پیشتازی بورس در اصلاح و ریزش! - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 51235
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : 01 مهر 1400 - 6:10 |
شاخص در پایان شهریور کانال یک‌میلیون و 400 هزار را از دست داد

پیشتازی بورس در اصلاح و ریزش!

چندهفته‌ای است بازار سرمایه برخلاف چند ماه گذشته دچار افت شده تا جایی‌که در هفته آخر شهریورماه کانال یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار واحد را هم از دست داد. شاخص کل بورس در یک ساعت ابتدایی معاملات دیروز چهارشنبه ۳۱ شهریورماه با کاهش ۴۲۱۹ واحدی، به یک‌میلیون و 386 هزار واحد کاهش یافت. شاخص هم‌وزن نیز ۴۴۴۸ واحد منفی شد و به ۴۱۷ هزار واحد سقوط کرد. 
پیشتازی بورس در اصلاح و ریزش!

نفیسه امامی 
چندهفته‌ای است بازار سرمایه برخلاف چند ماه گذشته دچار افت شده تا جایی‌که در هفته آخر شهریورماه کانال یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار واحد را هم از دست داد. شاخص کل بورس در یک ساعت ابتدایی معاملات دیروز چهارشنبه ۳۱ شهریورماه با کاهش ۴۲۱۹ واحدی، به یک‌میلیون و ۳۸۶ هزار واحد کاهش یافت. شاخص هم‌وزن نیز ۴۴۴۸ واحد منفی شد و به ۴۱۷ هزار واحد سقوط کرد. 
شاخص کل روند صعودی خود را از یک‌میلیون و ۱۰۰ هزار واحد آغاز کرد و در حال نزدیک شدن به کانال یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی بود اما بازار سرمایه از اواخر هفته اول شهریور تاکنون در یک روند کاملا نوسانی قرار گرفت و ریزش ۲۰۰ هزار واحدی را تجربه کرد و حالا گمانه‌های مختلفی از ادامه روند اصلاحی در بازار زده می‌شود. بورس اوراق بهادار تهران در روزهای گذشته بیشتر رنگ قرمز را به خود دیده است و این روند برای سهامداران و افرادی که به امید کسب سود و امیدوار به تداوم روند صعودی وارد این بازار شده بودند، سیگنالی برای خروج از آن محسوب می‌شود.بورس اکنون با عدم اطمینان‌های زیادی مواجه است و حرکت سهم‌ها و شاخص‌ها امید زیادی را برای سرمایه‌گذاران و سهامداران باقی نگذاشته است و تداوم این شرایط می‌تواند به خروج پول حقیقی از بازار سرمایه منجر گردد. از سوی دیگر بعضی از کارشناسان احتمال بروزنوسان بیشتر را در نیمه دوم سال می‌دهند و همین گمانه‌زنی‌ها می‌تواند منجر به انجام رفتار محافظه‌کارانه از سوی سرمایه‌گذاران و ایجاد ابهام برای فعالیت در بازار شود.درمجموع بازار دوباره وارد سیکل معیوب شده و میزان خرید را تضعیف کرده است و مجددا نیاز به گذشت زمان دارد تا به وضعیت سابق خود بازگردد. برای بهبود شرایط گزارش‌های فصلی شرکت‌ها می‌تواند امکان تحلیل را برای کارشناسان فراهم کند تا قدرت تصمیم‌گیری و مانور را بیشتر نماید.با ترسیم این شرایط بازار و نوسانی که در آن ایجاد شده است، سهامداران باید در معاملات خود به‌شدت مراقب باشند تا بدون در اختیار داشتن اطلاعات صحیح و صرفا تأکید برای خرید بعضی از نمادها در فضای مجازی اقدام به خرید سهام مختلف نکنند، چون احتمال متضرر شدن آن‌ها بسیار زیاد است.
 ریزش اخیر بورس موقتی است
پیام الیاس کردی، کارشناس بازار سرمایه درباره ریزش اخیر شاخص بورس و عوامل دخیل در بروز این وضعیت به «رسالت» گفت: اگرچه بازار در ابتدای دیروز مثبت کار خود را آغاز کرد، اما در پایان روز منفی شد. دیروز پالایشی‌ها با توجه به رنج‌های مثبتی که در نمادهای خود زدند، باعث شدند بازار تا حدودی بالا بیاید. ریسک‌هایی ازجمله مشخص نبودن نرخ بهره، عدم معرفی رئیس‌کل بانک مرکزی و مبهم بودن تصمیمات اقتصادی باعث ایجاد افت در بازار شده است، ضمن اینکه یکی از دلایل اصلی در به وجود آمدن این وضعیت بازار، فروش اوراق است که توانسته پول را از سطح بازار جمع کند.
وی اضافه کرد: شاخص از یک‌میلیون و ۱۰۰ هزار واحد به سمت یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار واحد حرکت کرد، اما نتوانست این مقاومت را بشکند، زیرا عرضه‌های اولیه شدت گرفتند و وضعیت بازار را به شرایط فعلی رساندند. علاوه بر وجود این دلایل، هنگ شدن هسته بازار و ایجاد اختلال در پرتفوی سهامداران باعث افت در بازار هم شد.الیاس کردی با اشاره به وضعیت بازار سهام در بلندمدت اظهار کرد: به نظر نمی‌رسد ریزش اخیر مسئله‌ای دائمی باشد و پیش‌بینی می‌شود هفته آینده شرایط بهتری بر بازار سرمایه حاکم شود. هنوز فاکتورهای کلان اقتصادی کشور تغییر نکرده است زیرا این فرآیند نیاز به گذشت زمان دارد، بنابراین تا قبل از این مدت اتفاق خاصی در بازار رخ نخواهد داد چون تورم همچنان در اقتصاد خواهد بود و قیمت دارایی‌ها هم افزایش پیدا می‌کنند و بازار سهام هم از آن سود می‌برد. وی درباره تأکید رئیس‌جمهور برای بهبود بازار سهام در مناظرات و شرایط فعلی بورس گفت: وعده‌های زیادی درباره بازار سرمایه قبل از حضور دولت سیزدهم داده شد اما هنوز اتفاق خاصی در بازار رخ نداده است و این‌طور احساس می‌شود که بورس به حال خود رهاشده، درحالی‌که بازار سهام می‌تواند یکی از رکن‌های اساسی تأمین مالی محسوب شود ولی به حال خود گذاشته شده است. حال باید منتظر ماند و دید دولت سیزدهم چه زمانی برنامه‌های خود برای بورس را اجرایی می‌کند و این مسئله تا چه حد می‌تواند بازار سرمایه را از وضعیت قرمز خارج کند.
وی با اشاره به خروج پول حقیقی از بازار در پی افت ایجاد شده گفت: مردم در شرایط ثبات بازار پول خود را به آن وارد می‌کنند ولی بسیاری از سهامداران در این وضعیت مستأصل شدند زیرا بعد از گذشت زمان طولانی نه‌تنها نتوانستند ضررهای خود را جبران کنند بلکه بازهم متضرر شده‌اند، به‌طوری‌که بعضی از سهام ۲۰ درصد از کف قیمتی شاخص یک‌میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی هم پایین‌تر آمده‌اند. این عوامل باعث از بین رفتن اعتماد مردم از بازار می‌شود و در بلندمدت به بازار سرمایه ما آسیب می‌رساند. این کارشناس بورس اضافه کرد: در بازار فعلی سهام زیادی هستند که در پایین‌ترین کف قیمتی خود قرار دارند، اما با وجود ریسک‌های متعدد و احتمال اصلاح سهم کمی از نرخ دلار و عدم جدیت دولت در بهبود وضعیت بازار، باید به دنبال سرمایه‌گذاری بلندمدت در بازار رفت.الیاس کردی تصریح کرد: مسئله تورم و نقدینگی در اقتصاد ما وجود دارند و به‌سرعت رفع نمی‌شوند. بازارهای مختلف خود را با شرایط تطبیق می‌دهند اما متأسفانه بازار سرمایه هوشمندانه عمل نمی‌کند. هرکدام از صنایعی که طی این مدت ریزش‌های شدیدی داشته‌اند با دید چندساله می‌توانند جذاب باشند. وی در پایان درباره نتیجه انجام مذاکرات برجام و تأثیر آن بر بازار سرمایه بیان کرد: برخلاف عده‌ای که نتایج انجام مذاکرات را برای بورس نامناسب می‌دانند، توافق می‌تواند برای بازار بسیار مفید هم باشد زیرا خیلی از صنایع ما نیاز به اورهال و تعمیرات اساسی دارند ولی این روند به تعویق افتاده است. درصورتی‌که توافق بین‌المللی حاصل شود، می‌تواند به بهبود و اصلاحات اساسی در صنایع کمک کند که نتیجه آن‌هم برای بورس مثبت خواهد بود. 

نویسنده : نفیسه امامی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای پیشتازی بورس در اصلاح و ریزش! بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.