پیشدرآمدی بر جنگ هستهای آمریکا و چین
به نظر میرسد دامنه منازعه آمریکا و چین دیگر معطوف به مسائل اقتصادی و حتی منطقهای ( در شرق آسیا و محدوده اقیانوس آرام ) نبوده و به حوزههایی غیرقابلمهار و پیشبینی تسری پیدا کرده است. وزارت امور خارجه چین اعلام کرده است که دولت پکن از گزارش منتشرشده اخیر توسط نیویورکتایمز پیرامون سند محرمانه استراتژی هستهای ایالاتمتحده آمریکا که بر مقابله با گسترش زرادخانه هستهای چین متمرکز است، بهشدت نگران است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت امور خارجه چین، از ابراز نگرانی دولت پکن درباره گزارش اخیر نیویورکتایمز مبنی بر تغییر جهت استراتژی بازدارنده ایالاتمتحده آمریکا در برابر گسترش سریع زرادخانه هستهای چین، خبر داد.مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در جریان یک نشست خبری با اشاره به برنامه راهبرد هستهای اخیر ایالاتمتحده آمریکا، تصریح کرد: «آمریکا با دستاویز قرار دادن روایت تهدید هستهای چین، به دنبال بهانهای برای دستیابی به مزیت و منفعت استراتژیک است».
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در ادامه اظهار داشت: «دولت پکن بهطورجدی از گزارش انتشاریافته اخیر نگران است؛ شواهد همواره حاکی از آن بوده است که ایالاتمتحده آمریکا در سالهای اخیر دائما به ترویج نظریه تهدید هستهای چین پرداخته است».
بر اساس گزارش مفصلی که روزنامه نیویورکتایمز منتشر کرد، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در ماه مارس سال جاری، یک طرح استراتژیک و طبقهبندیشده هستهای بسیار محرمانه را تصویب کرده که بر مقابله با آنچه گسترش سریع زرادخانه هستهای چین خواندهشده، متمرکز است.بنا به نوشته نیویورکتایمز، طرح محرمانه راهبرد هستهای آمریکا همچنین به دنبال آمادهسازی ایالاتمتحده برای مقابله با چالشهای احتمالی هستهای هماهنگ شده از سوی چین، روسیه و کره شمالی است.در همین حال، سخنگوی کاخ سفید روز سهشنبه، ساعاتی بعد در واکنش به گزارش روزنامه نیویورکتایمز اعلام کرد که طرح محرمانه استراتژیک هستهای که جو بایدن در سال جاری تصویب کرده است، پاسخی به یک کشور یا تهدید نیست.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ایالاتمتحده بهطور مداوم به سلاحهای هستهای گسترده و رو به توسعه چین اشاره کرده است. در گزارش سالانه پنتاگون در اکتبر گذشته آمده است که چین بیش از ۵۰۰ کلاهک هستهای عملیاتی در زرادخانه خود دارد و احتمالا تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۱۰۰۰ کلاهک هستهای خواهد داشت.این نخستین بار است که استراتژی هستهای آمریکا تمرکز خود را بر مقابله با گسترش سریع قابلیتهای هستهای چین قرار میدهد.این به معنای تشدید دامنه منازعات پکن-واشنگتن خواهد بود.
فراتر از آن، آمریکا طی سالهای گذشته و اخیر به تقویت مخفیانه و آشکار زرادخانههای هستهای خود در نوادا و دیگر ایالات روی آورده و البته، آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز بهمانند همیشه کمترین مزاحمتی در این مسیر برای واشنگتن ایجاد نکرده است! تحلیلگران و کارشناسان حوزه کنترل تسلیحات، نسبت به روند منازعات هستهای بالقوهای که در جهان شکلگرفته، هشدار داده و از خطر تبدیل آنها به جنگهای بالفعل و مخرب سخن میگویند.
رویکرد اخیر هستهای آمریکا نیز مقدمهای برای خلق بحرانهای دامنهدار ، کنترل ناپذیر و مخرب میان واشنگتن و پکن خواهد بود.بدون شک چینیها نیز در این منازعه، دستبسته در برابر آمریکا نخواهند ماند….
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.