پردهبرداری از همپیمانی شیاطین
| گروه بین الملل|
سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه پس از صدور قطعنامه ضد ایرانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مرحله بعدی تقابل خود با نظام و ملت ایران را آغاز کردهاند. کشورهای اروپایی که تا دیروز در برابر اقدام آمریکا در خصوص تمدید تحریم تسلیحاتی ایران مواضع کلی و دوپهلویی اتخاذ کرده بودند، اکنون خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تا سال ۲۰۲۳ شدهاند.
بیانیه تروئیکای اروپایی علیه ایران
وزیران خارجه سه کشور اروپایی پس از مذاکرات خود در برلین در بیانیهای مشترک در ابتدا مدعی شدند : ما سه کشور اروپایی به انجام کامل قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام متعهد هستیم.
در این بیانیه تأکید شده است: ما معتقدیم که رفع تحریم تسلیحاتی ایران بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ در ماه اکتبر، تأثیرات بزرگی بر امنیت و ثبات منطقهای داشته باشد. ما خواستار آن هستیم که تحریمهای اتحادیه اروپا در حوزه صادرات تسلیحات متعارف و تکنولوژی موشکی به ایران، تا سال ۲۰۲۳ میلادی سر جای خود باقی بماند. ما میخواهیم این موضوع را با هماهنگی نزدیک با روسیه و چین بهعنوان اعضای موجود برجام و سایر اعضای شورای امنیت و سایر عناصر کلیدی مورد بحث قرار دهيم.
نقشآفرینی فعال تروئیکای اروپایی در صدور قطعنامه ضد ایرانی آژانس، کلید حل معمایی به نام چرایی صدور نخستین قطعنامه ضد ایرانی آژانس از سال ۲۰۱۲ میلادی تاکنون محسوب میشود. قطعنامه آژانس درست در زمانی صادر شده است که کاخ سفید در تلاش برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران در پاییز امسال و جلوگیری از منقضی شدن آنها( وفق سند برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد) است.بنابراین، اقدام اخیر تروئیکای اروپایی ناظر به همین پدیده ( تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران) صورت گرفته است.
اقدام اروپا نقض رسمی برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است
واقعیت امر این است که سه کشور اروپایی(آلمان، انگلیس و فرانسه) و مقامات کاخ سفید، طی هفتههای اخیر مذاکرات فشردهای را بر سر نحوه تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران صورت دادهاند. در جریان این مذاکرات، مقامات آمریکایی و اروپایی توافق کردهاند که در ازای عدم فعالسازی کامل آخرین مرحله از مکانیسم ماشه ( بازگشت تحریمهای چندجانبه ایران در شورای امنیت)، تحریمهای تسلیحاتی ایران بهصورت موقت تمدید شود. به عبارت بهتر، طرفهای غربی در این مذاکرات پنهانی توافق کردهاند تا در ازای صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس و زمینهسازی برای تمدید موقت تحریمهای تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد، آمریکا از وادارسازی بازیگران اروپایی در خصوص فعالسازی کامل مکانیسم ماشه و ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد اجتناب کند. هرچند که حتی تضمینی نسبت به این موضوع ( بازگشت تحریمهای چندجانبه ایران حتی در صورت تمدید تحریم تسلیحاتی کشورمان) وجود ندارد، اما موضوع اساسیتر، به اصل «عدم تعهدپذیری اروپا» در قبال برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بازمیگردد.
معامله ضد ایرانی آمریکا و اتحادیه اروپا
روزنامه «والاستریتژورنال» نیز تأيید کرده است که دیپلماتهای اروپایی در تلاشند با طرح پیشنهاد تمدید محدود تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران به مصالحهای( باآمریکا) در این خصوص دست پیدا کنند.به عبارت بهتر،اقدام اخیر تروئیکای اروپایی در صدور قطعنامه شورای حکام علیه کشورمان، زمینهسازی برای تمدید موقت تحریمهای تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل و عدم منقضی کردن این تحریمها (برخلاف تعهدات مندرج در برجام) محسوب میشود. بدیهی است که این به معنای نقض عینی برجام از سوی بازیگران اروپایی محسوب میشود. سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه در راستای همپیمانی با استراتژی«مهار همهجانبه ایران» که از سوی آمریکا طراحی شده است، به جای «ایستادگی بر سر تعهد خود » مبنی بر «انقضای تحریمهای تسلیحاتی ایران»، گزینه « تمدید موقت تحریمهای ایران» را مطرح کردهاند.
بازی مستقیم اروپا در زمین کاخ سفید
اقدام اخیر تروئیکای اروپایی در زمینهسازی برای صدور قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام، به خوبی نشان میدهد که این کشورها چگونه «بازی در زمین آمریکا» را نسبت به هر گزاره دیگری ازجمله «پایبندی به تعهدات بینالمللی» ترجیح میدهند. در اینجا محرز است که ادعای بازیگران اروپایی مبنی بر پایبندی به برجام و متعاقبا قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد ، چیزی جز یک طنز تلخ محسوب نمیشود.
در اینجا ما از یک «تعهد» سخن میگوییم نه یک «راهکار میانی» که اروپا مدعی اعمال آن است. به عبارت بهتر، مقامات اروپایی سعی دارند در این معادله، بار دیگر در ظاهر نقش یک «طرف سوم» یا « طرفدار راهکار میانی» نشان دهند. این در حالی است که اساسا در قبال منقضی شدن تحریمهای تسلیحاتی ایران، اساسا «راهکار میانی» یا«راهکار سوم» محلی از اعراب ندارد. در اینجا ما سخن از تعهدی به میان میآوریم که اتحادیه اروپا و خصوصا تروئیکای اروپایی بهعنوان طرفهای امضاکننده برجام و تصویبکننده قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، ملزم به اجرایی کردن آن هستند. اکنون میتوان بهراحتی از سکوت اولیه اتحادیه اروپا در قبال تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران رمزگشایی کرد.
همپیمانی شیاطین غرب علیه ایران
اقدام مشترک آمریکا و اتحادیه اروپا در جلوگیری از رفع تحریمهای تسلیحاتی ایران، علاوه بر اینکه نقض رسمی برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد محسوب میشود، نشانهای دال بر همپیمانی شیاطین غرب علیه نظام و ملت ایران محسوب میشود. بدیهی است که در چنین شرایطی مماشات در برابر دشمنان ملت ایران معنا و مفهومی ندارد. از ابتدای شکلگیری برجام یعنی از زمانی که توافق هستهای بین ایران و اعضای ۱+۵ امضا شد، تروئیکای اروپایی (انگلیس، آلمان و فرانسه) که در این روند دخیل بودند، رویکرد ثابتی را در قبال برجام اتخاذ کرده و به اهرمهای فشار آمریکا علیه توافق هستهای و ایران تبدیل شدند.
حتی برخی افراد تصور میکردند که با خروج رسمی واشنگتن از توافق هستهای ، همپیمانی آمریکا و اروپا علیه ایران متوقف شده، اما درنهایت ثابت شد که بین کاخ سفید و بازیگران اروپایی در این خصوص همکاری کاملا مستقیمی در جریان بوده و خواهد بود. بر این اساس، هرگونه رفتار بازیگران اروپایی در قبال برجام کاملا با دولت آمریکا هماهنگ شده است. در حقیقت در این معادله نباید اروپا را بهعنوان یک بازیگر مستقل در نظر بگیریم بلکه لازم است آگاه باشیم که آنها متغیری وابسته به ایالاتمتحده آمریکا هستند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.