته است. ابتکاری که هرگونه سازش با اسرائیل را به تشکیل کشور فلسطینی به پایتختی قدس شرقی و بازگشت آوارگان مشروط میداند.
همچنین پادشاه سعودی بیم آن را دارد که سازش با رژیم تلآویو، جایگاه مذهبی عربستان را بهعنوان کشوری که مکه و مدینه در آن قرارگرفته و سالانه میلیونها عمرهگزار و حاجی را به خود جذب میکند، به خطر بیندازد و همزمان آثار منفی اقتصادی در پی داشته باشد.اما در مقابل، فرزند او «محمد بن سلمان» آماده اقدام سریع در خصوص مسئله سازش است. سازشی که ارتباط چندانی با معیارهای ابتکار صلح عربی ندارد. همزمان امتیازی که او در قبال سازش میخواهد کاملا روشن نیست. هرچند برخی منابع رفع اتهام ترور خاشقچی، قرارداد تسلیحاتی هنگفت ازجمله خرید جنگندههای اف-۳۵ و پهپادهایی که امارات خریده است را خواسته بن سلمان دانستهاند.
رژیم صهیونستی , عربستان سعودی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.