پنهان شدن پشت نقاب دروغ - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 36959
  پرینتخانه » فرهنگی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 20 دی 1399 - 6:22 |
سرپوش و سانسور اطلاعاتی رسانه‌های بزرگ آمریکایی بررسی شد؛

پنهان شدن پشت نقاب دروغ

فیس‌بوک و اینستاگرام دو رسانه‌ اجتماعی بزرگ آمریکایی هستند که همواره با شعار آزادی بیان و دموکراسی دروغین به سرپوش اطلاعاتی و سانسور اخبار می‌پردازند. این دو شبکه اجتماعی باسیاست دوگانه، اقدام به سانسور برخی صفحات می‌کنند که به‌تازگی موجب اعتراض برخی کارشناسان آمریکایی نیز شده است.
پنهان شدن پشت نقاب دروغ

گروه فرهنگی 
فیس‌بوک و اینستاگرام دو رسانه‌ اجتماعی بزرگ آمریکایی هستند که همواره با شعار آزادی بیان و دموکراسی دروغین به سرپوش اطلاعاتی و سانسور اخبار می‌پردازند. این دو شبکه اجتماعی باسیاست دوگانه، اقدام به سانسور برخی صفحات می‌کنند که به‌تازگی موجب اعتراض برخی کارشناسان آمریکایی نیز شده است.
امیلی کمپانیو، یک کارشناس رسانه‌ای آمریکا گفته است: «هدف فیس‌بوک و زاکربرگ آن است که مردم فکر کنند آن‌ها واقعا نگران گسترش خشونت از طریق این شبکه اجتماعی هستند و قصد دارند در این زمینه کاری انجام دهند، اما واقعیت آن است که نمی‌توان باور کرد فیس‌بوک ناگهان نگران استفاده از این پلتفرم برای انتشار مطالب تفرقه‌افکنانه، نفرت‌انگیز و مروج خشونت شده باشد. فیس‌بوک ناگهان برخی حساب‌های کاربری را می‌بندد، بدون آنکه مسئولیتی در این زمینه بر عهده بگیرد. این در حالی است که برخی کاربران از خدمات پخش زنده این سایت برای پخش زنده تجاوزهای دسته‌جمعی، تیراندازی‌های مرگبار و خودکشی استفاده می‌کنند و تروریست‌ها از امکانات فیس‌بوک برای عضوگیری بهره می‌گیرند. این شبکه اجتماعی باید به افراد اجازه اظهارنظر بدهد.»
دیکتاتوری عجیب رسانه‌ای آمریکا، ساعاتی پس از تسخیر کنگره و حذف تصاویر اعتراضات درصدد مسدودسازی حساب کاربران به‌ویژه کاربران ایرانی برآمد. صفحه عمومی وابسته به کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی تحت مالکیت فیس‌بوک و اینستاگرام حذف و یا بافاصله زمانی کوتاه، به حالت تعلیق درآمده است. اتفاقاتی که در روزهای اخیر در مقابل کنگره آمریکا اتفاق افتاد نشان از مرگ دموکراسی و آزادی پوشالی کشوری بود که همواره دم از حقوق بشر و انسانیت می‌زند و خود در مقابل دیدگان میلیون‌ها نفر از مردم سراسر جهان دچار فروپاشی سیاسی و اجتماعی می‌شود.
برای بررسی این موضوع با تهمینه بختیاری کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل و رسانه گفت‌وگو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.
  شبکه‌های اجتماعی آمریکا موظف به سانسور اطلاعاتی هستند
وی در گفت‌وگو با «رسالت» بابیان این‌که پلتفرم‌هایی همچون فیس‌بوک، توییتر یا اینستاگرام ابزارهای انتقال ارزش‌های آمریکا هستند عنوان کرد:«به همین خاطر تمامی عملکردهای آنان وابسته به ساختار حکومت آمریکاست و هر زمان اتفاقی خلاف میل حکومتشان رخ دهد، این پلتفرم‌ها وظیفه سرپوش و سانسور اطلاعاتی را خواهند داشت  و همین موضوع سبب شد تا در اتفاقات روز پنج‌شنبه مقابل کنگره نهایت سانسور و سرپوش گذاشتن بر واقعیات را شاهد باشیم.»
وی افزود: «وظیفه پلتفرم‌هایی همچون فیس‌بوک، توییتر و اینستاگرام جلوگیری از اخبار و پوشش هرآن‌ چیزی ا‌ست که دولت آمریکا خواستار نشر و بازنشر آن است. بنابراین از ابتدای امر هدف از سرمایه‌گذاری و پررنگ کردن این رسانه‌های اجتماعی فراموشی رسانه‌های سنتی ‌و عدم استناد مردم بر اخبار آن‌ها بود و اتفاق مقابل کنگره چیز تازه‌ای از این سیاست‌گذاری رسانه‌ای را عیان نکرد.»
بختیاری تصریح کرد: «با شکل‌گیری شبکه‌های اجتماعی همچون توییتر، فیس‌بوک یا اینستاگرام، به‌تدریج رسانه‌های سنتی جایگاه خود را از دست دادند‌.  صحت این امر در انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا بیش از هر زمان دیگر مشخص شد چراکه مهم‌ترین مرجع نتایج انتخاباتی و پوشش اخبار  رسانه‌‌ای همچون فیس‌بوک و توییتر بود. همین دو رسانه خود موجب شد تا مردم به هیلاری کلینتون رأی ندهند و رأی آن‌ها به سمت دونالد ترامپ کشیده شود.»
این کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل و رسانه همچنین خاطرنشان کرد: «انتخابات اخیر آمریکا موجب شد تا آمریکائیان متوجه اثرات منفی سیاست‌های رسانه‌ای‌شان شوند و تبعات پلتفرم‌های خود را ببینند. در پی این امر توییتر و فیس‌بوک درصدد وضع قوانینی  برآمدند که تنها ارزش‌های آن‌ها را منتشر کند و چنانچه تصویر یا خبری خلاف‌ میل و ارزش‌های آنان بود، حذف و پوشش داده نشود. اتفاقی که در مقابل کنگره و اعتراض حامیان ترامپ از وی، به‌خوبی نمایان بود.»
او یادآور شد:«برچسب‌زنی‌های توییتر مبنی بر این‌که صحت این خبر مشخص نیست، یکی دیگر از سیاست‌های رسانه‌ای آمریکاست چراکه اگر خلاف میل حکومت آمریکا عمل کنند، می‌بایست در دادگاه حاضر و پاسخگوی عملکرد خود شوند. نمونه بارز این موضوع حضور مدیرعامل و رئیس رسانه اجتماعی فیس‌بوک در دادگاه دالاس بود. این موضع‌گیری یقه ترامپ را نیز گرفت و در روزی که او به دنبال خشونت و فراخوان مردم برای اعتراض خیابانی بود صفحات او هم با مشکل و بسته شدن روبه‌رو شدند.»
 ‌فیس‌بوک وتوییتر، پرچمداران دموکراسی دروغین
وی ادامه داد:«رسانه‌های آمریکایی علی‌رغم شعار آزادی بیان اما‌ خود به آن عمل نمی‌کنند. بارها دیدیم که در تظاهرات و اعتراضات مردم سایر کشورها، با پوشش خبری اخبار آن کشور، اعلام کردند که تمامی اخبار می‌بایست منتشر گردد و این معنای آزادی بیان است. این ادعا و شعار آمریکائیان اما تنها برای مردم سایر کشورهاست و خود به آن پایبند نیستند. به‌طور مثال حذف تصاویر تسخیر کنگره و اعتراضات مردم در پلتفرم فیس‌بوک و توییتر گواه این ادعای موهوم بود و اثبات کرد که آن‌ها تنها ادعای یک دموکراسی دروغین را دارند.»
بختیاری بیان کرد:«واقعیت این است که آمریکا دیگر نمی‌تواند در مسیر جهانی شدن، خود را پیشرو بداند چراکه رهبری‌ آن‌ها به‌طور کامل به چالش کشیده شده است‌. هنگامی‌که سایر رسانه‌های دنیا یا خبرگزاری‌هایی‌ همچون خبرگزاری پکن اخبار تسخیر کنگره یا اعتراضات نژادپرستی را به‌راحتی پخش و پوشش می‌دهند، به معنای آن است که جهانی‌شدن به نفع آمریکا نبوده و حتی اگر آمریکا بخواهد اخبار خود را پوشش ندهد و خبر دروغین را منتشر کند، سایر رسانه‌ها در سایر کشورهای دنیا اجازه نخواهند داد.»
او بابیان این‌که مفاهیمی همچون آزادی بیان، حقوق بشر یا مقابله با تروریسم هنگامی معنا می‌یابد که مطابق ارزش‌های آمریکا باشد، گفت: «امروز در دهه سوم قرن ۲۱ دیگر چنین مفاهیمی توسط آمریکا معنا نمی‌یابد و سایر رسانه‌های مستقل به‌خوبی بر آن واقف هستند.»
این کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل و رسانه در پایان گفت‌وگو خاطرنشان کرد:«امروز دیگر آمریکا تعیین‌کننده مفاهیم نیست بلکه جهانیان خود تعیین‌کننده هستند و مفاهیم را به‌صراحت بیان و مشخص می‌کنند. آمریکا دیگر تعریف‌کننده نقض حقوق بشر و آزادی بیان هم نیست چراکه امروز خود ناقض مفاهیمی ا‌ست که روزی پرچمدارش بود.»

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای پنهان شدن پشت نقاب دروغ بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.