پنج آفت صنعت خودروسازی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 22214
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : 01 خرداد 1399 - 8:12 |
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم و منتخب مجلس یازدهم تبیین کرد:

پنج آفت صنعت خودروسازی

«زمانی که خودروساز الزام قانونی پیدا کند به سمت تولید بهتر می‌رود. تاکنون از سمت شرکت‌های خودروساز  اراده‌ای برای ارتقا جایگاه خودروسازی وجود نداشته است.»
پنج آفت صنعت خودروسازی

|حانیه مسجودی|
«زمانی که خودروساز الزام قانونی پیدا کند به سمت تولید بهتر می‌رود. تاکنون از سمت شرکت‌های خودروساز  اراده‌ای برای ارتقا جایگاه خودروسازی وجود نداشته است.»
سید جواد حسینی کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم و منتخب مردم سنقر از استان کرمانشاه در مجلس یازدهم  با بیان مطلب فوق در مورد وضعیت نا بسامان صنعت خودروسازی در کشور و نوسانات شدید آن در روزهای اخیر بابیان اینکه این مسئله ۵ دلیل دارد، در تشریح نکته نخست به «رسالت» می‌گوید: «تولیدات خودروسازان با روال عادی ۵۰ درصد بازار را اشباع می‌کند و ۵۰ درصد باقی می‌ماند. بنابراین به دلیل عرضه کم و تقاضای بالا همواره خودرو در نمودار نوسان قیمتی قرار می‌گیرد. این نکته نخست است و بدانیم که در بازار، تقاضا بالا و عرضه کم است.»
او ادامه می‌دهد:  نکته دوم وجود نزدیک به  دو و نیم تریلیون پول در دست مردم است که نتوانستیم آن را به سمت تولید و اشتغال ببریم و این سرمایه هرروز به بازارها ازجمله مسکن، ارز، طلا و خودرو   وارد و به دلیل نبود زیرساخت، تمام بازارها را ویران می‌کند. شدت ضربه آن در نوسان اما به هم ریختن بازار حتمی است.»
حسینی کیا تصریح می‌کند که مردم  به دنبال سرمایه‌گذاری مطمئن و سود ده هستند، اما در بازاری که عرضه کم و تقاضا زیاد است، این سرمایه‌گذاری باوجود کاذب یا موقتی بودن پاسخگو خواهد بود. مانند ورود نقدینگی به بازار خودرو. در این زمان شاهد هستیم که خودرو به دلیل محدودیت نمی‌تواند تعادل را حفظ کند.عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم ضمن تشریح دلیل سوم نا بسامانی خودرو، افزود: «نکته سوم این است که خودروسازی ظرفیت‌های خود را فعال نکرده است. به‌طور مثال این صنعت در حال حاضر می‌تواند ساعت‌های کاری واحدهای تولیدی خود را به ۳ نوبت افزایش دهد و این کار باعث افزایش تولید و متعادل شدن بازار شود.»
وی تأکید کرد: «مسئله بعدی وجود دلالان است. زمانی که انبارهایی با موجودی ۳ هزار خودرو کشف می‌شود، مشخص است یک شبکه مافیایی وجود دارد که خودروی تولیدی به‌جای ورود به بازار، طور دیگری از خودروسازی خارج می‌شود. بنابراین شبکه مافیایی نیز در این نوسانات دخیل است.»
حسینی کیا درواکنش به این سؤال که باید چه کرد تا مسیر برون‌رفتی از این شرایط پیدا شود؟ گفت: «خودروسازان تاکنون خود را در حاشیه امن دیده‌اند. بنابراین باید به خودروسازی بگوییم که ما ۲ سال از شما حمایت می‌کنیم و سودهای بانکی شما را فریز و سرمایه در گردش نیز به شما می‌دهیم. اما شما به‌عنوان خودروساز موظف هستید طی این مدت خودروی ارزان ، رقابت‌پذیر و صادرات محور تولید کنید. خودروساز باید بتواند با خودروی مشابه خارج از کشور رقابت و کاری کند که مردم به سمت خودروی خارجی نروند.»
*تیغ الزام، ابزار برش ناف خودروسازان از بازار انحصاری
او بابیان اینکه زمانی که خودروساز الزام قانونی پیدا کند به سمت تولید بهتر می‌رود، تأکید کرد: «در حال حاضر سرمایه‌گذاری ما در حوزه RMB صفر است. اما آلمان‌ که امروزه در حوزه صنعت خودرو پیشرفته محسوب می‌شود، نزدیک به ۲۴ درصد در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده است. درنتیجه شاهد آن هستیم که پلتفرم‌های آن‌ها ذائقه پسند اما پلتفرم‌های ما ذائقه مردم را لحاظ نکرده و دلیلش نیز انحصاری بودن بازار خودرو است. درنتیجه اگر این کار عملی شود، گامی به سمت پیشرفت خواهد بود و این‌زمانی رخ می‌دهد که خودروسازان خودشان را زیر تیغ الزام ببینند.»
منتخب مردم سنقر در مجلس یازدهم ادامه داد: «ظرفیت عرضه و عرصه برای جوان‌ها باوجود چنین شرکت‌های خودروسازی فراهم نبوده و تمام نگاه‌ها به سمت واردات اجناس بی‌کیفیت بوده است و بیشتر خودروهای وارداتی از کشور چین و در کشتی در حال ارسال ساخته می‌شوند. همین امور باعث شده است خودروسازی جایگاه حقیقی خود را پیدا نکند. خودروسازی کشور به‌شرط آن‌که اراده‌ای پشت آن باشد ظرفیت ارتقا دارد. تاکنون از سمت حاکمیت و بخش خصوصی اراده‌ای برای ارتقا جایگاه خودروسازی وجود نداشته است.»
عضو کمیسیون صنایع مجلس دهم گفت: «برای اجرای این امور، باید الزام قانونی شکل گیرد و یکی از مسائلی که کمیسیون صنایع مجلس یازدهم باید در دستور کار خود قرار دهد، مسئله خودرو است. در مجلس دهم برخی مسائل مربوطه به این حوزه پیگیری شد، به‌طور مثال در مورد خودروهای هیبریدی مصوب شد که دولت و خودروسازان موظف هستند تا ۵ سال الزامات تولید این محصول را به وجود بیاورند و در این مدت تعرفه آن صفر خواهد بود.»

نویسنده : حانیه مسجودی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای پنج آفت صنعت خودروسازی بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.