پیادهروی سناتورهای آمریکایی بر روی جنازه ترامپ!
گروه بینالملل
کنگره آمریکا برای اولین بار در طول دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ رأی به لغو وتوی او داد.چنانکه شبکه یورونیوز گزارش داده است، رئیسجمهور آمریکا مصوبه کنگره برای تأمین بودجه ۷۴۰ میلیارد دلاری وزارت دفاع را وتو کرده بود. مجلس سنای ایالاتمتحده با ۸۱ رأی موافق در برابر ۱۳ رأی مخالف به لغو وتوی رئیسجمهور علیه مصوبه تأمین بودجه دفاعی رأی داد. این رأیگیری در جریان جلسه مجلس سنا که بهطور استثنایی در اولین روز سال ۲۰۲۱ برگزار شد، صورت گرفت.مجلس نمایندگان آمریکا نیز روز دوشنبه گذشته به لغو وتوی دونالد ترامپ علیه مصوبه تأمین بودجه دفاعی رأی داده بود. اکثریت سناتورهای جمهوریخواه نیز به همراه همکاران دموکرات خود به لغو وتوی دونالد ترامپ رأی مثبت دادند.دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود ۹ مصوبه کنگره را وتو کرده اما این برای اولین بار است که اعضای کنگره با رأی دو سومی خود موفق به لغو وتوی او میشوند. بهاینترتیب مصوبه کنگره برای تأمین بودجه ۷۴۰ میلیارد دلاری وزارت دفاع باوجود مخالفت دونالد ترامپ به اجرا در خواهد آمد.همراهی اکثریت اعضای جمهوریخواه کنگره آمریکا با دموکراتها برای لغو وتوی دونالد ترامپ در حالی روی داد که شکاف در حزب جمهوریخواه بر سر اعتراضها به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) افزایش یافته است. تصمیم یکی از سناتورهای جمهوریخواه برای اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در جلسه هفته آینده کنگره، اعتراض برخی از همحزبیهای او در مجلس سنا را برانگیخته است.رئیسجمهور کنونی آمریکا که حدود دو هفته دیگر، دوره ریاستجمهوریاش به پایان میرسد شکست خود در مقابل جو بایدن، رئیسجمهور منتخب این کشور را نپذیرفته است. او چند روز پیش از «رهبری ضعیف و خسته» حزب جمهوریخواه نیز انتقاد کرده بود.
شکافها در حزب جمهوریخواه به دنبال تبریک میچ مک کانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه در مجلس سنا به جو بایدن برای پیروزی در رأیگیری کالج الکترال آغاز شد. دونالد ترامپ از مصوبه تأمین بودجه دفاعی آمریکا به دلیل فراهم کردن امکان تغییر نام پایگاههای نظامی این کشور انتقاد کرده است. نام شماری از فرماندهان نظامی ایالتهای جنوبی آمریکا در جریان جنگ داخلی بر روی برخی از پایگاههای نظامی ایالاتمتحده گذاشته شده است. فرماندهان نظامی ایالتهای جنوبی در جریان جنگ داخلی آمریکا از بردهداری دفاع میکردند.
شکاف و بحران واقعی در آمریکا
آنچه مسلم است اینکه حضور یا عدم حضور ترامپ در رأس معادلات سیاسی و اجرایی آمریکا،تأثیری در تشدید بحرانهای داخلی و عمیق در این کشور نخواهد داشت. واشنگتن طی ماهها و سالهای آتی، با شکافی عمیق در جامعه خود مواجه خواهد بود. در این میان، حتی درگیری میان دموکراتها و جمهوریخواهان نیز به نقطه اوج خود خواهد رسید و «بحران» ، به کلیدواژهای ملموس در ایالاتمتحده تبدیل میشود. اگرچه عدهای تصور میکنند که با خروج رسمی ترامپ از کاخ سفید و حضور بایدن در مسند قدرت، اختلافات و بحرانها در داخل آمریکا به پایان میرسد، اما شواهد موجود نشان میدهد که بحرانهای داخلی، سیاسی و اجتماعی در ایالاتمتحده تا مدتها ادامه پیدا خواهد کرد. بسیاری از استراتژیستها و نظریهپردازان غربی ، تأکید کردهاند که سال ۲۰۲۱ ، سالی سخت برای ایالاتمتحده خواهد بود و بحرانهای به وجود آمده در سال ۲۰۲۰ در این کشور، در سال آینده میلادی بهمراتب گستردهتر و جدیتر خواهد شد.
یورونیوز
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.